Zdravím všechny, potřeboval bych poradit ohledně těhle dvou notebooků firmy FS, jde konkrétně o tohly dva modely.
FSC AMILO Pro V3545 http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 1014000GMM
FSC ESPRIMO Mobile V5505 http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 1014000FOE
Byl bych rád za veškeré postřehy či rady. Podotknu, k čemu budu NB používát, často ho budu nosit do školy, kancelářská práce, programování, filmy, net.. můj cenový limit je 15k.. Sice to není mnoho, ale mám výkonné PC a NB potřebuju jen do školy...
Esprimo
+větší HDD, výkonější CPU, chipset 965GM
Amilio
+ matný display, dedikovaná vga (i když netuším jak výkonná), šasi vypadá kvlatiněji
Rozhoduji se již mezi těmi dvěmi a momentálně se přikláním spíše k FSC ESPRIMO Mobile V5505 ....
FS AMILO Pro V3545 vs. FS ESPRIMO V5505
Sice vím, že za necelých 15k nemůžu čekat NB s kvalitními šasi či výkonnou grafikou... Jde mi o solidní poměr cena/výkon což si myslím že Esprimo, alespoň pro mě splňuje... PC mám doma dost výkonné, i na nejnovější hry dostatečně vybavené, jde mi o čistě "studijní" stroj...
Navíc C2D s taktem 1,83GHz podle mě není žádné ořezávátko.... 

z tech dvou to esprimo s int.grafikou.
nebo by te jeste mohlo zaujmout HP 6715s
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48786
ma matny disp., AMD X2, Moznost externi pridavne baterie, 1G RAM, grafiku int. x1250.
sice jen 2 USB, ale kdyz to mas jen na noseni na ven a doma pc, tak staci.
nebo by te jeste mohlo zaujmout HP 6715s
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48786
ma matny disp., AMD X2, Moznost externi pridavne baterie, 1G RAM, grafiku int. x1250.
sice jen 2 USB, ale kdyz to mas jen na noseni na ven a doma pc, tak staci.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Z dlouhodobého výběru mi vyšlo, že ten FS Esprimo bude tou ideální volbou.. Už od prvních dojmů mi padl do oka, navíc nedávno jsem se dočetl že firma FS má zlepšenou reklamaci, nevím zda-li má s tím někdo v posldí době nějaké zkušenosti ?!
2polo: Lenovo, není špatné, jenže co nabízí "navíc" oproti tomu Esprimu? Když nebudu odnotit šasi (Lenova osobně naznám).. Má slabší CPU, 2x512MB RAM hodnotím také jako mínus...snad jen že Visty nabízí v základu.....
2alfah4ns: To HP se na první pohled nejeví zle, poměrně výkonný procák, OS a pravděpodobně výkonější int.grafika jsou výhodou oproti Esprimu, jenže co dále?!
Každopádně děkuji za názory, modely od polo a alfah4ns jsem také měl v obzoru.... Budu rád za další připomínky....
2polo: Lenovo, není špatné, jenže co nabízí "navíc" oproti tomu Esprimu? Když nebudu odnotit šasi (Lenova osobně naznám).. Má slabší CPU, 2x512MB RAM hodnotím také jako mínus...snad jen že Visty nabízí v základu.....
2alfah4ns: To HP se na první pohled nejeví zle, poměrně výkonný procák, OS a pravděpodobně výkonější int.grafika jsou výhodou oproti Esprimu, jenže co dále?!
Každopádně děkuji za názory, modely od polo a alfah4ns jsem také měl v obzoru.... Budu rád za další připomínky....
no nezahřívá s tou interní grafikou by se snad ani zahřívat nemohl ... když uvedu příklad od jiného výrobce ....
Acer Aspire 5720 s x3100 nehřeje vůbec, jen nepříjemně chroupe HDD
Acer Aspire 5920g s GF8600gt topí jak chrocho
>oba stejnou saši hmm?
>> ona kdyby se do toho tvého notese "narvala" gf8600gt tak by možná taky topil, nicméně u HP jsou rozumní
Acer Aspire 5720 s x3100 nehřeje vůbec, jen nepříjemně chroupe HDD
Acer Aspire 5920g s GF8600gt topí jak chrocho

>oba stejnou saši hmm?

>> ona kdyby se do toho tvého notese "narvala" gf8600gt tak by možná taky topil, nicméně u HP jsou rozumní

Toshiba R600-10W
2Vojťas: Přesně tohle jsem měl na mysli, tudíž že při reklamaci zajišťují dopravu NB, což si myslím že je dobrá věc a klientovi to ulehčí práci.
2mobilcarl: Nevím jestli se jedná o všechny NB řady 6715s nebo jen o typ se Sempronem, ale hodně uživatelů si ztěžovalo, na různé pískání jak z NB běžící na baterii tak i při připojení do síťě. Nechtěl bych kupovat zajíce v pytli a čekat zda-li konkrétní kus bude OK..
Jinak co se týče zahřívání tak je jasné, že s int. vga bude topit podstatně méně než NB s dedikovanou vga, která si výžádá silnější chlazení. Ale co se týče CPU tak podle mě, by intel měl topit o poznání méně což dává opět plusové body na stranu Esprima, nebo se pletu?!
2mobilcarl: Nevím jestli se jedná o všechny NB řady 6715s nebo jen o typ se Sempronem, ale hodně uživatelů si ztěžovalo, na různé pískání jak z NB běžící na baterii tak i při připojení do síťě. Nechtěl bych kupovat zajíce v pytli a čekat zda-li konkrétní kus bude OK..
Jinak co se týče zahřívání tak je jasné, že s int. vga bude topit podstatně méně než NB s dedikovanou vga, která si výžádá silnější chlazení. Ale co se týče CPU tak podle mě, by intel měl topit o poznání méně což dává opět plusové body na stranu Esprima, nebo se pletu?!

co se tyce vyzarovaneho tepla, mezi intelem a turionem jsou male rozdily, staci srovnat identicke booky, napr. 6710b a 6715b.
kazdy velky byk byl jednou tele
Zpět na „Jaký vybrat notebook“