GX610PX-034CZ alebo F3KA AP012

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
ChRapO

GX610PX-034CZ alebo F3KA AP012

Příspěvekod ChRapO » 25 úno 2008 20:39

Zdravim idem kupovat notebook a moj vyber sa zuzil na tieto dva. K tomu asusu by som dokupil este giga ram. Chcem mat na tom winXp. Povodne som sa priklanal k tomu MSI, ale bracho ho kupil a je tam nejaky cudny touchpad. Neviem ci je to nekvalitou MSI alebo je to zly kus. A este mu ukazuje, ze ma 4xUSB 1.0 (2xUSB2.0 na ktorych su dva rozbocovace) namiesto 2.0 neviem ci je to ovladacmi, alebo fakt je tam rozbocovac, ktory to degraduje na 1.0. Takze, ktory by ste mi poradili. Dakujem
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=10144048
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=10843989

polo

Příspěvekod polo » 25 úno 2008 20:42

Z tychto urcite asus MSI je smejd...Inac by som pozrel daku toshibu aj ked ani tie niesu pri tejto cene bohvieco...

ChRapO

Příspěvekod ChRapO » 25 úno 2008 21:12

Tak kamratovi odisiel aj na asuse displaj po pol roku... No toshibu som pozeral v tej istej konfiguracii ale u nich ta atina nema digitalny vystup. A mal som pocit ze MSI sa v poslednej dobe trocha zlepsili.

polo

Příspěvekod polo » 25 úno 2008 21:44

asus je v globale o dost lepsia znacka ako MSI ,displej asus nevyraba ani MSI ani HP iba ich kupuje(Veci ako displeje,mechaniky,disky,procesory)Vecsinou nemaju na svedomy poruchy vyrobcovia bookov(Samozrejme pokial sa neprehrievaju a neohibaju smejd sasi)
Praveze u MSI vacsinou citas kritiku na mekky displej a vysoke teploty...

neoexnet
guru

Příspěvekod neoexnet » 25 úno 2008 22:12

MSI je celkově špatně zhotovený notebook lepší je, se mu vyhnout .... Asus pro je pro mě osobně asi tak o příčku výš, nicméně to také nepatří mezi nějak extra dobré značky ... záleží co od notebooku čekáš eventuálně s jakým záměrem ho kupuješ ...
Toshiba R600-10W

Ferrarinko
občas něco napíše

Příspěvekod Ferrarinko » 26 úno 2008 00:10

ten pan exper by nam mohol detailne popisat co presne je v tych MSI zle navrhnute a poskladane a dat nam nejaky svoj test a merania teploty...tuhosti...kvality monitora a podobne ked je taky straaasne mudry aby si uz nikto tak shit nekupil a on bol spokojny

ChRapO

Příspěvekod ChRapO » 26 úno 2008 00:17

no mna by tiez tak trocha zaujimalo, co tam je az take zle. Ved ako bolo povedane skoro vsetky komponenty aj tak montuju asi z "tajwana" rovnake. Rozdiel je asi iba v tej "krabici", ta asi moze sposobovat zahrievanie? Alebo je to zla kombinacia komponentov? Kvalita prevedenia tej "krabice" + sasi je asi u MSI predpokladam horsia. Nuz moc sa do toho nerozumiem tak ma prosim opravte ak sa mylim. A este co znamena, ze maky displaj. Inka btw mne sa ten na msi zda az prekvapivo dobry co sa tyka kvality obrazu.

neoexnet
guru

Příspěvekod neoexnet » 26 úno 2008 02:50

takže MSI je poměrně nová značka na poli notebooků a zajímavá tím jaký nabízí poměr výkonu/ceny .... je to samozřejmé, snaží se zaujmout hlavně z řad nový notebookových uživatelů, co nemají zkušenosti se zaběhlým standartem.
V základu nejde až o tak špatný počin ve finále nabízí cekem solidní výkon, rozlišení monitoru, pro někoho možná i zajímavý desing.. bohužel MSI nemá vyřešené příliš inteligentně at už odvod tepla, rozvržení USB, ovládací prvky a v nepodlední řadě tragický touchpad kterým se vyznačuje většina modelů tohoto výrobce, za zmínku by možná ještě stálo na můj vkus né moc kvalitní rozvržení klávesnice a velikost tlačítek
>> takže s nějakou delší životnost by jsem mu neodhadoval ...
Asi se budu po Xté opakovat ale protože MSI konkrétně nabízí nadprůměrný výkon za opravsu mrzký peníz tak na něčem výrobce vydělávat musí v případě MSI je to bohužel kvalitou saši celková pevnost bohužel nic moc, nevím jaké je to teď s novými modely, ale pokud beru v potaz starší tak mám tyto zkušenosti...

>> MSI si nicméně svojí skupino najde (našlo) a tě je těžké vysvětlit co a jak a ještě víc pokud jde o porovnání značek .. připoučtím, že je "těžké" vysvělit uživateli co má 1ní notebook od kterého čekat high-end hardware a "low" cenu že to trapné LENOVO za 2x tolik peněz se stejným hardwarem je 5x "lepší" kup co do perspektivy životnosti a kvality booku :)

>> ve finále si kup co chceš a osobně ti přeji aby si se svým výběrem byl spokojen, pokud zvolíš MSI tak je to Tvá volba (ten Asus je podstatně lepší) ptal si se na názor tak jsem ti poskytl svůj pohled na daný dotaz ...

GL&HF :)

EDIT:
Ferrarinko píše:ten pan exper by nam mohol detailne popisat co presne je v tych MSI zle navrhnute a poskladane a dat nam nejaky svoj test a merania teploty...tuhosti...kvality monitora a podobne ked je taky straaasne mudry aby si uz nikto tak shit nekupil a on bol spokojny

RE: ano mohl by jsem ti poslat naměřené teploty, několik testů atd... bohužel se to tu na foru řešilo tolikrát že už mě nebaví se dokola opakovat :)
> na mé spokojenosti nic nezmění fakt, že si někdo MSI koupí či nekoupí, je mi to v základu putna, faktor mé spokojenosti je ovlivněn jinými činiteli.
BTW: nejsem žádný "expert" jen pracuji v oboru a o tuto problematiku se dlouhodobě zajímám ... HOUK
BTW2: že ty máš doma na stole MSI? :) viď ...
Toshiba R600-10W

Ferrarinko
občas něco napíše

Příspěvekod Ferrarinko » 26 úno 2008 17:34

wow to bola vycerpavajuca sprava ale tak na 80% to bolo ok a lepsie ako pisat msi je shit....dufam ze ta nebolia prsty ted z toho....msi sa rozhodlo pre inu skupinu zaujemcov ako robi ntb trebars dell abo lenovo ale neda sa povedat celkovo ze by to bol shit...hej a predstav si mam doma na stole msi a aj hp.

bitxiak
píše často

Příspěvekod bitxiak » 26 úno 2008 17:52

Ja by som bral Asus. Tu je trocha lacnejsi: odkaz.
Ak ti nevadi CZ klavesnica (mam ju teiz a vsimol som si to az po mesiaci ze je ceska :D).

EDIT - k tomu MSI, osobne nic nemam proti MSI. Naozaj sa sustreduje na tych ludi, kt. chcu na svojom NB hrat v prvom rade hry a ktorym nezalezi na pevnosti sasi, vydrzi na beterie atd. Ale prevazne vysoka poruchovost a nic moc servis ma odradzuju.

ChRapO

Příspěvekod ChRapO » 26 úno 2008 19:55

to neoexnet: dakujem za vycerpavajucu odpoved take nejake zdovodnenie som si predstavoval :) Asi teda pojdem do toho asusu. Inak mal som tu cest mat doma sice iba 400Mhz IBM E600 notebook mal asi 7rokov a jedine co nefungovalo bola baterka... IBM je IBM ale ta cena je tiez IBM.. Snad sa ten asusu nerozpadne po nejakej dobe :) potom si uz mozno aj ja kupim IBM. Este raz dakujem za odpovede.

neoexnet
guru

Příspěvekod neoexnet » 26 úno 2008 20:03

Asus není úplně nejhorší volba ... .nicméně bude vyžadovat šetrnější zacházení než třeba výše zmíněné IBM Lenovo. Na druhou stranu Asus rozhodně lepší kup jak MSI ....

> Ceny LENOVA nejsou jak si uvedl "IBM" dá se říct, že za jistou cenu nabízí velice kvalitní konstrukci i vybavení ... trakcpoint a jiné vychytávky :) .... pokud cenu srovnám s jinými výrobci tak nejsou až tak enormně natáhlí ... podívej se třeba na MAC nebo Sony vaio
Toshiba R600-10W

ChRapO

Příspěvekod ChRapO » 26 úno 2008 20:49

Tak to IBM som myslel ako poctu :)... Este som rozmyslal nad toshibou Satellite A210-19J ale skoda ze nema DVI... Neviem ci cez ten iLink by som pripojil monitor.

Zpět na „Jaký vybrat notebook“