Chtěl jsem se zeptat někoho, kdo s tím má praktickou zkušenost, jakou výdrž na baterii měl Acer Extensa s Core Duo (např. odkaz zde) a s Celeronem (viz např. zde)?
Argumenty, že Acer stojí za nic, a že C-D jsou lepší, mě příliš nezajímají, chtěl bych čísla, díky.
Acer Extensa - Celeron, nebo Core Duo (výdrž na baterie)
Pro mě za mě ať si jede na plný výkon, já tomu rozdílu rozumím. Já jen chtěl vědět, jak se to odráží na výkonu baterie v praxi... toť vše. Pokud se to Core Duo bude krásně podtaktovávat, notebook pak míň chladit atd. a vydrží v průměru o 20-30 minut déle než Celeron, tak to pro mě není až takový argument.
Ach jo, tak ještě jednou: znám velmi dobře rozdíly mezi těmito procesory, ale... četl jsem několik recenzí a dočetl jsem se, že s Celeronem se dosáhlo hodnoty okolo 2 hodin a 30 minut, s Core Duo hodnoty necelé 3 hodiny. Chtěl jsem si tedy ověřit, jaké zkušenosti máte vy.
Odpovědi typu, C-D je lepší, protože šetří baterku je mi tak akurát na dvě věci. Samozřejmě vím, že v jednotlivých verzích jsou baterie s různou kapacitou, proto bych ocenil, kdybyste případně uvedli i kapacitu baterie...
Odpovědi typu, C-D je lepší, protože šetří baterku je mi tak akurát na dvě věci. Samozřejmě vím, že v jednotlivých verzích jsou baterie s různou kapacitou, proto bych ocenil, kdybyste případně uvedli i kapacitu baterie...
Acer Extensa 5220 M530 1,73GHz.Na baterku jede asi 2hod a 10 minut.
Serfovani po netu a prace v office.
Jinak jsem nekde vygooglil, ze tenhle celer zere asi 32W.By me zajimalo Jak je na tom Core Duo pri podtaktovani a pri plnem vykonu.
Nemate nekdo nejake seriozni vysledky?Tipnul bych si, ze kdyz se flaka, tak to bude tak 25W a pri zatezi aspon 40W - ciste muj odhad.
Ale vliv na baterku bude podle me minimalni.
Serfovani po netu a prace v office.
Jinak jsem nekde vygooglil, ze tenhle celer zere asi 32W.By me zajimalo Jak je na tom Core Duo pri podtaktovani a pri plnem vykonu.
Nemate nekdo nejake seriozni vysledky?Tipnul bych si, ze kdyz se flaka, tak to bude tak 25W a pri zatezi aspon 40W - ciste muj odhad.
Ale vliv na baterku bude podle me minimalni.
tak napr. pomerne casty procesor, C2D T7250 2,0GHz:
TDP: 35W
http://processorfinder.intel.com/detail ... spec=sla3t
TDP: 35W
http://processorfinder.intel.com/detail ... spec=sla3t
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
-
- Moderátor
-
- Moderátor
Zpět na „Jaký vybrat notebook“