sorry, nevyjadril jsem se presne. V popisku u toho HP je uvedena zaruka jako 1-1-0, coz se da chapat ruzne. Ja to pochopil jako dvouletou zaruku, pricemz prvni rok jsou jine podminky nez druhy. Jelikoz jsme se ale bavili o mezinarodni zaruce, zminil jsem pouze rok prvni, protoze kdyz nekde bude, bude zahrnuta do servisniho balicku vyssi tridy, a tudiz platna behem prvniho roku.
Po dalsim pruzkumu:
Obavam se, ze nestrasim. Standardni zaruka na nx7400 je opravdu 1 rok, viz. http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te ... eId=321957 tahle stranka HP popisujici zarucni podminky. To, ze pro fyzicke osoby musi HP vyhovet zakonnym podminkam, nerika nic o mezinarodni zaruce...jen to, ze kdyz si clovek koupi NTB v CR, bude mu v CESKEM servisu platit zakonna zaruka dva roky.
Jestli jsem te, quasimoto, zmatl, omlouvam se. A diky za upzorneni CeCo.
ToshibaL100-34vHPnx7400 (bolo DELL D600 vs FJS Amilo L7310)
-
- píše často
-
- píše často
vzdyt jsem ti to psal... Bratr si v lonskem roce koupil HP a ma ho ted v Irsku, a uz jsme museli jednu reklamaci resit.
Compal HGL30, Merom T7200 2.0GHz, nVidia 7600go 256MB, 1GB DDR2 RAM, 120GB 5400rpm HDD, WiFi, BT, Win XP Pro CZ
Predtim: IBM ThinkPad T30, Digital HiNote Ultra2000, IBM ThinkPad365x, MicroStar Notestar NP-740
Predtim: IBM ThinkPad T30, Digital HiNote Ultra2000, IBM ThinkPad365x, MicroStar Notestar NP-740
[quote="phosphorus"]sorry, nevyjadril jsem se presne. V popisku u toho HP je uvedena zaruka jako 1-1-0, coz se da chapat ruzne. Ja to pochopil jako dvouletou zaruku, pricemz prvni rok jsou jine podminky nez druhy. Jelikoz jsme se ale bavili o mezinarodni zaruce, zminil jsem pouze rok prvni, protoze kdyz nekde bude, bude zahrnuta do servisniho balicku vyssi tridy, a tudiz platna behem prvniho roku.
quote]
1-1-0 znamena, ze na diely je 1 rok, na pracu 1 rok a on-site 0. Cize prvy rok mas aj diely, aj pracu (v ramci zaruky) zdarma, potom uz zaruka nie je.
Kedze vsak EU nariaduje pri predaji spotrebitelom 2 roky zaruky, tak servis od teba pri reklamacii obycajne vyzaduje nejaky doklad bez ICO, DIC a kadejakych peciatok, ktore by vraveli, ze to ide na firmu. Ci vsak aj ten druhy rok bude medzinarodne neviem - treba si overit.
C.
quote]
1-1-0 znamena, ze na diely je 1 rok, na pracu 1 rok a on-site 0. Cize prvy rok mas aj diely, aj pracu (v ramci zaruky) zdarma, potom uz zaruka nie je.
Kedze vsak EU nariaduje pri predaji spotrebitelom 2 roky zaruky, tak servis od teba pri reklamacii obycajne vyzaduje nejaky doklad bez ICO, DIC a kadejakych peciatok, ktore by vraveli, ze to ide na firmu. Ci vsak aj ten druhy rok bude medzinarodne neviem - treba si overit.
C.
Na Hp.sk som vo vseobecnych zarucnych podmienkach v sekcii "Prenositeľnosť záruky do iných krajín - Limited Warranty Transfer to another Country" nasiel toto:
znamena to len to, ze si dopredu treba overit ci sa v danej krajine NB predava, alebo treba nieco nahlasovat / ergistrovat pri zmene krajiny?Pred premiestnením produktov môže byť zákazník vyzvaný, aby poskytol špecifické informácie o produkte. Požadované informácie zaistia, že HP je pripravené poskytovať požadovanú úroveň záručných služieb v krajine, do ktorej majú byť produkty premiestnené, a že produkt je určený na použitie v určenej krajine.
teraz som nasiel ten HP nx7400 1.73 za iba 19.980 Sk a pritom este vcera som pozeral a stal 21.550...
http://www.shark.sk/default.aspx?conten ... od_id;7633
ta Toshiba stoji 21.130 a ma slabsiu baterku a trosku mensi vykon
tak teraz neviem, v prvom rade mi ide o medzinarodny servis a o kvalitny displej, co poradite?
http://www.shark.sk/default.aspx?conten ... od_id;7633
ta Toshiba stoji 21.130 a ma slabsiu baterku a trosku mensi vykon
tak teraz neviem, v prvom rade mi ide o medzinarodny servis a o kvalitny displej, co poradite?
-
- píše často
podle teto stranky http://h10010.www1.hp.com/wwpc/it/it/sm ... 34490.html to vypada, ze se v Italii nx7400 take prodava (koukal jsem na nekolik italskych eshopu a je temer ve vsech), takze myslim, ze i s tim HP budes v pohode (ale neni to overene, vychazim pouze z informaci z internetu! <- to abychom se vyhnuli pripadnym nedorozumnenim).
Co se displeje tyce, tam ti moc radit nemuzu... treba bratruv HP ma lepsi pozorovaci uhly a podani barev nez mel muj Thinpad t30, ale videl jsem displaye, kde ta kvalita byla o nekolik trid vetsi... tady ti fakt musi poradit nekdo, kdo je videl nazivo.
Co se displeje tyce, tam ti moc radit nemuzu... treba bratruv HP ma lepsi pozorovaci uhly a podani barev nez mel muj Thinpad t30, ale videl jsem displaye, kde ta kvalita byla o nekolik trid vetsi... tady ti fakt musi poradit nekdo, kdo je videl nazivo.
Compal HGL30, Merom T7200 2.0GHz, nVidia 7600go 256MB, 1GB DDR2 RAM, 120GB 5400rpm HDD, WiFi, BT, Win XP Pro CZ
Zpět na „Jaký vybrat notebook“