Lenovo T61 alebo DELL Latitude D830
Stále mám dilema..., že či kúpiť T61 s procesorom T 8100 alebo T 9300. Ide mi o to, že ten silnejší procesor hreje zrejme viac a ja by som nerád prišiel o jednu pre mňa podstatnú výhodu, ktorú majú ThinkPady a tou je veľmi dobre vyriešené chladenie. Čo o.i. zvyšuje životnosť notebooku. Ale na druhej strane viem, že Photoshop je náročný na výkon procesoru, ale neviem to z praxe, ale len podľa názorov, ktoré som počul, čítal... Je ten T 8100 plne dostačujúci a T 9300 by bol zbytočný? Alebo je dobré mať "dostatočnú rezervu", s tým, že neskracuje životnosť ntb. pretože by príliš hrial? Tak ak máte s tým niekto skúsenosti skúste poradiť. Ešte doplním, že konfig. s T8300 som vynechal, pretože mám možnosť sa dostať k T9300 za výhodnejšiu cenu. Ďakujem!
Naposledy upravil(a) mirec.b dne 29 dub 2008 15:26, celkem upraveno 1 x.
2_ghost: No zatiaľ žiadne... A to je práve to, že mi chýba praktická skúsenosť s prácou vo Photoshope a aj preto neviem posúdiť čo mi stačí pokiaľ ide o výbavu ntb. ... A preto žiadam o radu ľudí, ktorí s tým majú skúsenosť. Venujem sa fotografovaniu, je to moje hobby, mám predpotopný desktop, na ktorom som o.i. nerozbehal aj Photoshop, chcem si kúpiť niečo poriadne, aby som sa mohol bez obmedzení venovať tejto záľube. Živiť sa tým nebudem, uvažoval som aj nad kúpou výkonného desktopu, ale potom som svoje rozhodnutie prehodnotil, pretože keď už mám investovať nemalé peniaze, tak by som rád spojil príjemné s užitočným a ntb. využíval aj pracovne na iné účely. Tak toľko k dôvodom prečo vyberám notebook. Za každú radu veľká vďaka! 

na fotky vo photoshope ti postaci aj T8100 akurat ten sa predava len s WXGA lcdckom ktore je dost slabe. na tvojom mieste by som zobral vykonnejsi model s WSXGA+ lcdckom.
Naposledy upravil(a) Ghost dne 30 dub 2008 16:01, celkem upraveno 1 x.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
aký je rozdiel medzi T61 a R61, lebo R61 ma 15,4" WSXGA+ TFT LCD .taký by ti nestačil? http://notebooky.alza.sk/notebook-ibm-l ... d87024.htm
2_ceco:
A ako je to s tou zárukou pri T61 ak by bola zakúpená podnikateľským subjektom, teda právnickou osobou? Viem, že pri R61 sa záručná doba skracuje na 1 rok. Je to upravené inak? Tie 3 roky platia aj v tomto prípade? A ak áno je v tej 3-ročnej záruke zahrnutá obdoba služby akú ponúka Dell, čiže NBD? Alebo ju treba prikúpiť? Ďakujem za odpoveď!
A ako je to s tou zárukou pri T61 ak by bola zakúpená podnikateľským subjektom, teda právnickou osobou? Viem, že pri R61 sa záručná doba skracuje na 1 rok. Je to upravené inak? Tie 3 roky platia aj v tomto prípade? A ak áno je v tej 3-ročnej záruke zahrnutá obdoba služby akú ponúka Dell, čiže NBD? Alebo ju treba prikúpiť? Ďakujem za odpoveď!
Zpět na „Jaký vybrat notebook“