výběr notebooku (30 000 - 35 000)

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Derek
občas něco napíše

Příspěvekod Derek » 22 čer 2008 15:37

No to pochybuju, protoze ze zakona musi pro fyzickou osobu byt zaruka 2 roky. A mel jsem za to, ze Lenovo dava rovnou tri roky carry-in v zakladu. Ale pravda, strilim to od boku, jistej si jsem akorat dvouma rokama podle obcanskyho zakoniku. Versus ta "svinarna" s jednorocnima zakladnima zarukama pro osoby fyzicke.

Pak mi z toho vychazelo, ze jako pravnicka osoba si muzu koupit tenhle Carepack http://lenovo.mironet.cz/zaruka-na-ntb- ... t+dp79752/
z 1y carry-in rozsireni na 3y on-site

a jako fyzicka osoba mam zakladni zaruku 3y carry-in a na konverzi na on-site mi tak staci tohle http://lenovo.mironet.cz/zaruka-na-ntb- ... t+dp79752/
a dokonce s Protection

Pravda, lisi se tam cisla u tech MT, coz nevim co je za zkratku :)
I ostatni zaruky jsou bud urcene pro puvodne 3y a 1y ntb - takze se to lisi modelove? Pak tam nesedi to se zakonikama co uvadim vyse.

>>kyo: jestli je to obvykle tak, tak je to v pohode, ale treba u HP jsem si o carry-in pekne veci necetl (zakonem povolena reklamacni lhuta cerpana vetsinou az do mrte)

ivanek007
občas něco napíše

Příspěvekod ivanek007 » 22 čer 2008 15:38

to Derek: Tak to mi delas radost, ze beres uplne stejny stroj, co ja 8) Jsem zvedavy na zpravy z Mironetu...myslis, ze bych Te mohl poprosit, zda by ses, az tam pujdes, mohl zeptat, jak by to bylo treba s tim mym Svedskem...teda pokud ta Tva zaruka nebude vlastne uplne stejna...taky beres NBD a ON SITE, ne? Pokud by to totiz byli schopni zajistit stejne jako v LENOVO centru, vzal bych to samozrejme od nich, protoze to vyjde zrejme levneji...

ivanek007
občas něco napíše

Příspěvekod ivanek007 » 22 čer 2008 15:41

Derek píše:Pak mi z toho vychazelo, ze jako pravnicka osoba si muzu koupit tenhle Carepack http://lenovo.mironet.cz/zaruka-na-ntb- ... t+dp79752/

No ale furt je tam tohle:

ServicePac je lokální smlouva a nelze exportovat. V zemi, kde je zařízení naistalováno, musí proběhnout nákup i registrace Spac.

Ptal ses jich na to, zda Ti to NBD a ON SITE bude "fungovat" i v zahranici?

Derek
občas něco napíše

Příspěvekod Derek » 22 čer 2008 15:47

Jestli na to dojde, a fakt budu kupovat tady, tak se samozrejme budu na zaruku ptat fest na miste a klidne se zeptam i na to Svedsko (kdyz nezapomenu :P)
Nicmene jak jsme uz o stranku drive vyresili, ten spatne formulovany dovetek o exportovani smlouvy se tyka jenom toho, ze tu smlouvu musis aktivovat v CR, respektive jenom pro ntb v CR koupeny a to teda jeste do mesice od nakupu toho ntb.

Coz je rozdil proti Dellu, kde mi bylo receno, ze lze zaruky libovolne dokupovat i pro ntd importovane odjinud, nutne je jenom to, aby ho Dell nemel na blacklistu (refurbished modely se zmenenymi zarucnimi podminkami, kradene etc.).

Zatim je to bohuzel vsehno jedna pani povidala - zaruky jsem zatim resil tady, se znamymi a pripadne s nekompetentnimi prodejci. S Lenovackou ani Dellackou linkou jsem se zatim nespojil, ale vidim to asi jako docela nutne ...
Urcite bych ti to doporucoval taky, tim spis, kdyz na to tolik netlacis :)

kyo
guru

Příspěvekod kyo » 22 čer 2008 15:55

Derek píše:No to pochybuju, protoze ze zakona musi pro fyzickou osobu byt zaruka 2 roky. A mel jsem za to, ze Lenovo dava rovnou tri roky carry-in v zakladu. Ale pravda, strilim to od boku, jistej si jsem akorat dvouma rokama podle obcanskyho zakoniku. Versus ta "svinarna" s jednorocnima zakladnima zarukama pro osoby fyzicke.

Pak mi z toho vychazelo, ze jako pravnicka osoba si muzu koupit tenhle Carepack http://lenovo.mironet.cz/zaruka-na-ntb- ... t+dp79752/

a jako fyzicka osoba mam zakladni zaruku 3y carry-in a na konverzi na on-site mi tak staci tohle http://lenovo.mironet.cz/zaruka-na-ntb- ... t+dp79752/
a dokonce s Protection

Pravda, lisi se tam cisla u tech MT, coz nevim co je za zkratku :)
I ostatni zaruky jsou bud urcene pro puvodne 3y a 1y ntb - takze se to lisi modelove? Pak tam nesedi to se zakonikama co uvadim vyse.

>>kyo: jestli je to obvykle tak, tak je to v pohode, ale treba u HP jsem si o carry-in pekne veci necetl (zakonem povolena reklamacni lhuta cerpana vetsinou az do mrte)

je to jak řiká ghost, neni rozdíl při koupi rozšíření záruky pro fyzickou nebo právnickou osobu. pokud chces na tri roky carry in, musis koupit z jednoho na tri roky carry in , pokud na nbd, tak z jednoho na tri roky nbd. kupujes to samy az si PO nebo FO..

kazda fyzicka osoba ktera si koupi radu R má záruku 2 roky, to je ale defakto nadstandart pro naší republiku kde je to právě dané ze zákona a prodejce se tím musí řídit. at uz si fyzicka nebo pravnicka osoba, rozsireni ale kupujes jedno a to samy, lenovo to ma proste pojmenovany z 1 na tri roky a je to jeden produkt, i kdyz v pripade fyzicke osoby jde vlastne o rozsireni jen o jeden rok.

lenovo poskytuje 3 letou záruku jen pro modely rady T, a tam si muzes koupit rozsireni na NBD za tech 8 stovek. rada R ma zaruku pro fyzicke 2, pro pravnicke 1 rok.
Lenovo Thinkpad R61 - 1680x1050, C2D T7250, 2GB 667mhz, 250GB Seagate Momentus 7200.3, NVS 140m, XP Professional + 3 year carry-in

Ghost
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Ghost » 22 čer 2008 16:02

Derek píše:No to pochybuju, protoze ze zakona musi pro fyzickou osobu byt zaruka 2 roky. A mel jsem za to, ze Lenovo dava rovnou tri roky carry-in v zakladu.

zakladna zaruka 3 roky carry-in je len u T61 a X61/X300 rady. R61 ma pre pravnicke osoby zaruku 1 rok carry-in a pre fyzicke 2 roky carry-in.

Derek píše:Pak mi z toho vychazelo, ze jako pravnicka osoba si muzu koupit tenhle Carepack http://lenovo.mironet.cz/zaruka-na-ntb- ... t+dp79752/

ako fyzicka si musis kupit ten isty ak chces 3 roky NBD zaruky

Derek píše:a jako fyzicka osoba mam zakladni zaruku 3y carry-in a na konverzi na on-site mi tak staci tohle http://lenovo.mironet.cz/zaruka-na-ntb- ... t+dp79752/
a dokonce s Protection

to je ten isty ako vyssie cize spravne ;) ak si myslel tento http://lenovo.mironet.cz/zaruka-na-ntb- ... n+dp82280/ tak ten je urceny pre T61/X61/X300 alebo R61 kde uz bola rozsirena zaruka na 3 roky s tymto service packom http://lenovo.mironet.cz/zaruka-na-ntb- ... n+dp79748/

Derek píše:Pak tam nesedi to se zakonikama co uvadim vyse.

v zakonniku sa nic o 3 rokoch ani o NBD nepise ;-)

Derek píše:jestli je to obvykle tak, tak je to v pohode, ale treba u HP jsem si o carry-in pekne veci necetl (zakonem povolena reklamacni lhuta cerpana vetsinou az do mrte)

to sa pravdepodobne tykalo pavilionov servisovanych centralne v polsku.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

ivanek007
občas něco napíše

Příspěvekod ivanek007 » 22 čer 2008 16:07

Derek píše:Jestli na to dojde, a fakt budu kupovat tady, tak se samozrejme budu na zaruku ptat fest na miste a klidne se zeptam i na to Svedsko (kdyz nezapomenu :P)

Jo, tak to bys byl moc hodny. diky predem.

Derek píše:Nicmene jak jsme uz o stranku drive vyresili, ten spatne formulovany dovetek o exportovani smlouvy se tyka jenom toho, ze tu smlouvu musis aktivovat v CR, respektive jenom pro ntb v CR koupeny a to teda jeste do mesice od nakupu toho ntb.

Aha...sem nejak mimo asi. No tak to bych do toho mel co nejdrive prastit a koupit ho...za mesic touhle dobou uz mozna budu ve Svedsku.

Derek píše:Coz je rozdil proti Dellu, kde mi bylo receno, ze lze zaruky libovolne dokupovat i pro ntd importovane odjinud, nutne je jenom to, aby ho Dell nemel na blacklistu (refurbished modely se zmenenymi zarucnimi podminkami, kradene etc.).

Jojo, DELLacka zaruka...to je to pravy kafe...

Derek píše:Zatim je to bohuzel vsehno jedna pani povidala - zaruky jsem zatim resil tady, se znamymi a pripadne s nekompetentnimi prodejci. S Lenovackou ani Dellackou linkou jsem se zatim nespojil, ale vidim to asi jako docela nutne ...
Urcite bych ti to doporucoval taky, tim spis, kdyz na to tolik netlacis :)

No, prave...a ja jeste v tom LENOVO centru...tem se snad verit ale da...aspon doufam...jeste se musim zeptat, zda to, co mi ten clovek poslal, skutecne znamena platnost NBD a ON SITE ve Svedsku.
Na tu linku bych taky mohl jeste zavolat...to je fakt...ovsem na infolince muze taky sedet jakakoliv "jedna pani povidala"...takze to nemusi mit zadnou vypovidaci hodnotu.

Derek
občas něco napíše

Příspěvekod Derek » 22 čer 2008 16:14

Dekuji, hned jsem chytrejsi! :)

>>Ghost: zase me za slovo chytat nemusis :D, zakonikama jsem se ohanel jenom na ty delky zaruky. Kazdopadne dekuji za osvetleni, alespon vim na ktery CarePacky koukat. Jeste jsem pro zajimavost srovnal v tom svym puvodnim threadu ceny CZ a AU R61 a je to docela zajimavy, zatim to hraje jednoznacne pro cesky.

Jdu si spocitat, jestli tri roky nebo ctyri a jestli priplatit i za Protection.
Muzu jeste poprosit o nejake reference nebo info k tomu Protectionu? At uz osobni nebo z doslechu. Rikal jsem si, ze kdyz uz poradnou zaruku, tak by se mohlo hodit i tohle :)
I kdyz teda nejlepsi (byt drahe) by bylo neco jako AntiTheft od Dellu, abych dostal novy stroj v pripade kradeze :P

ivanek007
občas něco napíše

Příspěvekod ivanek007 » 22 čer 2008 16:21

Derek píše:Dekuji, hned jsem chytrejsi! :)
Jdu si spocitat, jestli tri roky nebo ctyri a jestli priplatit i za Protection.
Muzu jeste poprosit o nejake reference nebo info k tomu Protectionu? At uz osobni nebo z doslechu. Rikal jsem si, ze kdyz uz poradnou zaruku, tak by se mohlo hodit i tohle :)
I kdyz teda nejlepsi (byt drahe) by bylo neco jako AntiTheft od Dellu, abych dostal novy stroj v pripade kradeze :P

To by mne taky celkem zajimalo :roll:

Derek
občas něco napíše

Příspěvekod Derek » 22 čer 2008 16:28

No zatim mi vychazi, ze u stejne dlouhych zaruk se jednoznacne nevyplati setrit a brat Carry-in.
U 3y je on-site drazsi proti carry-in o dve stovky...
U 4y je to carry-in levnejsi o stovek pet.
U verzi s Protection je ten rozdil cca stejny.

Muj nazor, ze carry-in rozhodne ne. Uspora je nepodstatna a ten luxus za ten rozdil myslim vic nez stoji.

Otazkou je teda ten Protection.
U 3y on-site dela rozdil 1600, u 4y on-site uz 2200.

ivanek007
občas něco napíše

Příspěvekod ivanek007 » 22 čer 2008 16:49

Derek píše:Muj nazor, ze carry-in rozhodne ne. Uspora je nepodstatna a ten luxus za ten rozdil myslim vic nez stoji.

Tak to nepochybne...kor v cizi zemi, kde to neznas a vis prd, kde je servis a jak se tam dostat!

Derek píše:Otazkou je teda ten Protection.
U 3y on-site dela rozdil 1600, u 4y on-site uz 2200.

Tohle myslis jak? Jako ze Protection+ON SITE na 3 roky je o 1600 drazsi nez Protestion+CARRY IN? Nebo jak... :roll: ?
Jo a mohl by sem prosim nekdo postnout co vsechno ta Protection "pokryva"? Diky

Derek
občas něco napíše

Příspěvekod Derek » 22 čer 2008 16:56

Protection píše:Ochrana před náhodným a neúmyslným poškozením pokrývá následující situace:
- k poškození došlo v důsledku nehody
- poškození elektrickým proudem
- k poškození došlo v důsledku pádu či nechtěného upuštění přístroje
- poškození v důsledku prosáknutí kapaliny do přístroje
- mechanické poškození displeje

Záruka vyplývající z tohoto Servie Packu se nevztahuje na:
- externí příslušenství notebooků
- veškeré příslušenství, které nebylo instalováno v notebooku při jeho zakoupení
- krádež či ztrátu notebooku
- úmyslné poškození přístroje
- poškození v důsledku zásahu vyšší moci

Ty rozdily jsem myslel tak, ze 3y on-site je o 1600 levnejsi nez 3y on-site s Protection. Stejne tak 4y on-site stoji o 2200 mene, nez 4y on-site s Protection.
Zjednodusene receno, Protection na tri roky mas za 1600, Protection na roky ctyri uz za 2200.

S tim carry-in vs. on-site je to tak jak rikas. Ale mozna bych klidne snesl i tu carry-in, kdyz se budu asi vzdy pohybovat kolem velkych mest, tak by s tim problem nebyl. Navic jak rikaji kolegove, Lenovacky servis je promptni.
Nicmene ta uspora proste neni takova, aby o carry-in stalo uvazovat. Alespon pro mne ne.

Ghost
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Ghost » 22 čer 2008 17:00

ivanek007 píše:Jo a mohl by sem prosim nekdo postnout co vsechno ta Protection "pokryva"? Diky

Protection Service terms and conditions http://www.pc.ibm.com/us/accessories/se ... _legal.pdf
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

Derek
občas něco napíše

Příspěvekod Derek » 23 čer 2008 15:07

Muze mi nekdo jeste rychle a jednoduse rict, jestli nebude problem, kdyz se ntb a nasledne i zaruka poridi na otce, resp. firmu (pravnicka osoba), tak na koho se musi/muze registrovat?
Jestli nebude problem s registraci na me.

kr
občas něco napíše

Příspěvekod kr » 23 čer 2008 18:00

nechci byt poslem spatnych zprav ale myslim ze nbd,carepack ci jakoliv se ta zaruka nazyva je platna jen v zemi zakoupeni...dneska sem se na to ptal v lenovo centru i na lince hp a oba mi jasne rekli ze tenhle servis plati jen v zemi zakoupeni teto sluzby...cili pokud ji clovek chce vyuzit v zahranci tak zakoupit az tam......

Zpět na „Jaký vybrat notebook“