Notebook do 35k s DPH(Kč) do školy
neoexnet píše:bohužel zrovna výše zmíněné sony jsem měl nějakou tu dobu dokonce doma a jestlimi chceš tvrdit, že má šasi na stejné úrovni jak ten TP co jsem uvedl výše ... ?
Popravde ano, vic od sasi nepozaduji, jedina zavada je odpadavani laku na rozich, jinak viko je pevne dost, cerny plast se nesjizdi tolik, panty jsou bezvadne ... ja zas nepotrebuju mit notes co prezije 3. svetovou valku
neoexnet píše:> uznej sám, že sony patří mezi výrobce které dělá hlavně design notesy i když připouštím, že v jejich naídce je i řada opravdu kvlitních i pěkných notebooků ...
To ano, taky nema takovou nabidku modelu (u nas), aby uspokojila vsechny ale souhlasim, vicemene jsou to vsechno stylovky, koneckoncu tohle napr. lenovu zcela chybi tak je to presnej opak.
neoexnet píše:> kvalita A200 je mrzká, asi jako acerů aj. v této cenové relaci .. pravdou je, že TP za 30tis je kvalitou šasi minimálně o třídu výš jak to SONY VAIO FZ31M za 30tis ..
TP jsem si poradne osahat nemohl, takze nevim, kazdopadne zpracovani sony mi prijde na skolni stupnici asi tak chvalitebne

neoexnet píše:EDIT: a pokud je to pracovní notes tak upřímně .. co ti bude příjemnější 1280*800 na sony nebo 1680*1050 na TP .... o 2třídy kvalitnější monitor, TrackPoint atd ... těch výhod by jsem mohl vyjmenovat celou řadu ...
Pracovni notes je strasne siroky pojem, ja na svem taky pracuji. A to rozliseni bych vetsi nechtel uz tak mi prijde rastr dost jemny... Mimochodem zrak mam velmi dobry

Rozliseni =/= kvalitni monitor

neoexnet píše:další důležitou položkou je dle mého výdrž, další aspekt ve kterém sony tomu TP nijak nemůže konkurovat
Ale notáák ... sam dobre vis ze je to hodne o grafice,to je snad kazdemu jasne, k tomu jen to, ze sony udela 2:15 (moje, se zaplou wi-fi) a lenovo podle recenze tady na serveru 3:30, skoda ze sony ma kapanek lepsi grafiku

PS: skoro jsem cekal, ze vytahnes lepsi argumenty jako treba pripadny NBD servis, na kterej bych ti asi nemohl rict nic

PS2: doufam, ze nemaji vsechny R61 umisteni portu jako tady ten http://notebook.cz/clanky/recenze-noteb ... nkPad-R61/ , pac je to celkem prisne, stale se mi nejvic libi rozmisteni jake mela kdysi Toshiba A100

Samsung 730U
(i5 3337U; 8GB RAM; Radeon HD 8570M; 480GB SSD; Win8.1 x64)
mě servis u sony příjde docela solidní ... takže ten by jsem mu nevyčítal ..
> zrak mám taky solidní a 15.4" a 1280*800 mi příjde opravdu hodně slabé ... jsem zvyklej na 1680*1050 .. takže asi tak, u 15.4" jsem ještě ochoten tolerovat 1440*900 ale to co tam máš je málo
> netvrdil by jsem že GF8400 je nějak silnější jak nvs140 (mají stejné jádro, né?
) tvoje Sony má GF8600GT to je už výkonnější pravda ..
> design je otázka vkusu, osobně více inkliminuji k designu LENOVA než SONY
> a prosím krevetáku, půjč si na měsíc TPčko a jestli mi i za měsíc budeš tvrdit, že saše je n stejné úrovni jak u SONY tak už nevim
(nemám na mysli něakej low-end za 15k) ale něco ve stejn cenové relaci jak je Tvé SONY
-> něco jiného je plast, něco jiného vystužený rám, magnéziové víko atd ... pokud by to měl být notes jen na nošení tak se prostě desibgnové SONY nedá s praktičností a fukčností TP vůbec rovnat
> SONY je zajímavý KOMPROMIS mezi DESIGNEM / kvalitou / hardwarem
> LENOVO ThinkPad je léty prověřená kvalita bez KOMPROMISŮ
- nikdy jsem netvrdil, že je sony špatný výrobce, docela mu fandím, ale kvalitou se s TP srovnávat nedá ... takže pokud někdo hledá zajímaej, hezkej, v rámci možností kvalitní book klidně jděte do SONY ...
- pokud chcete kvalitní book co snese hrubší zacházení a nelpíte si na high-end design - jednoznačně ThinkPad
> zrak mám taky solidní a 15.4" a 1280*800 mi příjde opravdu hodně slabé ... jsem zvyklej na 1680*1050 .. takže asi tak, u 15.4" jsem ještě ochoten tolerovat 1440*900 ale to co tam máš je málo
> netvrdil by jsem že GF8400 je nějak silnější jak nvs140 (mají stejné jádro, né?

> design je otázka vkusu, osobně více inkliminuji k designu LENOVA než SONY
> a prosím krevetáku, půjč si na měsíc TPčko a jestli mi i za měsíc budeš tvrdit, že saše je n stejné úrovni jak u SONY tak už nevim

-> něco jiného je plast, něco jiného vystužený rám, magnéziové víko atd ... pokud by to měl být notes jen na nošení tak se prostě desibgnové SONY nedá s praktičností a fukčností TP vůbec rovnat
> SONY je zajímavý KOMPROMIS mezi DESIGNEM / kvalitou / hardwarem
> LENOVO ThinkPad je léty prověřená kvalita bez KOMPROMISŮ
- nikdy jsem netvrdil, že je sony špatný výrobce, docela mu fandím, ale kvalitou se s TP srovnávat nedá ... takže pokud někdo hledá zajímaej, hezkej, v rámci možností kvalitní book klidně jděte do SONY ...
- pokud chcete kvalitní book co snese hrubší zacházení a nelpíte si na high-end design - jednoznačně ThinkPad
Toshiba R600-10W
Tak to uz jen v rychlosti
- Jasne ale NBD to neni a ta moznost u ceskeho Sony hold chybi, coz muze byt pro nekoho celkem minus.
- Hold je to subjektivni, kazdej si rekne velke rozliseni super ale pak na tom nejak trvale delat no nevim, spoluzaci vetsinou maji taky WXGA a vsichni jsou spokojeni, nekteri mzouraji i tak
- jo 8400M GS ma 8shaderu a 8400GT uz jich ma 16, takze tranzistorove to fer nebude kazdopadne by tak nejaky extremni rozdil byt nemel, ale jak vime vyrobci GPU jsou zatim prasata takze grafarna i notesu kolikrat pece vic jak proc
- ano chcu to trvdit, pro me ano, proste vic po notebooku nevyzaduji, FZtko taky neni cistej plastak, takze pro me "pravdepodobne" lepsi sasi TP nic neznamena
- S to prakticnosti a funkcnosti no nevim, podsvicenou klavesnici nema ani jeden stroj, webku nepouzivam, nevim teda co za uzasne vychytakvy ma lenovo
svitici touchpad ma jen toshiba
Jo a k hrubemu zachazeni, to je dobrej dell + multi cover

- Jasne ale NBD to neni a ta moznost u ceskeho Sony hold chybi, coz muze byt pro nekoho celkem minus.
- Hold je to subjektivni, kazdej si rekne velke rozliseni super ale pak na tom nejak trvale delat no nevim, spoluzaci vetsinou maji taky WXGA a vsichni jsou spokojeni, nekteri mzouraji i tak

- jo 8400M GS ma 8shaderu a 8400GT uz jich ma 16, takze tranzistorove to fer nebude kazdopadne by tak nejaky extremni rozdil byt nemel, ale jak vime vyrobci GPU jsou zatim prasata takze grafarna i notesu kolikrat pece vic jak proc

- ano chcu to trvdit, pro me ano, proste vic po notebooku nevyzaduji, FZtko taky neni cistej plastak, takze pro me "pravdepodobne" lepsi sasi TP nic neznamena

- S to prakticnosti a funkcnosti no nevim, podsvicenou klavesnici nema ani jeden stroj, webku nepouzivam, nevim teda co za uzasne vychytakvy ma lenovo

Jo a k hrubemu zachazeni, to je dobrej dell + multi cover

Samsung 730U
-
- Moderátor
-
- Moderátor
hral jsem si s vaiem FZ31M, prijde mi co se tyce pevnosti sasi na vysoke urovni, viko displeje se neprohyba, sasi je pevne, nikde nejak moc nehreje (v zatezi nevim). myslim si, ze kvalita sasi je srovnatelna v dane cenove hladine i s lenovem, dellem, ci hp.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
z tech dellu, zkus se podivat na latitude D830, je ve smart value promo akci.
kvalitni jsou , hl. servis NBD je na vynikajici urovni.
sam mam D630, jsem s nim spokojen.
kvalitni jsou , hl. servis NBD je na vynikajici urovni.
sam mam D630, jsem s nim spokojen.
kazdy velky byk byl jednou tele
-
- Moderátor
Zpět na „Jaký vybrat notebook“