Pomoc s výběrem notebooku pro studenta do 26 - 27000,-

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
xxsml
píše často

Příspěvekod xxsml » 08 srp 2008 20:08

Prosím vás nehádejte se kvůli Acerům... Já bych potřeboval poradit s výběrem noťase a Acer si rozhodně kupovat nechci. Potřebuju vědět, jak jsou na tom Asusy, teda konkrétně Asus M51SN (http://asus.mironet.cz/DetailPage.asp?DPG=81708) - z nich bych si totiž vybral tenhle , ohledě servisu, kvality zpracování, výkonu atd. A hlavně bych potřeboval poradit docela rychle, protože tenhle noťas už moc dlouho na trhu nebude, v některých obchodech mají posledních pár kusů :( .

Nebo byste měli nějaký jiný tip? Výše mi někdo doporučuje Toshibu, ale na netu jsem o nich nečet moc pěkné věci.

SonGokussj4
píše často
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod SonGokussj4 » 08 srp 2008 22:48

Chceš notebook na hry? přihoď 10 000 - minimálně.
Chceš super notebook? Lenovo TP R61 15,4" (Half-life 2 - Max detaily, max AA, AF...)

Uvědom si jednu věc. Jsi student. Studen se má učit. Ano, odreagovat se musíš, ale to si můžeš najít videa nebo něco venku. Notebooky prostě nejsou určené na hraní. Výše zmiňovaný je na hry výkonný dost, samozřejmě nejnovější pecky na min. detaily. Ale za to za tu cenu nejlepší možná kvalita - rozhodně neuděláš chybu.
Je mi 20. jednou za měsíc si zahraju hodinu Heroese 4 / 5. Jinak jsem o hry přestal mít před půl rokem naprostý zájem. Na výšce nebudu mít čas ani na tu hodinu.
Jestli si teď koupíš herní notebook, budeš se proklínat. bude to horký. nic to nevydrží. Bude se to přehřívat. Křehký, snadno porouchatelný, hodina životnost na baterku. Fakt chceš takovej "křáp"? za 26 000 prostě dostaneš buď "herní papírovou krabici" nebo "studentský super notebook".

Asi tak.
Život nabral smysl. Tehdy. V ten jeden okamžik bylo rozhodnuto.
Anime...

sirius1983
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod sirius1983 » 08 srp 2008 22:51

Tak to je konečně nějaký rozumný názor...
T420, X31
Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.

xxsml
píše často

Příspěvekod xxsml » 08 srp 2008 23:16

Já netvrdim, že chci herní notebook. Na vejšce fakt na hraní nebude čas. Chtěl bych si na něm občas zahrát nějakou hru, nebudu na něm pařit neustále. Hlavně o tu Mafii 2 mi jde, jelikož můj stolní PC ji na 99% nezvládne, není to zrovna nejnovější kousek.

Lenovo nechci z toho důvodu, protože ho má kamarádka a není s nim spokojená - naprosto debilně umístění klávesa Fn tam, co je normálně Ctrl. A navíc ten který uvádíš ve svém příspěvku má na dnešní poměry fakt hodně malý disk - 160 GB.

Už jsem na 90% rozhodnutý, že si koupim Asus M51SN, ale potřeboval bych nějaké zkušenosti ohledně něj - hlavně co se týče pevnosti a kvality zpracování.

Chlebovnik
guru

Příspěvekod Chlebovnik » 09 srp 2008 00:39

Převzato z review na notebookcheck.com:

The flexural rigidity test shows different results however. Lifting the M51SN at the front causes twisting and creaking noises. Actually we were slightly anxious during this particular test with the three kilogram notebook.

"Test pevnosti ovšem ukazuje rozdílné výsledky. Při zvedání M51SN vpředu dochází ke kroucení a skřípavým zvukům. Vlastně jsme byli mírně zneklidněni v průběhu tohoto testu s tímto tří-kilogramovým notebookem."

Taky se zmiňují o tom, že má sice relativně nízké povrchové teploty, ale to jen díky téměř neustále běžícímu větráčku. Baterie vydrží pouze 2-2,5hod a taky má špatný repráčky.

Závěr: Je to mutlimediální zvíře na stůl, jestli chceš něco na přenášení (v této cenové kategorii), vezmi něco v čem je i ňákej kov a ne jen kupa plastů.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

Thorus

Příspěvekod Thorus » 09 srp 2008 08:21

xxsml píše:Nebo byste měli nějaký jiný tip? Výše mi někdo doporučuje Toshibu, ale na netu jsem o nich nečet moc pěkné věci.
Jaké věci? Já myslím že ta toshiba by byla dobrá

edit:/ ještě mě napadá http://www.alza.cz/hp-pavilion-dv5-1060ec-d96415.htm o kterém na notebookreview píšou docela dobré věci i ohledně pevnosti...

SonGokussj4
píše často
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod SonGokussj4 » 09 srp 2008 11:44

Jem zastánce svého notebooku :) Protože je to poprvé, co jsem něco koupil a po 2 měsících jsem stále happy ^_^
Nebudu ti ho tu vnucovat, jen bych řekl pár poznámek k tvým:

1) jestli je tvá kamarádka nespokojená jen s "fn", tak....
2) klávesa FN je tam opravdu deb*lně umístěná. po 2 měsících jsem si na ní nezvykl. Možná to ale bude proto, že jsem si po týdu koupil normální klávesnici (hlavně kvůli numerické a abych nenatahoval tak moc ruce) za 140,- kč a jsem totálně spokojenej. Klávesnice za 130-200,- se dělají takové, aby sedly naprosto každému.
Velice vážně pochybuji o tom, (jdu také na "vejšku") že budeš na škole pracovat jen se samotným notebookem. Dříve nebo později dokoupíš klávesnici (150,-), Myš (700,-) a rekpráky (400,-) a vždy když přijdeš na pokoj, jen to do toho zapojíš.
Co jsem se tak ptal a zjišťoval informace, jestli budu notebook používat při hodinách (tam asi externí klávesnici neroztáhnu) tak mi bylo řečeno že na 90% ne. takže bude hlavně na domácí úkoly a bude skoro pořád na pokoji (zapojen s myší, klávesnicí a reprákama).
3) Lidé se dělí na 2 typy. Ti, co potřebují velký HDD (filmy, muzika, já nevím co) a ti, co ho potřebují jen na psaní atd - malý hdd. Já patřím mezi ty velké. A pochybuju, že by mi stačil notebook s 350 - 500 Gb diskem... Řešení je jednoduché, za měsíc si koupím externí 1T HDD, který vždy připojím a posléze odpojím.
160Gb je na normální práci. 360 Gb je na normální komfortní práci. 1T už je na shromažďování. Počítej s tím, že si HDD taky dříve či později dokoupíš.
4) tvé 90% rozhodnutí o Asus značí velikou mezeru v informovanosti. Já, než jsem koupil můj nb, jsem si to tu pročítal jeden a půl měsíce. Rozhodl jsem se správně. :)

Asi tak. ;-)
můžeš začít s protútokem :)
Život nabral smysl. Tehdy. V ten jeden okamžik bylo rozhodnuto.

Anime...

cryme
občas něco napíše

Příspěvekod cryme » 09 srp 2008 12:53

Pokud chceš multi ntb na nějaké hry, budeš ho často přenášet a nelíbí se Ti Lenovo, tak ASUS není zrovna nejšťastnější výběr. Když už, tak PAVILION dv5-1060ec http://www.alza.cz/hp-pavilion-dv5-1060ec-d96415.htm .

No a jestli jsi student a máš ISIC, tak na nákupu přes hpmarket.cz podstatně ušetříš.

xxsml
píše často

Příspěvekod xxsml » 09 srp 2008 13:14

Chlebovnik: Pročet jsem si ten test a nějak mě přechází chuť si ho koupit.

Thorus: Na ten HP jsem už taky koukal a nezdál se mi špatnej, zkusim pohledat nějaký recenze.

SonGokussj4: Nechci se s tebou hádat... osobně si ale Lenovo asi nekoupim, právě kvůli té klávese Fn, používám dost klávesový zkratky a neustále bych mačkal Fn místo Ctrl. Externí klávesnici si asi kupovat nebudu, myš ale jo. Také se mi Lenova moc nelíbí designově, vypadaj jako hranatá krabice. Tak to patříme do stejné skupiny, jsem totiž schopnej zaflákat za pár měsíců celej disk všim možnym :) . Já si dal limit právě "jen" 250 GB, protože takový disk má asi většina notebooků. Jde mi prostě o to mít konstrukčně kvalitní notebook s dobrym vnitřkem (z procáků upřednostňuju Core2 Duo a z GK GeForce-nejradši 9500M, 8600M, 8700M, ale Radeon HD 3650 by asi taky nebyl špatnej). Nejhorší je, že každej píše o různých značkách úplně jiný (někdy naprosto opačný) věci. Neni to prostě lehký vybrat notebook, proto jsem taky přišel na tohle fórum.

xxsml
píše často

Příspěvekod xxsml » 09 srp 2008 13:23

cryme píše:Pokud chceš multi ntb na nějaké hry, budeš ho často přenášet a nelíbí se Ti Lenovo, tak ASUS není zrovna nejšťastnější výběr. Když už, tak PAVILION dv5-1060ec http://www.alza.cz/hp-pavilion-dv5-1060ec-d96415.htm .

No a jestli jsi student a máš ISIC, tak na nákupu přes hpmarket.cz podstatně ušetříš.

ISIC mám, ale na hpmarket.cz jsem o tom žádné info nenašel. Kde to tam kdyžtak je? hpmarket.cz je obchod, který vlastní přímo HP?

cryme
občas něco napíše

Příspěvekod cryme » 09 srp 2008 13:39

HPmarket.cz je víceméně oficiální obchod HP v ČR, ikdyž ho HP přímo nevlastní. Na http://www.hpmarket.cz/document.asp?dc=isic zadej jen číslo svého ISICu a nakupuj.

Chlebovnik
guru

Příspěvekod Chlebovnik » 09 srp 2008 13:41

Ještě k té klávese Fn. Já si na ní zvykl docela rychle. Pokud jde o klávesové zkratky (Ctrl+C/V atd.), tak není problém, protože pokud položím malíček na Ctrl, tak mám ukázováček automaticky na C, kdežto když ho položím na klávesu Fn (úplně v rohu), tak ho mám na X a pak už je Ctrl+V docela nepohodlné.

Pokud denně nehraješ CS apod., tak se na to rozmístění dá zvyknout velmi rychle, ale nechci tě zbytečně přesvědčovat.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

xxsml
píše často

Příspěvekod xxsml » 09 srp 2008 13:54

cryme píše:HPmarket.cz je víceméně oficiální obchod HP v ČR, ikdyž ho HP přímo nevlastní. Na http://www.hpmarket.cz/document.asp?dc=isic zadej jen číslo svého ISICu a nakupuj.

Dík moc, teď na to HP pavilion dv5-1060 koukám a nezdá se mi špatnej. Jdu hledat nějakej test. Jo a ještě by mě zajímalo, na Alze nemá kompletní klávesnici a na hpmarket jí má. Co je teda vlastně pravda?

Jo a jak si na tom HP Paviliony stojí ohledně kvality?

cryme
občas něco napíše

Příspěvekod cryme » 09 srp 2008 14:02

dv5 nemá numerickou klávesnici. Obrázky na HPmarketu neřeš, tam jen nakupuj. Testů moc nenajdeš, protože je to novinka a lidí, co ho u nás mají je minumum. Budeš ještě určitě řešit, jestli má grafiku 9600GT nebo GS - má GT, ikdyž je někde napsané, že má GS. Ohledně kvality šasi se Paviliony nevyrovnají Business modelům, což je jasné, ale dv5 je, podle všeho, konstruovám s větším ohledem na občasné přenášení. Víc infa na http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... hp?t=12634 .

xxsml
píše často

Příspěvekod xxsml » 09 srp 2008 14:49

Na hp.cz - http://h10010.www1.hp.com/wwpc/cz/cs/ho ... 67361.html píšou ve specifikaci, že má 101 kláves ("Kompatibilní klávesnice se 101 klávesami"). Schválně jsem teda počítal klávesy na svojí klasický klávesnici a dopočítal jsem se 105.

Zpět na „Jaký vybrat notebook“