Výběr mezi Toshibou A300 a lenovem r500

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
j.vojnar
občas něco napíše

Příspěvekod j.vojnar » 17 led 2009 09:15

opravdu je to rozlišení na tom displayi tak hrozné? já na tom budu i dělat do školy,ne jenom hrát hry. Nechci vyloženě herní notebook ale ve volném čase si tam zahraju. Bolí z toho displaye třeba oči?

BlackDragon
píše často

Příspěvekod BlackDragon » 17 led 2009 11:01

každému vyhovuje jiné rozlišení. Mě např WXGA přijde v pohodě a vyšší bych nechtěl. Chtělo by, aby ses na ty rozlišení podíval v reálu a sám si řekl, jestli ti více vyhovuje WXGA nebo WSXGA+. Jinak na hry bude určitě lepší WXGA, jelikož lenovo moc her v nativním rozlišení nerozjede a při nižšim rozlišení dochází ke zhoršení kvality, jestli zase budeš dělat např v autocadu, photoshopu, tak tam se opravdu více hodí WSXGA+. Ale jak řikam, nejlepší je to vidět naživo a pak se rozhodnout.
Toshiba Satellite A210-19J + 1GB RAM + Windows 7 Professional
IBM ThinkPad T42

globe

Příspěvekod globe » 17 led 2009 11:04

To bych řekl, že určitě nebolí nijak víc než z jiných. Jen mi přišlo, že nemá moc dobré pozorovací úhly (srovnávat můžu právě s displayem stejným, nebo hodně podobným z R500). A pak právě to rozlišení. Na ten display se skoro nic nevejde, kdežto na 1680 x 1050 mám vedle sebe browser, textový dokument a pod ním slovník, nebo třeba konverzaci.... Prostě je tam víc místa, nebo třeba AutoCAD a pod. tam vážně větší rozlišení oceníš. Ale ta grafika v R500 je fakt slabší, pro srovnání ti sem dám odkazy na obě.

Lenovo (3470) http://www.notebookcheck.net/ATI-Mobili ... 594.0.html
Toshiba (3650) http://www.notebookcheck.net/ATI-Mobili ... 839.0.html

Dorota
píše často

Příspěvekod Dorota » 17 led 2009 16:01

Asi tak, záleží, co má pro tebe větší váhu. Lenovo je rozhodně pevnější, má opravdu vychytané utility, větší výdrž, prostě vynikající pracovní nástroj. Ta toshiba je více multimediálně zaměřená a pro hry rozhodně výkonější. Co se týče toho rozlišení, chtělo by to, aby jsi se na to mrknul někde naživo, co na to řeknou tvoje oči. Pro mně osobně už je taky WSXGA+ taky moc, ale taky čučím do monitorů 12 hodin denně, takže únava dělá svoje.
HP 4520s WT290EA#ARL
Toshiba Satellite A200-1ZB

Zpět na „Jaký vybrat notebook“