MSI vs HP

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Chlebovnik
guru

Re: msi gx720

Příspěvekod Chlebovnik » 22 led 2009 13:26

Karman píše:...mam toto msi pár tejdnů a sem naprosto spokojenej...

...Tento model mohu zatim jen doporučit a zase jen doporučit...

...mno doufam že tak bude šlapat i dál, jelikož z forek moc pozitivní ohlasy nejsou...

Po pár týdnech nemáš co doporučovat a už vůbec ne pouze na základě toho, jak na tom šlapou hry. A tou poslední větou jsi tomu dal ale korunu. :roll:
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

Patto.SK

Příspěvekod Patto.SK » 22 led 2009 21:38

no teraz som z toho uz uplne zmäteny. Jeden tu pise, ze MSI su shity a dalsi zase pochvali. Viem ze sa prehrievaju a neviem co ... Ale ja som sa len riadil recenziami a pre tento konktretny typ GX620 a tie mali dobre ohlasy.

V GX630 je AMD procesor, co by som povedal, ze je torsku rozdiel divo. Nuz tak sila odradzania od MSI je dost silna, kedze vravite, ze je nekvalitny dost, tak ho asi nevezmem.

A co poviete na ten HP pavilion 1070? Tiez nic moc? Pretoze ma velmi dobru cenu na pc experte. Vsade stoji okolo 36 tisic SK a tam 27 tisic SK a dokonca ma aj bluRay. Este ma odhovorte od tohto :-D Tiez je tu na figu sasi?

Proste moje poziadavky, ktore chcem mat v notebooku je procesor Centrino 2 a grafika najlepsie nVidia geforce 9600M GT. Ak najdete inu dobru znacku s tymito poziadavkami do 30 tisic SK (okrem shitov podla vas MSI a HP), tak hodte sem link.

skusim este pouvazovat nad tym travelMate, ale ked ja acery nemam velmi rad :?
Naposledy upravil(a) Patto.SK dne 23 led 2009 00:00, celkem upraveno 1 x.

globe

Příspěvekod globe » 22 led 2009 23:59

Za kvalitu se platí... Se kvalitu s výkonem se platí ještě víc.. Za 30 000 buď polevíš s požadavků na výkon a nebo nebudeš mít až tak moc kvalitní notebook.

Edit, HP EliteBook jsou špičkové notebooky, jen jaksi v jiné cenové kategorii a až za opravdu moc peněz jsou podobně výkoné..

Patto.SK

Příspěvekod Patto.SK » 23 led 2009 00:05

Za kvalitu se platí

No to je mi zname, ale chcem najst taky kompromis. Tak dajme tomu, ze nebudem mat az tak kvalitny notebook. Na pevnosti konstrukcie mi az tak nezalezi, len aby vydrzal a nechodil som s nim do servisu vkuse. Ale ako vidim tak podla vasich rad je maloktory notebook dostatocny.

globe

Příspěvekod globe » 23 led 2009 00:09

Každý notebook, vlastně cokoliv, se může pokazit. Je dobré mít značku s kvalitním servisem a Next Bussines Day záruku, aby to bylo na pár hodin v nejhroším na pár dnů.

Lenovo R400, do ceny se vejde i s dokovačkou a zárukou, kvalitou parádní. Ale jaksi mu chybí výkon tebou požadovaný....

Kompromis bych viděl v tom TravelMateu a nebo nějaké Toshibě.

Patto.SK

Příspěvekod Patto.SK » 23 led 2009 00:25

ano viem ze Lenovo je kvalitou dobry, ale mas aj pravdu chyba mi tam vykon. Pri nom je mizerny. Zeby som az tolko penazi platil za kvalitu, tak to je vela. Ja nechem chodit s notebookom do lesa alebo neviem kde, aby bol taky kvalitny. Ja potrebujem aj nejaky vykon v nom mat, nehovorim, ze nejaky exelentny. Notebook potrebujem preto, lebo musim mat pocitac doma a aj na intraku. Raz alebo dvakrat preniest notebook v taske domov resp. na intrak mi nepripada byt az takou zatazou na notas. Inak by som si kupil desktop.

globe

Příspěvekod globe » 23 led 2009 00:29

No jo, to je mrzutý tohle...

Hele, Toshiby a Acer mají tuhle grafiku, v pravo si můžeš najít i jiné a porovnat to... http://www.notebookcheck.net/ATI-Mobili ... 839.0.html

A já bych zkusil zvážit Toshibu A300 Pro.

Edit: http://www.alza.sk/toshiba-satellite-pr ... 102764.htm Tohle mi přijde za ty peníze dobrý kompromis..

Patto.SK

Příspěvekod Patto.SK » 23 led 2009 00:39

ano tu kartu ATI dobre poznam a viem o co ide. Uz skôr som porovnaval na notebookcheck.

A ako je to so servisom toshiba, ked mi ho az tak odporucas? cize sa nachadza aj na Slovensku?

globe

Příspěvekod globe » 23 led 2009 00:43

Se servisem Toshiby žádné zkušenosti nemám, jen s notebookem, jako takovým. Ale řekl bych, že je na Slovensku určitě servisují ale to bude muset potvrdit někdo zkušenější.

Edit, zkus google, asi to najdeš, mě třeba padlo do oka tohle... http://www.qcomp.sk/shopping/product_de ... at15590307

Edit2, tohle je tady z webu, nevim, jak je to na Slovensku http://notebook.cz/clanky/kratke-zpravy ... ka-Toshiba

Damianus
_-=*Open Source*=-_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Damianus » 23 led 2009 00:57

hura flame tema :twisted: ale ted vazne pokud nejsou cash na poradny notas tak je pomer cena vykon u MSI fakt dobry nehlede na to ze nove modely jsou na tom podstatne a to je pravda ze kvalitou jsou na tom lepe :wink: urcite nez nejake kvalitni HP ale samotne HP taky neni zaroukou kvality :wink: takze bud se uskromnit a koupit kvalitu nebo HW a uskromit se na kvalite osobne nepocitam ze mi 2 roky notas vydrzi (HW stranka) takze jej prodam a koupim neco lepsiho :wink:
Jedinou pravdou je, že všichni lžou
Můj weboblogo něco about IT and something viz. tlačítko WWW Miláček Lenovo X220
MSI GX600 -> Lenovo T500 -> Lenovo X220 -> Asus Zenbook prime -> Lenovo X220

Gogo
guru

Příspěvekod Gogo » 23 led 2009 05:53

Příteli,běž za babičkou,resp.najdi jiné řešení a sežeň si 5 tisíc navíc a máš notes s perfektní kvalitou,3 letou zárukou a s výkonem o jakém se ti ani nesnilo.Rozhodně se ta námaha vyplatí http://www.alza.sk/hp-compaq-8710w-d107719.htm
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno

Patto.SK

Příspěvekod Patto.SK » 23 led 2009 12:38

to globe: takze overil som si to s tou toshibou a na ich stranke som nasiel, ze servis na slovensku nie je, iba v cesku. Cize neviem aku vyhodu by som z toho mal, keby sa aj tak musel posielat do zahranicia. A s tym predlzenim zaruky tak to je riadne drahe 4 tisic SK Ja dobre ze naskrabem na notas a nie to este 4 tisic davat za rok zaruky.
Ale inak ten notas co si mi odporucal vyzera byt celkom fajn.

to Demaianus: konence moj clovek, ja nepocitam, ze mi notas vydrzi neviem kolko rokov. Take 2-3 roky stacia, potom aj tak bude mat onicom parametre a nebude velmi stihat dobu.

to Gogo: keby som mal tolko penazi, tak jednoznacne si kupujem tento, co mi odporucas. Ibaze ja mam 26 tisic nasporenych + maximalne 3 tisic este mozno niekde zozeniem, pretoze ho chcem kupovat cim skôr, cize s notasom z tejto cenovej kategorie sa môzem rozlucit. A babicku radsej necham na pokoji :)

Gogo toto je velmi zaujimave. Odporucas mi tu neviem co a ty mas v podpise, ze Acer Aspire :)

Inac a pri pavilionoch sa neda rozsirit zaruka? Ved na ich strankach pise, ze sa da co som cital.

Damianus
_-=*Open Source*=-_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Damianus » 23 led 2009 13:15

tu se to bere moc hardcore vetsina lidi rekne ze ho ma na praci tudiz kancl a tak chce mit super uber kvalitni notes s c2d skoro 3ghz takt a integrovanou gpu protoze prece to neni herni notes :wink: a notes je jen na praci (kancl) nechapu naco jim je pak 3gb ram a 2.8 ghz c2d :lol: ale jsou zde i osviceni uzivatele :wink: (nemyslim sebe) ale byt tedou nebal bych se toho MSI ja zatim spokojenost sice mi ted vrcel vetracek a protoze jsem perfekcionista chtel jsem reklamovat ale uz je zase v poho :D takze za dva roky mu reknu papa a koupim si neco jineho treba budou uz penize na neco lepsiho i kdyz ja v tom vidim porad HW jaky to ma oblat je mi to jedno 2 roky je na to zaruka tak co :)
Jedinou pravdou je, že všichni lžou

Můj weboblogo něco about IT and something viz. tlačítko WWW Miláček Lenovo X220

MSI GX600 -> Lenovo T500 -> Lenovo X220 -> Asus Zenbook prime -> Lenovo X220

Gogo
guru

Příspěvekod Gogo » 23 led 2009 15:13

Gogo toto je velmi zaujimave. Odporucas mi tu neviem co a ty mas v podpise, ze Acer Aspire...
Patto,nic zajímavé na tom není,kdybych kupoval notes dneska,tak stoprocentně sáhnu po tomto Elitebooku,no a když je to jak říkáš,že ti nezáleží na servisu a že za dva roky bude všechno jinak,tak si klidně kup cokoliv,třeba i tento Acer a nespekuluj :D
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno

Patto.SK

Příspěvekod Patto.SK » 23 led 2009 16:19

ja som nehovoril, ze mi nezalezi na servise, ale proste na Slovensku je to skoro jedno, pretoze ked si nekupim Dell, Lenovo alebo HP (EliteBook, Compaq) .... tak servis je skoro ten isty ako tak citam pri tych nizscih radach notebookoch s aspon nejakym schopnym vykonom.
Acer nechem pre jeho vzhlad a proste mna ta znacka nejako neoslovila.

Takze radsej by som kupil to MSI GX620, pretoze su celkom dobre ohlasy nanho a zevraj az tak nehreje, co som cital aj na notebookcheck, ibaze je dost drahy cca 29 tisic SK, takze zvazujem nad HP pavilion dv5 1070, co stoji okolo 27 tisic SK a mozno este stiahnem cenu a ma o nieco lepsi CPU + bluray ako MSI, akurat ma slabsiu grafiku. Ibaze hlavne vidim v problem v tom, ci sa mi az dost nebude priehrievat, ale tak kupim podlozku mozno.

Zpět na „Jaký vybrat notebook“