r400 vydrzi ty 4-5, podle toho, co na ni delas a jak moc setris... 4 hodiny s wifi ale da urcite (ma ho kamos ze skupiny ve skole)
r500 s integrovanou grafikou taky podle me vydrzi vic, nez pisou, ono mi pripada, ze udelali stejny popisek u verze s wsxga+ a grafikou ati a u te verze s integrovanou grafikou... podle me to 4 hodiny da (kdyz muj latitude s grafikou, kera zere, dava s rok starou baterkou 3hodiny brouzdani na wifi, ten thinkpad s integrovanou grafikou musi dat vic, i kdyz je to 15-ka...)
Notebook s vysokou výdrží v rozmezí 15 - 20 tisíc
Mrkni na označení disp a na paramtry v pravo dole VxŠ http://www.kasa.cz/pocitace-prislusenst ... -582g32mn/
MSI GT735
A nic jinýho než Thinkpady od Lenova nepřichází v úvahu? Vím, že jsou asi nejpevnější a nejkvalitnější, ale zase mě dost odrazuje ta vyšší cena... za stejnou cenu se dají sehnat hardwarově o dost výkonější notebooky... a notebook s podobnejma parametrama se dá sehnat i kolem 14 nebo 15 tisíc. To se platí tolik navíc fakt za značku a odolnější tělo?
Nemám zkušenosti. Notebook jsem nikdy neměl a vím, že jsem psal, že chci, aby byl trochu pevnej... jak moc je to znát, když máte ty normální HPčka nebo ASUSy? Lehce se to rozbije nebo něco povolí a tak? Díky moc.
Nemám zkušenosti. Notebook jsem nikdy neměl a vím, že jsem psal, že chci, aby byl trochu pevnej... jak moc je to znát, když máte ty normální HPčka nebo ASUSy? Lehce se to rozbije nebo něco povolí a tak? Díky moc.
jj... jinak ani nevim o zadnem jinem notebooku do 20k, ktery by mel tak vyztuzene sasi, jako R400... HP compaq -b serie je jeste z plastu a slitiny maji az elitebooky... dell se slitinovym sasi (latitude, precision), popr. s vyztuhami (xps) stoji taky vic... toshiba tecra taky...vaio s horcik telem taky...
za nizsi cenu mas v business tride snad akorat compaq -s tridy (horsi, nez -b trida), thinkpad SL a to je asi tak vse... nekde kolem tech 20k mozna jeste poletuji nejake ty travelmaty od aceru...
a multimedialni notesy jsou prevazne z plastu...(vyjimku tvori par kousku hl. z vyssich cenovych skupin)
(asus, acer-extensa,aspire, fujitsu-siemens, msi, levnejsi delly, apod...)
za nizsi cenu mas v business tride snad akorat compaq -s tridy (horsi, nez -b trida), thinkpad SL a to je asi tak vse... nekde kolem tech 20k mozna jeste poletuji nejake ty travelmaty od aceru...
a multimedialni notesy jsou prevazne z plastu...(vyjimku tvori par kousku hl. z vyssich cenovych skupin)
(asus, acer-extensa,aspire, fujitsu-siemens, msi, levnejsi delly, apod...)
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
BugHer0 píše:A nic jinýho než Thinkpady od Lenova nepřichází v úvahu? Vím, že jsou asi nejpevnější a nejkvalitnější, ale zase mě dost odrazuje ta vyšší cena... za stejnou cenu se dají sehnat hardwarově o dost výkonější notebooky... a notebook s podobnejma parametrama se dá sehnat i kolem 14 nebo 15 tisíc. To se platí tolik navíc fakt za značku a odolnější tělo?
Nemyslím si, že by se u R400 nebo R500 platilo "jen za značku". Před cca měsícem stála R400 nějakých 16 500 Kč. R500 s integrovanou grafikou a P8400 se i dnes dá sem tam sehnat kolem 18 500 Kč. Ceny, zvláště u Lenova hodně vidět, v posledních týdnech výrazně kolísají/-ly. Hodnota zmíněných ThinkPadů je právě nebo především v konstrukci a použitých materiálech, pomineme-li nějaké drobné nedostatky ve zpracování (např. někomu vadící nepřesně doléhající plasty, mezera nad mechanikou u R400, atp.). A taková výbava, tady z toho rozumím (?) asi narážku hlavně na výkonnou grafiku u konkurence (Acer, Asus, MSI atd.), není jistě vše...
Zpět na „Jaký vybrat notebook“