ASUS, nebo MSI ?
To Michal27: No mě cca 7 za poslední 4roky, byli to služební NT od dellu a lenova a asusu, jako soukromej jsem měl Acer na kterej každej nadával a je divné že krom vyměněné DVD mechaniky běhá dodnes teď mám co je v podpisu+ sem tam něco na opravu(naposledy MSI na reinstalaci), to že ty máš averzi k určité značce ti nikdo nebere, jen ji zkus projevovat míň, hm??To že jsi GT735 viděl z letadla ti nedává právo soudit cokoliv a jak už jsme mnohokrát uvedl, kdo chce výkon a rozumnou cenu a podle mě už i kvalitu, sáhne po mult. NT ať od HP nebo Acer, Asus nebo MSI protože každej si nemůže kupovat ultradrahé delly nebo w700ky za x10tisíc...... jestli ty na to máš pak ti to přeju ale proč to cpeš ostatním....????Pro příště vynech příspěvek o NT na hry, tvůj postoj a projevy tady nikomu nepomůžou, díky
MSI GT735
No 7 to moc neni, no... Verim recenzi:) A nikomu nerikam, at si koupi ultradrahe notebooky. Ve stejne cene se najde kvalitnejsi, ale samozrejme je dulezite nekoukat jen na Gb, GHz... Nikdy jsem nikomu neporadil nesmysl typu - kasli na MSI za 30 a kup Lenovo za 70... 

Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012
Ano... V cem je dedikovana karta a konstrukcne to stoji za prd, nemam rad... Lenovo W700, Dell M6400, M4400, HP 8xxxx w, FSC Celsius - to jsou vykonne a kvalitni stroje.. Nemam averzi vuci dedikovanym kartam - ale vuci notebookum, ktere stoji za prd...
Jenze zde nelze dobre poradit.. Ale jak psal Swarm, Asus bude mensi zlo... Kdo chce vykon za malo penez, nemuze pocitat s byt jen malym naznakem kvality... A ty hlinikove platy jsou jen oku lahodici, ale jinou funkci nemaji. Pevnost sasi to nezlepsi, ze ano..
Jenze zde nelze dobre poradit.. Ale jak psal Swarm, Asus bude mensi zlo... Kdo chce vykon za malo penez, nemuze pocitat s byt jen malym naznakem kvality... A ty hlinikove platy jsou jen oku lahodici, ale jinou funkci nemaji. Pevnost sasi to nezlepsi, ze ano..
Hooodně Michale.Je to můj koníček.A hlavně si kupuji různé značky.Rozhodně nejsem věrný jedné.Tak dokážu posoudit zpracování jednotlivých výrobců.Ale nakonec vždycky záleží na chování majitele.(a jistou dávku štěstí)Michal27 píše:Roman,Tziky: Vite, ja nevim, kolik notasu vam proslo rukama. Ale verim recenci na svethardware, ci kde to bylo. A tam psali, ze konstrukce i GT je nic moc. A uprimne receno, by asi tazatel mel verit Swarmovi, kteremu proslo rukama tolik notasu, kolik jste vy dva videli jen na obrazku. Tzn. on uz si o kvalite umi udelat obrazek. Jsou veci, ve kterych se uzivatelum, chorobne vychvalujici vlastni stroj, neda verit. Kazdy notebook ma sve chyby a nic neni idealni....At stoji treba pul milionu...
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
Pokud stoji konstrukce sasi za prd, pak majitel nemuze na tom notebooku ani psat, aby se cely neprohybal.. A kdyz se ozyva z toho vaseho kouzelne kvalitniho kousku praskani v kloubech pri normalnim otevirani, tak to nema co delat se zachazenim. To ho ma budouci majitel mit stale otevreny ?
Asus menší zlo? Já to vidím přesně opačně.Za posledních 10 let jsem měl 6 asusů a každý byl minimálně jednou v servise.A 3 kusy byli rovnou vráceny na dobropis.Horší značku neznám.A tak jsem ji vyřadil z budoucích nákupů.Asus ne.Můj názor.Michal27 píše:Ano... V cem je dedikovana karta a konstrukcne to stoji za prd, nemam rad... Lenovo W700, Dell M6400, M4400, HP 8xxxx w, FSC Celsius - to jsou vykonne a kvalitni stroje.. Nemam averzi vuci dedikovanym kartam - ale vuci notebookum, ktere stoji za prd...
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
Ja bych uprimne nekoupil ani jeden. Ale opravdu Asus bude kvalitnejsi. Ale at si kazdy utrati sve penize dle sveho nejlepsiho vedomi a svedomi. MSI bych ja proste znamemu nedoporucil.. Jednani se zakaznikem jako s otravnym hmyzem, neochota, spatna kvalita pouzitych materialu. Doporucil bych radeji firmu, kde porad plati, ze nas zakaznik je nas pan. A v pripade problemu vam jen nevycisti notebook od prachu...ale snazi se ho opravdu vyresit...
- Chlebovnik
- guru
Já ti to řeknu takhle:
Před rokem jsem si sám vybíral notebook na VŠ a měl jsem stejné požadavky jako ty. Zpočátku jsem chtěl nějaký Asus M50/51 apod., ale po tom, co jsem se do problematiky více začetl jsem se rozhodl pro ThinkPad R61 s Quadro NVS 140M. Nakonec to sice všechno dopadlo trochu jinak, ale kdyby se mi nenaskytla nabídka na T61p, tak jsem skončil u R61 a byl bych i tak spokojen.
Před rokem jsem si sám vybíral notebook na VŠ a měl jsem stejné požadavky jako ty. Zpočátku jsem chtěl nějaký Asus M50/51 apod., ale po tom, co jsem se do problematiky více začetl jsem se rozhodl pro ThinkPad R61 s Quadro NVS 140M. Nakonec to sice všechno dopadlo trochu jinak, ale kdyby se mi nenaskytla nabídka na T61p, tak jsem skončil u R61 a byl bych i tak spokojen.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
Podivej, pred rokem a pul jsem si take kupoval notas s jedinym pozadavkem: VYKON_co nejmensi investice. V te dobe jsem ho mel primarne jako nahradu stolniho PC, ktere obcas nekam prenesu/prevezu. I kdyz jsem pocital s tim, ze ASUS nepatri mezi to nejpevnejsi, ridil jsem se myslenkou "kdyz se k tomu nechovam jak prase a nenosim to za roh vika, tak to prezije". Ani jsem tenkrat nehledel na vydrz baterie - nejdulezitejsi byla grafika. No a sel cas a ja zacal nosit notas do skoly, vychazely nove hry, ktere bych stejne na notebookove grafice nespustil a ja si to zacal uvedomovat...: Grafika je mi dnes temer k nicemu (pro moje ucely postaci i ATi 3200), baterku ve skole vycucne za 2h, zbytecne topi, zbytecne hluci. Na hry mam dnes Xbox 360 (GTA4 na Xku je pro me 2x zabavnejsi nez na PC) a klidne bych tu HD2400 v NB vymenil za pevnejsi viko nebo panty (dnesni stredoskolak pochopi proc).
Co chci rict? GTA4 si ani na tom MSIcku moc dobre nezahrajes a vzhledem k tomu, ze jsi neuvedl zadnou jinou narocnou aplikaci/hru bych ti doporucil spise neco pevnejsiho a na doma herni konzoli (skola - uceni, kolej - uceni, spolecenska zabava)
BTW: Servis nepodcenuj - ja si dnes nemuzu dovolit hodit NTB na 2 tydny na reklamaci (i kdyz ASUS servis je fakt v pohode), protoze byt 2 tydny bez ntb ve skole je pro me jako 2 tydny si nenosit ucebnice/sesity
Co chci rict? GTA4 si ani na tom MSIcku moc dobre nezahrajes a vzhledem k tomu, ze jsi neuvedl zadnou jinou narocnou aplikaci/hru bych ti doporucil spise neco pevnejsiho a na doma herni konzoli (skola - uceni, kolej - uceni, spolecenska zabava)
BTW: Servis nepodcenuj - ja si dnes nemuzu dovolit hodit NTB na 2 tydny na reklamaci (i kdyz ASUS servis je fakt v pohode), protoze byt 2 tydny bez ntb ve skole je pro me jako 2 tydny si nenosit ucebnice/sesity
GTX:
ja s tebou plne souhlasim....
akorat: "dnesni stredoskolak pochopi proc" spise moc neplati, jak se tak koukam kolem sebe...
minuly tyden jsem tak premyslel, proc to quadro 135 nejde vypnout...(a to je grafika, kera zere a topi fakt malo), no jen s integrovanou grafikou bych s u me obaval (3D cady)
ale - kdyz chce hrat, at hraje a prizpusobi tomu ostatni pozadavky, az bude potrebovat mit porad funkcni notebook (treba jako gtx nebo ja), bude premyslet jinak
ja s tebou plne souhlasim....
akorat: "dnesni stredoskolak pochopi proc" spise moc neplati, jak se tak koukam kolem sebe...
minuly tyden jsem tak premyslel, proc to quadro 135 nejde vypnout...(a to je grafika, kera zere a topi fakt malo), no jen s integrovanou grafikou bych s u me obaval (3D cady)
ale - kdyz chce hrat, at hraje a prizpusobi tomu ostatni pozadavky, az bude potrebovat mit porad funkcni notebook (treba jako gtx nebo ja), bude premyslet jinak
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
alfah4ns:
- "dnesni stredoskolak pochopi proc": mno tim jsem chtel poukazat na vseobecnou pevnost napr.: kolikrat se mi stane ve skole, ze potrebuju notas rychle zavrit/otevrit, proto bych se nejakym plastovym pantum vyhnul (plati pro vsechny NB vseobecne). Jinak v kazde tride to samozrejme vypada jinak, ale nikdy nevis na koho/co nebo na jakou konkretni situaci narazis
- CAD me taky ceka, jen jsem chtel rict ze treba kdyz piseme u nas test a je ve tride uplne ticho, tak je ten vetracek v mem F3Sr slyset VELICE dobre
- jj samo. Zivot je nejlepsi skola.
- "dnesni stredoskolak pochopi proc": mno tim jsem chtel poukazat na vseobecnou pevnost napr.: kolikrat se mi stane ve skole, ze potrebuju notas rychle zavrit/otevrit, proto bych se nejakym plastovym pantum vyhnul (plati pro vsechny NB vseobecne). Jinak v kazde tride to samozrejme vypada jinak, ale nikdy nevis na koho/co nebo na jakou konkretni situaci narazis
- CAD me taky ceka, jen jsem chtel rict ze treba kdyz piseme u nas test a je ve tride uplne ticho, tak je ten vetracek v mem F3Sr slyset VELICE dobre

- jj samo. Zivot je nejlepsi skola.
Zpět na „Jaký vybrat notebook“