Herní noťas
Na prenaseni bych Aspire nedoporucoval. Je velice mekky. Jinak tu cenu vyrazne snizuje pouziti AMD procesoru, ktery vice topi a ma vetsi spotrebu nez intel..
S tou nepovedenou serii: No nevim, jestli je to zrovna idealni, ze majitel musi sam snizovat napeti procesoru, aby vubec slapal. Navic ta multimedialni hruzna vec nalevo od klavesnice - kdyz jsem to zkousel v Datartu, tak to bylo naprosto nepouzitelne - manipulace se zvukem je proste sranda.
S tou nepovedenou serii: No nevim, jestli je to zrovna idealni, ze majitel musi sam snizovat napeti procesoru, aby vubec slapal. Navic ta multimedialni hruzna vec nalevo od klavesnice - kdyz jsem to zkousel v Datartu, tak to bylo naprosto nepouzitelne - manipulace se zvukem je proste sranda.
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012
AMD nac, kdyz clovek muze vybrat Intel, ktery je ve vsech ohledech lepsi - mensi spotreba, mensi zahrivani, vetsi vykon. Kor ted, kdyz mame Pckove procesory, je AMD odepsane. Ale pokud jde o hern i notas, tak je to jedno... Tam se nevyhody AMD ztrati, protoze graficka karta nadela vetsi rutiku. Jinak mekke to je. Sahl sis nekdy na zadni viko - displej se vlni uz pri minimalnim tlaku a klavesnice se prohyba uplne vsude.
Ty notebooky co jsi psal tak sem koukal, ale jsou o téměř 4000Kč dražší, než ten co jsem psal ja a to už je na mě dost...
Ale jak říká Michal27 s tím snižováním napětí procesoru, to mě docela odrazuje, protože bych chtěl notebook, kterej mi bude fungovat a ne s nim litat po reklamačkách...Ale zase ten poměr cena / výkon se mi moc zamlouva, tak mam dilema:-)
Ale jak říká Michal27 s tím snižováním napětí procesoru, to mě docela odrazuje, protože bych chtěl notebook, kterej mi bude fungovat a ne s nim litat po reklamačkách...Ale zase ten poměr cena / výkon se mi moc zamlouva, tak mam dilema:-)
Ono kdyz clovek kouka jen na cena/vykon - je to cesta do kremikoveho nebe.. Ja bych radeji ozelel nejake detaily a koupil notas se slabsi grafikou, kvalitnejsim sasi a lepsim servisem. Pokud je hrani priorita, je to skoda, ze nemuze byt desktop. Karta srovnatelneho vykonu s HD3650 stoji¨v desktopove variante cca 1000Kc. Za 10 000Kc uz mas desktop, kterej rozseka i notebooky za 50 000Kc.
To Michal27:
Uz zase dalsi vtipna hlaska Laughing "Za 10 000Kc uz mas desktop, kterej rozseka i notebooky za 50 000Kc."
Myslel jsem, ze uz das pokoj, ale nedas si rict...
To muselo byt napsano s velikou nadsazkou a ve znacne opilosti Smile
Ukaz mi PC za 10 tis, s LCD monitorem a proste se vsim, ktere za cenu 10 tis prekona grafickym vykonem notas za 50tis....a nemam ted na mysli nejaka Vaia s 10.6LCD za 50tis Smile
Slusnejsi procesor 2500 + pameti 1000 + HDD 1500 + zdroj 1000 + kl s mysi 250 + monitor 3000 + repro 750 a uz jsme na 10tis a to nemame mechaniku, grafiku, case, zakladni desku...
Asi jsi byl michale hodne dlouho v nejakem Tibetskem klastere, kdyz porad zastavas sve nazory Wink
Nehlede na mobilitu notebooku, mensi narocnost na energii, zabere mene mista atd...
Uz zase dalsi vtipna hlaska Laughing "Za 10 000Kc uz mas desktop, kterej rozseka i notebooky za 50 000Kc."
Myslel jsem, ze uz das pokoj, ale nedas si rict...
To muselo byt napsano s velikou nadsazkou a ve znacne opilosti Smile
Ukaz mi PC za 10 tis, s LCD monitorem a proste se vsim, ktere za cenu 10 tis prekona grafickym vykonem notas za 50tis....a nemam ted na mysli nejaka Vaia s 10.6LCD za 50tis Smile
Slusnejsi procesor 2500 + pameti 1000 + HDD 1500 + zdroj 1000 + kl s mysi 250 + monitor 3000 + repro 750 a uz jsme na 10tis a to nemame mechaniku, grafiku, case, zakladni desku...
Asi jsi byl michale hodne dlouho v nejakem Tibetskem klastere, kdyz porad zastavas sve nazory Wink
Nehlede na mobilitu notebooku, mensi narocnost na energii, zabere mene mista atd...
Naposledy upravil(a) orgasmic dne 15 kvě 2009 06:40, celkem upraveno 1 x.
Asus ROG Strix G18
Michal27 píše:Na prenaseni bych Aspire nedoporucoval. Je velice mekky.
S tou nepovedenou serii: No nevim, jestli je to zrovna idealni, ze majitel musi sam snizovat napeti procesoru, aby vubec slapal..
Není to ideální to máš pravdu,ale je to řešení mě se ten notebook líbil jak designově tak výkonově a je mi jedno,že je trochu měkčí-je to multimediál.Ale pokud se umím k věcem chovat slušně je malá pravděpodobnost,že něco praskne,zlomí atd..
ACER Aspire 6920G-582G32MN Gemstone Blue,Intel Core 2 Duo T5800,NVIDIA GeForce 9500M GS s až 1280 MB v TurboCache,320 GB, 5400 RPM, WINDOWS 7 beta
osobně bych řekl, že to není jak se kdo k tomu chová, nemyslím si, že někdo NB využívá jako stoličku, či klín aby mu neujelo auto.. jde o to, že až ti jednou spadne a že většině lidí spadne i víckrát, nebo ho máš na židli a sedneš/stoupneš si na něj, tak že to vydrží žejo..říkat, že se k němu chováš hezky, to je jasný, to skoro každej
to jsou zas řeči ,"většině lidí spadne i víckrát"...chovat se hezky to neznamená vykládat mu po večerech pohádky,to znamená nehrát si s ním v okně,nelézt s ním na strom nebo pod auto,nepřenášet ho ve dvou prstech,netřískat s ním v brašně,neházet na postel,podle mě u většiny lidí/t.j.přes 50%/ vypadá notes po dvou letech skoro jako nový-když nepočítám vyleštěná místa,klávesnici a barvu sedřenou běžným používáním...
problém s takty u Aceru je jen u série 6920,na žádném jiném se toto neprojevilo a zřejmě to nějakým způsobem dělá grafika 9500M GS.Taky ta "hloupost" na levé straně už se do nových notesů nedává,je tam nahrazena numerickou klávesnicí
problém s takty u Aceru je jen u série 6920,na žádném jiném se toto neprojevilo a zřejmě to nějakým způsobem dělá grafika 9500M GS.Taky ta "hloupost" na levé straně už se do nových notesů nedává,je tam nahrazena numerickou klávesnicí
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno
musím trochu podpořit michala27 páč kdybych měl peníze (jako že ted jich moc nemám) tak si pořídím našlapanej kompl na hraní ( kdo hraje jinde než doma? btw CS a COD zvládne většina integrovaných GK) a pak si bych si dokoupil neaký Bussnis model typu R500 nebo T61 popřípadě Tecru od toshiby kde pro mě bude primární výdrž na baterce a mobilita..... takže má to něco do sebe
X301 - "WKS"
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....
I notebook, ktery lezi doma stole, se muze rozdelit na dve casti. To by pak clovek nesmel nic. Nezavirat displej a jen ho nechat lezet na stole - ovsem jaky to ma vyznam..
Orgasmic: To je bohuzel realita... Samozrejme jsem mel na mysli jen bednu. S periferiemi je to pak tech 13 - 15 000Kc. Repro muzes mit i za dve stovky a hraje to lip nez notas.. Monitor klidne levnejsi a bude lepsi nez jakykoliv notasovy..
Pokud to ma byt notas na hrani za tuto cenu, tak doporucuju postavit na stul a moc ho netahat, jinak se projevi nekvalitni sasi. Pokud to bude i na studia, vrele doporucuji koupit nejakou Tecru, protoze s vekem se zmeni priority a budes jen rad za kvalitni vec ..
Orgasmic: To je bohuzel realita... Samozrejme jsem mel na mysli jen bednu. S periferiemi je to pak tech 13 - 15 000Kc. Repro muzes mit i za dve stovky a hraje to lip nez notas.. Monitor klidne levnejsi a bude lepsi nez jakykoliv notasovy..
Pokud to ma byt notas na hrani za tuto cenu, tak doporucuju postavit na stul a moc ho netahat, jinak se projevi nekvalitni sasi. Pokud to bude i na studia, vrele doporucuji koupit nejakou Tecru, protoze s vekem se zmeni priority a budes jen rad za kvalitni vec ..
Python.P píše:musím trochu podpořit michala27 páč kdybych měl peníze (jako že ted jich moc nemám) tak si pořídím našlapanej kompl na hraní ( kdo hraje jinde než doma? btw CS a COD zvládne většina integrovaných GK) a pak si bych si dokoupil neaký Bussnis model typu R500 nebo T61 popřípadě Tecru od toshiby kde pro mě bude primární výdrž na baterce a mobilita..... takže má to něco do sebe
Já hraju i v práci
MSI GT735
-
- Moderátor
Zpět na „Jaký vybrat notebook“