Notebook do 16K
-
- píše často
Ještě když jsme u toho tak sony má mezinárodní záruku ne?
Jesli by nebylo mnohem lepší objednat ze zahraničí? Např.
http://www.pixmania.com/ch/de/4758636/a ... r5-bl.html
Jesli by nebylo mnohem lepší objednat ze zahraničí? Např.
http://www.pixmania.com/ch/de/4758636/a ... r5-bl.html
podle mě tady moc nemá cenu kupovat to ve švýcarsku. ušetřil bys asi tak litr a to nepočítám náklady na dovoz a to že tam bude německá mutace w 7 a chci vidět jak v novém programu budeš válet.... Já jsem si své hp kupoval před 2 roky z us, ale tam byl rozdíl defakto 1/2 ceny u nás proti ceně u nich. a anglicky umím, ale i tak byl problém docela se dohrabat k složitějším nastavení. Určitě pokud by byl rozdíl v XX% procentech tak bych do toho šel ale u tohodle typu a ceny to nemá opodstatnění.

Cenu kupovat v zahranici ma dle me pouze v pripade pokud chces konfiguraci, ktera se do CR nedovazi, pripadne vyuzivas ten jazyk v kterem ten nb je vice. Jinak se to "pro vetsinu" uzivatelu nevyplati - problematicka okamzita reklamace a kratsi zaruka, cizi OS a cizi klavesnice.
Sony VGN-Z90US, C2D P9500 2.53 GHz, 13.1 1600x900, hybrid graphics (Intel 4500MHD x GeForce 9300M GS), 4GB DDR3 RAM, 160GB Intel X25-M G2 SSD, Blu-Ray R/W Drive, Japanese keyboard, Gothic Arabesque Premium Design, Win7Pro x64
Částečně souhlasím, nicméně pro mě tahle volba byla jasná, chtěl jsem za stejné peníze víc a to dostaneš jedině v zahraničí. A jazyková mutace není problém u verzí s anglickým jazykem a klávesnicí, v reálu to vypadá pouze tak že tam nemáš české diakritické znaky. Jinak to funguje naprosto stejně. Ale jak říkám, u daného modelu a dané ceny určitě nemá cenu nic brát z venku.
Co se ovšem týče záruky s tím mám jiné zkušenosti. Koupil jsem ho v usa, a mou chybou mi spadl systém, zašel jsem do prodejny v mém městě a normálně mi ho vzali a po týdnu mi ho vrátili nic jsem neplatil neměli připomínek.
Nicméně musím dodat že jsem měl prodlouženou záruku na 2 roky, ale i tak cena byla poloviční, v té době hp u nás stálo v té konfiguraci kolem 38 tis a já ho měl za necelých 17 tis.
Co se ovšem týče záruky s tím mám jiné zkušenosti. Koupil jsem ho v usa, a mou chybou mi spadl systém, zašel jsem do prodejny v mém městě a normálně mi ho vzali a po týdnu mi ho vrátili nic jsem neplatil neměli připomínek.
Nicméně musím dodat že jsem měl prodlouženou záruku na 2 roky, ale i tak cena byla poloviční, v té době hp u nás stálo v té konfiguraci kolem 38 tis a já ho měl za necelých 17 tis.
HP dv6000 momentálně hledám nového draka.
Lenovo Y560 - pokud na něj nebudu muset čekat půl roku.
Take jsem ten svuj nazor neminil na tebe
Chapu, ze pokud to clovek z US dostane za polovic, tak to je jina. Ja zas mam svuj nb kvuli konfiguraci z JP
Se zarukou jsi bohuzel (bohudik) nemel zkusenosti se Sony. Pry je ted jiz situace jina, ale pred par lety v CR jeste neuznavali ani priplacenou mezinarodni zaruku (na 1 rok).

Se zarukou jsi bohuzel (bohudik) nemel zkusenosti se Sony. Pry je ted jiz situace jina, ale pred par lety v CR jeste neuznavali ani priplacenou mezinarodni zaruku (na 1 rok).
Sony VGN-Z90US, C2D P9500 2.53 GHz, 13.1 1600x900, hybrid graphics (Intel 4500MHD x GeForce 9300M GS), 4GB DDR3 RAM, 160GB Intel X25-M G2 SSD, Blu-Ray R/W Drive, Japanese keyboard, Gothic Arabesque Premium Design, Win7Pro x64
Jasný no, jako já si třeba nedokážu představit Japonskou klávesnici
ale dobrý, ty si na to asi zvyklý. Co se týče záruky tak fakt s tím nebyl žádný problém, a i kdyby byl, tak od sestřenky je manžel vedoucí it firmy, takže no problema.
Ale oba se schodnem že u tohodle typu to nemá cenu. Nicméně se tě optám, jak to vypadá v této chvíli v Japonsku s Lenovem Y560? už je u vás na trhu, a nebo nie?
že bych si ho koupil tam 

- Chlebovnik
- guru
Japonská klávesnice je úplně v poho - je tam standartní latinka + hiragana (zjednodušené kanji).
Jinak Lenovo je čínská firma, takže horké novinky bych hledal/objednával spíš z Honk Kongu nebo USA.
Jinak Lenovo je čínská firma, takže horké novinky bych hledal/objednával spíš z Honk Kongu nebo USA.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
Gidy píše:Jasný no, jako já si třeba nedokážu představit Japonskou klávesniciale dobrý, ty si na to asi zvyklý. Co se týče záruky tak fakt s tím nebyl žádný problém, a i kdyby byl, tak od sestřenky je manžel vedoucí it firmy, takže no problema.
Ale oba se schodnem že u tohodle typu to nemá cenu. Nicméně se tě optám, jak to vypadá v této chvíli v Japonsku s Lenovem Y560? už je u vás na trhu, a nebo nie?
![]()
že bych si ho koupil tam
Pro mne byla prave ta klavesnice jedna z vyhod, jelikoz prepinani do JP na klasicke klavesnici je pomerne otravne

Jinak ne neni, stale jen Y550. Na druhou stranu je zajimave (smutne), ze Lenovo je nyni jedna z nejprodavanejsich znacek v JP. Proc smutne - protoze hlavni duvod je cena...jsou to ty nejlevnejsi G550 a U350...
-
- píše často
Proč odsuzujete tenhle asus tabulkově je mnohem lepší.
http://www.alza.cz/asus-k52jr-sx112-d153527.htm
Máte někdo zkušenost ?( špatně chladí, poruchy,...)
Nebo nějaké testy?
Díky
Nebo nějaké testy?
Díky
GeForce9800gt píše:Proč odsuzujete tenhle asus tabulkově je mnohem lepší.
Nebo nějaké testy?
Díky
Stačí se kouknout cca o 3 řádky dolů a dostaneš odpovědi na řadu K od asusu, já s ním osobní zkušenosti nemám, ale logicky za ty peníze to tělo nebude nic moc....

Gidy píše:No a co třeba Y550p jaké jsou tam cenové relace? doporuč nějaký obchod kde si to přečtu anglicky![]()
Dobre srovnani cen najdes zde. Je mozne, ze maji Lenovo v JP trochu jina oznaceni (ale to jen tipuju, v Lenovo nbs se nevyznam).
Jinak obchod, kde by jsi si pocetl anglicky si ted zrovna nevybavuju...Japonci jsou stale dost uzavreni - to co se prodava v JP je proste pro Japonce

Zpět na „Jaký vybrat notebook“