Příspěvekod lamil » 21 čer 2010 15:31
tak jsem nakonec vlastnikem notebooku lenovo Y550
napíšu vám pár kladů a záporů
mínusy:
- plasty, okamžitě olepené, špatně zvolený material při delším psaní
nepřijemné na dotek. Špatné lícování hran při psaní otlačeniny, za plast se dostávají nečistoty. u čtečky karet plast mírně odstává
-Nad klavesnicí se nachází ,,dotyková část notebooku,, která je uplně zbytečná, kdyby tam nebyla tak klavesnice muže být posunuta nahoru a vyjde vice mista na zapěstí.
-cely notebok svíti a bliká jak přistávaci rampa na letišti, při vypnuti touchpadu se rozsvítí tak nepřijemné světlo které ruší při praci na nb že mam touchpad reději zaply neustale
-Teplota levé strany nb je vcelku vyšší a při připojení síťového kabelu už nepřijemná, na internet se tedy pripojuju raději bezdratově.
-repráčky na to kolik místa zabírají jsou spíše průměrné kvality a navic se v nich usazují nečistoty které nelze odstranit
-chlazení, oproti předešlemu notebooku hučí častěji např. už při zaplé presentaci obrazku zvuk to není nepřijemný ale mne vadí. potřebuju např. něco nastudovat a ktomu musim mit klid, to hučení mne obtěžuje (subjektivní). Pokud jde o hry tak hluk je v pohode.
Plusy:
- + display má dobré podsvícení, ovšem dost hrubý rastr, poměr 16:9 taky celkem tragický - někomu může ovšem vyhovovat
+ jediné plus si zaslouží klavesnice, bohužel se na ni moc pracovat nedá vzhedem k okolí které jsem výše popsal
+ dobrý hardware
Shrnutí: Pokud používáte ext. klavesnici a monitor a notebook leží zavřený na poličce tak hardwarově to není špatný stroj, ale co se tyče dlohodobé prace přímo s nb tak je to tragedie (teplota levé časti při zapojení síťového kabelu, špatně zvolený plast-pocit lepení). Přitom by stačilo použit jiny plast a lícování.
Naposledy upravil(a) lamil dne 21 čer 2010 18:24, celkem upraveno 1 x.