Nástupce XPS M1330
Jojo to je pravda, ale tak řeším, zda se to za ty peníze vyplatí a navíc 14,1" už je horní strop co se velikosti týče. Kdyby bylo něco obdobného v menší velikosti s delší výdrží baterie tak samozřejmě budu spokojenější. Jsem dost nerozhodný a dost by mě mrzelo kdybych měsíc po koupi zjistil, že tenhle typ 13" ntb má stejný výkon, vybavení i zpracování, má o jeden usb port méně a nemá mechaniku, má větší výdrž a stojí méně nebo jen o trochu více než ten, který jsem si koupil.
-
- píše často
Co presne s nim budes delat?
Treba na obycejnou kancelarinu je nVidia 8400m GS zbytecna. Plne pro to postaci integrovana grafika od intelu (GMA HD). Navic prehraje 1080p video, ktere ja s 8400m neutahnu.
Vostru 3300 bych se vyhnul, ale jako roztomila hracka od Dellu by ti mohl poslouzit Latitude E4310.
Pokud nijak zvlast nespechas, mozna by se vyplatilo pockat na Toshibu Portege R700 (v soucastnosti maji totiz mensi problem se zamrzanim systemu a netusi, co je pricinou).
Jako ultraportble notebook poslouzi i HP ProBook 5320m.
Kdyby jsi touzil po 12" displeji, podivej se na Lenovo ThinkPad X201i.
A u 14" se muzes podivat treba na Lenovo ThinkPad T410i (nebo obycejne T410).
Z toho, ze jich vetsina ma DisplayPort si hlavu nedelej. Existuje spousta redukci na HDMI. Treba tahle http://www.softcom.cz/produkt/redukce-d ... i/?flist=1
Treba na obycejnou kancelarinu je nVidia 8400m GS zbytecna. Plne pro to postaci integrovana grafika od intelu (GMA HD). Navic prehraje 1080p video, ktere ja s 8400m neutahnu.
Vostru 3300 bych se vyhnul, ale jako roztomila hracka od Dellu by ti mohl poslouzit Latitude E4310.
Pokud nijak zvlast nespechas, mozna by se vyplatilo pockat na Toshibu Portege R700 (v soucastnosti maji totiz mensi problem se zamrzanim systemu a netusi, co je pricinou).
Jako ultraportble notebook poslouzi i HP ProBook 5320m.
Kdyby jsi touzil po 12" displeji, podivej se na Lenovo ThinkPad X201i.
A u 14" se muzes podivat treba na Lenovo ThinkPad T410i (nebo obycejne T410).
Z toho, ze jich vetsina ma DisplayPort si hlavu nedelej. Existuje spousta redukci na HDMI. Treba tahle http://www.softcom.cz/produkt/redukce-d ... i/?flist=1
Hry téměř nehraju, ale občas něco zapnu a aspoň na nejmenší detaily bych to rozjet chtěl. Já na 8400M GS HD video rozjedu v pohodě. Kromě spousty otevřených tabů v opeře a zmíněné sledování filmů v hd bude ntb používán jako studijní (odolnost na časté přesuny, větší výdrž, silná wifi), poté na něm budu sem tam dělat s grafikou + úprava fotek. Ideální by byla integrovaná grafika s výkonem o něco málo lepší než má 8400M GS.
Ten Latitude E4310 vypadá zajímavě, odrazují mě pouhé 2 USB porty a grafická karta (neznám srovnání například s 8400GS - výkon/spotřeba). Výdrž co jsem našel (až 6,5 hod) by byla dostačující. Otázkou je jak to bude v reálu. U toho HP ProBook mě trápí absence podsvícení klávesnice (dle recenze jsou klávesy dost špatně rozpoznatelné i v šeru), opět pro mě neznámý grafický výkon IntelHD grafiky a nemožnost dokoupit větší baterii. ThinkPad X201i má největší neduh v podobě absence digitálního video výstupu (a opět osazen "jen" IntelHD grafickým čipem). No a poslední Think Pad T410(i) mi přijde dost srovnatelný s Dell Latitude E6410 a tam bych asi sáhnul po dellu kvůli nbd záruce. Jinými slovy na všem si něco najdu. Mám v tom guláš a nevím co. Děkuji za návrhy a jistě mě potěší případná odpověď.
Ten Latitude E4310 vypadá zajímavě, odrazují mě pouhé 2 USB porty a grafická karta (neznám srovnání například s 8400GS - výkon/spotřeba). Výdrž co jsem našel (až 6,5 hod) by byla dostačující. Otázkou je jak to bude v reálu. U toho HP ProBook mě trápí absence podsvícení klávesnice (dle recenze jsou klávesy dost špatně rozpoznatelné i v šeru), opět pro mě neznámý grafický výkon IntelHD grafiky a nemožnost dokoupit větší baterii. ThinkPad X201i má největší neduh v podobě absence digitálního video výstupu (a opět osazen "jen" IntelHD grafickým čipem). No a poslední Think Pad T410(i) mi přijde dost srovnatelný s Dell Latitude E6410 a tam bych asi sáhnul po dellu kvůli nbd záruce. Jinými slovy na všem si něco najdu. Mám v tom guláš a nevím co. Děkuji za návrhy a jistě mě potěší případná odpověď.
-
- píše často
Srovnani najdes tady
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Gra ... 844.0.html
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Gra ... 844.0.html
-
- píše často
Tak nečekám zázraky jen jsem si zvyknul na určitý výkon. Kdybych nemusel neměnil bych, ale když teď budu mít možnost vzít jiný ntb chci se vyvarovat některých chyb z předchozího nákupu a zároveň nechci hledat jiné herní tituly jen proto, že to integrovaná grafika už neutáhne. Jak říkám hraju hodně málo, ale když už tak třeba hry jako Warcraft 3 či StarCraft 2, kterej mi 8400M GS utáhne.
-
- píše často
Tak sem se rozhodl, že se spokojím s tou Inteláckou integrovanou. Takže finální rozhodování vypadá na Lenovo Think Pad T410(i) nebo Dell Latitude E6410. Oba sou parádní, ale raději bych něco menšího. Jestli jsem dobře koukal E4310 a T201(i) nemají hdmi ani display port a Toshiba nemá podsvícenou klávesnici ani diodu. To vážně nejsou 12" nebo 13" notebooky splňující moje požadavky? Děkuji za případné odpovědi
-
- píše často
-
- píše často
Zkus se podivat na Acer TravelMate 8372TG.. Ten je sice kolem triceti tisic, ale je tam nVidia 310M.. Ta by uz na neco malo stacit mela a mam za to, ze uz to ma podporu pro Optimus.. http://www.alza.cz/acer-travelmate-8372 ... 182550.htm
Acer fakt ne Acer a Asus jsou dvě značky, který nechci a je mi jedno jestli se v průběhu let úroveň zpracování a kvalita zlepšily...
30 tisíc je v pohodě. Přežil bych i o trochu dražší, ale ta značka mi vadí mnohem víc než cena. Navíc teď stejně koukám, že bych si nepomohl protože jediný video výstup je VGA.
Mě by bohatě stačil Dell Latitude E4310 s displayportem
30 tisíc je v pohodě. Přežil bych i o trochu dražší, ale ta značka mi vadí mnohem víc než cena. Navíc teď stejně koukám, že bych si nepomohl protože jediný video výstup je VGA.
Mě by bohatě stačil Dell Latitude E4310 s displayportem
-
- píše často
Zpět na „Jaký vybrat notebook“