Notebook 10-15 tisíc, i na nové hry, prosím o pomoc a názory
bravoGT1999 píše:Martyrius píše:Chápu. Snažil jsem se postupovat podle pravidel a napsat toho co nejvíc. Je pravda, že moje nároky by se měly pohybovat někde v hranici 20-30 tisíc, ale zas se občas objeví dost výkonný stroj za levno.
Takhle, výkon procesoru (a k tomu 4GB RAM, ale to už je spíš samozřejmost u nových notebooků) je pro mě důležitější, než grafárna. Léta strávená na low-end kartách mě naučili být zvyklý na nízké FPS. San Andreas jsem dohrál na 5-10 FPS a FEAR jakbysmet. To zaprvé by mi mohlo pomoci. Zadruhé, když už nespustím pořádně hry z roku 2011 (ty, co přijdou), tak si vždy můžu říct, že bez problémů spustím věci z 1998-2008 a těch, které jsem ještě nehrál je spousta.
I když asi jako každý hráč, kdo by nechtěl hrát herní novinky
jejda ja si nevsiml,ze jste vseci tolikrat odepsali:). To jsi borec zes dohral to GTA na takovy snimkovani. Ja zkousel an svojem starem notasu dat 32 bit coz je zname zpomalovani u teto hry a slo to pri rozliseni FULL HD a max detailu na 18-22 FPS a uz sem nedokazal uhrat vic jednu misi.
Ono protoze chci notas za 14 tis vim,ze si mafiu 2 zahraju n tak na tech 18 FPS a bdue to peklo,ale jak sem klukum rikal ja nejsu uz pubos co by hral kazdy den:)
Jo ame prispevky berte jako od amatera co se do sveta HW notebooku zasvecuje pohej mesic.
Ta hra byla tak dobrá, že jsem nemohl jinak. Mohl jsem počkat, nebo to přetrpět. Občas až 3 FPS, ale to už bylo nehratelný. Pak jsem to několikrát dohrál znovu, na lepší kartě
Proto jsem se docela divil, když si mi pak kamarád na střední stěžoval, že Zaklínače (The Witcher, RPG někdy z 07-08) hraje na slabých 20 FPS. Já bych za ně byl rád.
Odpovědí je tu dost, jsem za ně teda rád. Tenhle brainstorming je proklatě důležitý. Snad na ně dokážu odpovědět.
Chlebovnik píše:A jak často hodláš přenášet?
Já měl za to, žes chtěl něco kvalitního, ale jak jsem dočetl tvůj post, tak se mi zdá, že toho chceš za 14k docela dost, možná až příliš.
Přenášet data, nebo notebook ? Na data mám exterňáky, to je v pořádku. Přenášet ? Těžko říct, často mám přednášku na jednom místě a za 10 minut mám být o pár set metrů dál na jiném místě. Občas si sednu na lavičku a jsem bez proudu hodinu, dvě (nebo bych mohl být, kdybych měl tak velkou baterku). Přenáším docela dost.
Chci dost, pravda. Proto budu muset někde slevit, nebo přidat peníze.
ono to zas az take hrozne nie je http://www.youtube.com/results?search_q ... aming&aq=f ono aj nove hry si na low zahras, dobre optimalizovane tituly aj lepsie.. sporty ako fifa 11 aj na full..
Tenhle, co jste tu zmiňovali
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=80990
je dost zajímavý. Ale sice je v diskuzi hodně názorů, ale dost protichůdných. Nevím, co si o něm mám myslet. Výkon skvělý, ale co to pískání/vrčení ? Že by nepodařená série, nebo pár nešťastníků.
OK, 5470 je rozšířenější, pokud se rozhodnu pro něco "levnějšího", budu volit asi právě ji.
A co ta 310 ?
je dost zajímavý. Ale sice je v diskuzi hodně názorů, ale dost protichůdných. Nevím, co si o něm mám myslet. Výkon skvělý, ale co to pískání/vrčení ? Že by nepodařená série, nebo pár nešťastníků.
Kukiak píše:GT 320 sa montuje do par acerov a asusov pro5did, co je vlastne nestastna K-seria, ktora ma problem s prehrievanim a nie velmi kvalitnou konstrukciou, aspon co som sa docital.. A v tej istej cene sa da zohnat HP Probook 4520s, akurat s hd5470, ktory je na tom s prevedenim lepsie.
OK, 5470 je rozšířenější, pokud se rozhodnu pro něco "levnějšího", budu volit asi právě ji.
A co ta 310 ?
-
- píše často
Martyrius píše:Tenhle, co jste tu zmiňovali
je dost zajímavý. Ale sice je v diskuzi hodně názorů, ale dost protichůdných. Nevím, co si o něm mám myslet. Výkon skvělý, ale co to pískání/vrčení ? Že by nepodařená série, nebo pár nešťastníků.Kukiak píše:GT 320 sa montuje do par acerov a asusov pro5did, co je vlastne nestastna K-seria, ktora ma problem s prehrievanim a nie velmi kvalitnou konstrukciou, aspon co som sa docital.. A v tej istej cene sa da zohnat HP Probook 4520s, akurat s hd5470, ktory je na tom s prevedenim lepsie.
A co ta 310 ?
v tomhle sem dost orientuju. Takze ti odpovim presne. 320tka nevychazi ze zmninovane 310tky jeosu to 2 ruzne karty. 320 je GTcko a 310 je Gcko. 320 ma celkem znatelne vetsi vykon v tehle kategorii. Ale zalezi vzdycky na cem testujes tedy jestli mas CPU intel nebo AMD. Kdyz srovnas stejnou kartu s CPU T4500 a i3 v nejnizsim taktu je to sakra rozdil. Stejne tak nejaky zakladni AMD 2 jadro s 3 jadrem. Ale nemsui to byt pravda kdyz ta aplikace neumi ty jadra pouzit. Takze tohle je tezka veda,ale chtel sem rict,ze to musis srovnavat jako celek. tedy jestli mas 2 nebo 4 GB RAM a jestli slab CPU P 6000 nebo i3jka verze 370.
ale vratim se z5 k tve otazce. nejsilnejsi je tedy GT 320 potom je HD 5470 a pak teprv G 310.
Ja uz mam vicemene vybrano,ale nevim jestli koupit pred vanocema a nebo az na novy rok. Nemam predstavu co se stane s cenama.
Jo a s cim taky uvazuju jsou veci jako koupe nove baterky a jine ND. Muj nazor je takovy,ze HPcko ma min baterky suverene znatelne levnejsi v teto tride.A na takovy ASUS co jsme hledal stoji klidne 3 tis
Uz sem se do toho polozil takovym zpusobem,ze srovnavam i malickosti jako jsou : rozliseni webky, kde ma vystupy na USB a sluchatka, Kde jsou vyvody tepla atd. Omlouvam se za pripadne preklepy prisle sem z prace a po 10 h sem mirne unaven:D
bravoGT1999 píše:Martyrius píše:Tenhle, co jste tu zmiňovali
je dost zajímavý. Ale sice je v diskuzi hodně názorů, ale dost protichůdných. Nevím, co si o něm mám myslet. Výkon skvělý, ale co to pískání/vrčení ? Že by nepodařená série, nebo pár nešťastníků.Kukiak píše:GT 320 sa montuje do par acerov a asusov pro5did, co je vlastne nestastna K-seria, ktora ma problem s prehrievanim a nie velmi kvalitnou konstrukciou, aspon co som sa docital.. A v tej istej cene sa da zohnat HP Probook 4520s, akurat s hd5470, ktory je na tom s prevedenim lepsie.
A co ta 310 ?
v tomhle sem dost orientuju. Takze ti odpovim presne. 320tka nevychazi ze zmninovane 310tky jeosu to 2 ruzne karty. 320 je GTcko a 310 je Gcko. 320 ma celkem znatelne vetsi vykon v tehle kategorii. Ale zalezi vzdycky na cem testujes tedy jestli mas CPU intel nebo AMD. Kdyz srovnas stejnou kartu s CPU T4500 a i3 v nejnizsim taktu je to sakra rozdil. Stejne tak nejaky zakladni AMD 2 jadro s 3 jadrem. Ale nemsui to byt pravda kdyz ta aplikace neumi ty jadra pouzit. Takze tohle je tezka veda,ale chtel sem rict,ze to musis srovnavat jako celek. tedy jestli mas 2 nebo 4 GB RAM a jestli slab CPU P 6000 nebo i3jka verze 370.
ale vratim se z5 k tve otazce. nejsilnejsi je tedy GT 320 potom je HD 5470 a pak teprv G 310.
Ja uz mam vicemene vybrano,ale nevim jestli koupit pred vanocema a nebo az na novy rok. Nemam predstavu co se stane s cenama.
Jo a s cim taky uvazuju jsou veci jako koupe nove baterky a jine ND. Muj nazor je takovy,ze HPcko ma min baterky suverene znatelne levnejsi v teto tride.A na takovy ASUS co jsme hledal stoji klidne 3 tis
Uz sem se do toho polozil takovym zpusobem,ze srovnavam i malickosti jako jsou : rozliseni webky, kde ma vystupy na USB a sluchatka, Kde jsou vyvody tepla atd. Omlouvam se za pripadne preklepy prisle sem z prace a po 10 h sem mirne unaven:D
Být někde na fóru češtiny, možná tě opravím, ale tady se bavímě o notebookách, takže trochu neformálnosti se očekává. + jseš unavenej. A navíc, já jsem ten žádající
Je pravda, že většina notebooků je taková kombinace, že něco odpovídá mým požadavkům a něco naopak je na nic. Je pekelně těžký najít něco, co sedí co nejvíc na 100%. Těch sto nebude asi nikdy. Ten Acer Timeline je fajn (je v pohodě procesor, RAM, dokonalá karta, obrovská výdrž a poměrně lehký, ale zas ta cena je 20.000 - ale podle vašich odpovědí předpokládám, že je to levné, ne?)
Také, jako ty, tomu dávám velkou váhu. Měla by to být investice na 2 roky, tak ať je to pořádné.
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Martyrius: Problém s pískáním Timeline byl nějak ze začátku. Kusy, které jsem pak viděl já, už byly všechny v pohodě. Timeline je imho zdaleka nejlepší možnost. Vím, že těch 20 už třeba neni pro někoho úplně málo, ale do 15t třeba nic dobrého sehnat nejde, pokud na tom chceš i hrát hry a tak.
bravoGT1999: Teda ta tvoje čeština je fakt fuj . Posledního čtvrt roku používám z 90% jen angličtinu a lidi okolo mě umí česky max "ahoj", "pivo" a "jak se mas?", ale po přečtení tvého příspěvku mám chuť si vymýt oči savem.
bravoGT1999: Teda ta tvoje čeština je fakt fuj . Posledního čtvrt roku používám z 90% jen angličtinu a lidi okolo mě umí česky max "ahoj", "pivo" a "jak se mas?", ale po přečtení tvého příspěvku mám chuť si vymýt oči savem.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
swarm píše:Martyrius: Problém s pískáním Timeline byl nějak ze začátku. Kusy, které jsem pak viděl já, už byly všechny v pohodě. Timeline je imho zdaleka nejlepší možnost. Vím, že těch 20 už třeba neni pro někoho úplně málo, ale do 15t třeba nic dobrého sehnat nejde, pokud na tom chceš i hrát hry a tak.
S tou cenou je to pravda. Mě ale zaráží ten nepoměr. Rozdíl je jen pár tisíc (15 a 20), ale kvalitou, výkonostně je to třeba dvojnásobek (grafika, procesor, výdrž...).
Není to tak, že podobný notebook přijde na trh za 25.000 a vzápětí klesne o pár tisíc. Pak se chvíli drží na té ceně (současnej stav), potom bude postupně klesat až třeba k deseti tisícům (v průběhu roku) a pak se přestane prodávat. Ne, že by cena klesla třeba na 5.000, to se nestává on prostě zmizí z prodeje. A na trhu se objeví nový model za
hehe
třeba 25.000 a zbytek je popsán výše, historie se opakuje.
Pod tu hranici 10-12 tisíc to ne a ne klesnout.
Takže vlastně máme 10.000 jako pevnej základ a pak je to o tom, že za
5.000 mám notebook na horší hry/nižší detaily a za
10.000 mám herní notebook (když umím hledat).
-
- píše často
Tak jsme na tom stejne. Ja Reklamuju vsechno od mobilu az po autoradio.
Soucasny notas: HP NW 8240. Koupil jsem jako jetej a nebyt tam zaruka 3 roky,tak sem v haji. posledni pul rok zaruky mi HP servis vymenil kompletne celou desku a LCD. Ty dily stoji neskutecny prachy...Nebyt zaruky je v kosi.Pak sem ho musel jeste 2x vracet,protoze tam neco dodrbali a nefungoval touchpad,pak repro a pak wifi.
Takze ja 20 tis nedam ani zaboha. Vydrz na baterce je super vec,ale pro me je optimalni neco mezi. 3 h malo 8 h moc. 3,5-5h by bylo super.
U toho HP Probook 4520/4525s se udajne dava i 9 clankova baterie co vydrzi jeste dele nez ten ACER. Jenze na strankach vyrobce sem nasel... s prominutim ,ze ti kokoti davaji tuhle silnou baterku jen do verze s blbou kartou HD 4200. Chapete tu logiku? Oni ne ze by dali slabou baterku do notasu s integrovkou a pak silnejsi do notasu kde zere vic CPU aj grafika a bar co.
http://notebooky.itek.cz/amd-athlon-64- ... Book-4525s
tady vsak pisou,ze je taky 9 clankova baterka,ale trosku nelogicke k 65W zdroji. Potom se muze statm,ze si koupis notas kde nebude HD 5470,ale 530V,protoze prodejce si to vymysli a HPcko tam pritom dava jen 530v co je o 15% -20%slabsi.
Soucasny notas: HP NW 8240. Koupil jsem jako jetej a nebyt tam zaruka 3 roky,tak sem v haji. posledni pul rok zaruky mi HP servis vymenil kompletne celou desku a LCD. Ty dily stoji neskutecny prachy...Nebyt zaruky je v kosi.Pak sem ho musel jeste 2x vracet,protoze tam neco dodrbali a nefungoval touchpad,pak repro a pak wifi.
Takze ja 20 tis nedam ani zaboha. Vydrz na baterce je super vec,ale pro me je optimalni neco mezi. 3 h malo 8 h moc. 3,5-5h by bylo super.
U toho HP Probook 4520/4525s se udajne dava i 9 clankova baterie co vydrzi jeste dele nez ten ACER. Jenze na strankach vyrobce sem nasel... s prominutim ,ze ti kokoti davaji tuhle silnou baterku jen do verze s blbou kartou HD 4200. Chapete tu logiku? Oni ne ze by dali slabou baterku do notasu s integrovkou a pak silnejsi do notasu kde zere vic CPU aj grafika a bar co.
http://notebooky.itek.cz/amd-athlon-64- ... Book-4525s
tady vsak pisou,ze je taky 9 clankova baterka,ale trosku nelogicke k 65W zdroji. Potom se muze statm,ze si koupis notas kde nebude HD 5470,ale 530V,protoze prodejce si to vymysli a HPcko tam pritom dava jen 530v co je o 15% -20%slabsi.
Zpět na „Jaký vybrat notebook“