Crabik píše:Tak mám doma už asi týden Notebook HEL80-H4 za 37000
specifikace je:
- Intel Core2 Duo - 2.00GHz (4MB cache. 667MHz FSB)
- 2GB (667MHz) Kingston paměť
- GeForce Go 7600 (256MB)
- 100GB Seagate (7200 ot.)
- WiFi, webkamera, ctecka otisku, Bluetooth
- šasi COMPAL HEL80 - LCD 15,4" (1280*800)
Používám ho téměř nepřetržitě a nahrazuje mi i stolní počítač.
Co se týče funkčnosti, tak zatím nemám žádný problém, takže se můžu zaměřit tak akorát na drobnosti.
Jedna z věcí je uspořádání. DVD vypalovačka je na pravé straně, na které mám také myšáka, a na levé straně je odtok horkého vzduchu, tudíž případnému levákovi by na ruku foukal teplý vzduch. Jelikož jsou to unifikované notebooky, tak není problém si tam dát jinou šasi. Klávesnice se při stisknu mírně prohýbá (což je vzásadě všechno - nemá to žádné jiné účinky a ani to skoro nevnímám). Jsou to ovšem drobnosti, které mě v tuto chvíli absolutně nevzrušují.
S mírnou obavou jsem koukal na zahřívání notebooku. Při normální nenáročné práci ve Windows se drží teplota procesoru kolem 45-50°C, k tomu také pomáhá automatické snižování rychlosti, když se nic neděje nebo není potřeba větší výpočetní rychlost. Ovšem při náročných aplikacích, jako třeba hry, se teplota vyšplhá přes 60°C, a když jsem to opravdu zavařil, tak jsem naměřil maximum na 71°C - navíc to i při nejnáročnější práci nepůjde. Teplota ostatních části (grafika, HDD) se držela vždy maximálně na o 5° větších hodnotách (55 resp 40°C). Na stabilitu to nemělo vůbec žádný vliv. Rozhodně se při tom dají solidně zahřát ruce.
Jinak co se týče výkonu ve hrách, tak jsem zkoušel zatím jen Gothic3 patch 1.8, který mi jede na 1280*800, vypnuté stíny, minimální shadery, minimalni post-processing, jinak vse ostatni high. Asi by se dala najít jinší funkční kombinace, ale mně to takhle vyhovuje a jede téměř bezvadně. A Gothic3 opravdu nerozpohybuje alespon nejakym zpusobem jen tak někdo.
Filmy vypadají naprosto parádně, širokoúhlý a leštěný display stojí za to. U leštěného displaye je nevýhoda, že při sluníčku vidíte svůj odraz. Ale když si nastavím jas naplno, tak to po pár vteřinách nevnímám.
Baterie vydrží při normálním bateriovém provozu tak kolem 2 hodin maximálně. Určitě by bylo dobré co nejvíce snížit spotřebu vypnutím nepotřebných zařízení, kterých je tam habaděj a šetřit, takže asi taky nějáký prográmek.
Já osobně jsem s notebookem zatím velmi spokojen. Poměr výkon/cena je naprosto úžasná a i proto mě ty drobnosti netrápí. Další výhody, co se týče unifikovaných notebooku jsou už jenom třešničkou na dortu.