Notebook pro studenta vš 20 000
Slav3k píše:Ano jsemD bohužel ... ale jde o to že mám plán ... zkusit překecat czech computer aby mi to dodali bez OS a chci to koupit na tátu bez daně ... ^^
Plán sice hezkej, ale podle mně nereálnej.
OS je tam už od výrobce a nejsou k tomu instalační média. Takže pokud by ti ten OS smazali tak na tom akorát tak prodělají, protože oni (CZC) ten OS výrobci stejně zaplatí. Každopádně se zeptej a pak sem napiš co ti z CZC odpověděli...
A pokud to vezmeš na firmu tak máš u Edge jen 1 rok záruky - nákup se v tom případě neřídí občanským zákoníkem, ale obchodním.
(linkovaný T420 a Elitebook mají záruku 3 roky přímo od výrobce, tam se při koupi na firmu délka záruky nemění)
Co se týče E420s/E420...
E420s je o 10 tisíc dražší než E420, ale rozdíl mezi těmito notebooky je pouze ve zpracování, E420s je z celý z kovu a má na víc lampičku nad klávesnicí pro psaní ve tmě, výkonově jsou tyto notebooky uplně stejné a 10 tisíc na víc jen kvůli kovovému zpracování je hloupost...
E420 je sice z plastu, ale z pevného a taky jej jen tak nerozbijete.
E420s je dobré koupit jen v té nejvyšší verzi za 27 tiscí kdy tam máte i slot na SIM kartu, jinak to jsou vyhozené peníze, výkonově mají oba notebooky stejné vnitřnosti.
E420s je o 10 tisíc dražší než E420, ale rozdíl mezi těmito notebooky je pouze ve zpracování, E420s je z celý z kovu a má na víc lampičku nad klávesnicí pro psaní ve tmě, výkonově jsou tyto notebooky uplně stejné a 10 tisíc na víc jen kvůli kovovému zpracování je hloupost...
E420 je sice z plastu, ale z pevného a taky jej jen tak nerozbijete.
E420s je dobré koupit jen v té nejvyšší verzi za 27 tiscí kdy tam máte i slot na SIM kartu, jinak to jsou vyhozené peníze, výkonově mají oba notebooky stejné vnitřnosti.
Slav3k: asi ako pre koho. ale zjednodusim ti to. najlacnejsi plastovy 13" macbook s intel grafikou (2x slabsia ako nvidia 540m) stoji cca 24tisic a macbook s dedikovanou amd/ati 6490M (stale o 25% slabsia grafika ako 6630M v E420) by ta vysiel asi tak na dvojnasobok tvojho rozpoctu.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
- Chlebovnik
- guru
To záleží na výrobci baterie a to neovlivníš. Ale ano, při častém využívání baterie bude její kapacita postupně klesat. Např. já jsem po třech letech na nějakých 65% procentech původní kapacity. Pak už je na tobě, zda se spokojíš s nižší kapacitou nebo koupíš novou baterku nebo rovnou nový notebook.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
Zpět na „Jaký vybrat notebook“