Neměla by se cena NTB spíše snižovaat nez zvyšovat?

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
jimmyjames
guru

Příspěvekod jimmyjames » 03 črc 2007 00:05

Myslíš si, že AMD žádné chyby nemají? :lol: KAŽDÝ procesor obsahuje řadu chyb... Ty se postupně opravují a vydávají se aktualizace mikrokódu (v BIOSech nebo jako aktualizace pro Windows).

Navíc....
Podľa vyjadrenia Intelu pre server TheInquirer sa ale chyba prejavuje len výnimočne.
V súčasnosti je pre chybu k dispozícii už oprava v podobe aktualizácie mikrokódu procesora.

Snad mě nerozcupujete za to, že to je od Hulána...ale tu je to pěkně popsané [odkaz].

Jinak já jsem nenapsal, že by CPU od AMD byli špatné...proti CPU nic nemám...já jsem poukazoval na celou platformu! Tzn spojení CPU, chipsetu, základovky, příp.dalších periferií (v Intel Centrino je ještě Intel WLAN karta).
IBM Lenovo ThinkPad R60 - UL1HRCF
C2D 1.83GHz, ATi X1400, DDR2 2x1GB/667MHz, 120GB/5400ot, matný SXGA+ (1400x1050), WinXP Pro (downgrade z Visty)

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 03 črc 2007 08:47

s prominutím občas mi příjdeš jak Hulán aka nesnáším AMD,ATI,APPLE pres kopírák :D
tento účet již není aktivní.

Peca-on-line
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Peca-on-line » 03 črc 2007 10:45

Jasně že v každým CPU jsou chyby, dokonce desítky chyb, ale od dob chybných výpočtů na Pentiu I si nevzpomínám na žádnou takhle závažnou chybu. Navíc někde sem četl že ta oprava mikrokódu řeší ten problém jen částečně a že ta chyba je tak vážná že možná ani takhle zazáplatovat nepůjde, ale uvidíme časem jak to nakonec dopadne.

Co se týče ntb postavených na AMD, tak tam vidím hlavní problém v tom, že AMD procesory se bohužel nasazují hlavně do low-end Acerů, Asusů a podobných, takže to potom vytváří dojem že AMD je naprd. Co už se však vynechává je, že opěvovaný Intel Centrina jsou na tom v týhle cenový kategorii s kvalitou a spolehlivostí úplně stejně.
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)

jimmyjames
guru

Příspěvekod jimmyjames » 03 črc 2007 11:05

maxxz píše:s prominutím občas mi příjdeš jak Hulán aka nesnáším AMD,ATI,APPLE pres kopírák :D

Noo...máš pravdu, že také nemám rád Apple (nemám rád tak velké lháře), ATi (několik špatných zkušeností s několika ATi grafikama...nejen špatné ovladače), AMD (procesory v pohodě, ale s chipsetama a MB špatné zkušenosti...a to jsem nekupoval žádné noname šmejdy)...ale to je (doufám) vše, co nás spojuje :D Mě už prostě přestalo bavit řešit neustálé problémy s HW, takže se snažím volit to co možná nejvíce spolehlivější a ověřenější řešení... což je určitě spíše Intel, než AMD... :) Pár ušetřených stovek za experimentování nestojí....

Jinak zrovna tento článek od hulána je dobře a objektivně napsaný, ne? Přišel mi nejlepší na krátký popis této problematiky, tak jsem na něj odkázal. Ne však z toho důvodu, že bych nějak obdivoval Hulána...to ne.

C2D 1.83GHz, ATi X1400, DDR2 2x1GB/667MHz, 120GB/5400ot, matný SXGA+ (1400x1050), WinXP Pro (downgrade z Visty)

CeCo

Příspěvekod CeCo » 03 črc 2007 12:12

Ja mam rad Intel a ATi (zatial musim zaklopat, s grafikami od ATi ziadne problemy). Tato kombinacia sa mi zatial vzdy osvedcila a toboz v notase.

Inac povedane - nie som proti AMD, som za Intel ;) (pre rypalov - toto je uplne nieco ine ako byt proti AMD - byt za Intel totiz neznamena byt proti AMD).

C

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 03 črc 2007 13:28

hodně sem si všiml, že to co píšeš je hlavně třeba z článků Hulána. Já neříkám Apple taky nemusim, ale rozhodně mi nepříjde AMD a ATI tak špatný. Zvláště pak s ATI jsem měl na desktopu jen ty nejlepší zkušenosti a zase s Nvidii jsem na tom byl daleko hůř. Já si myslím, že Hulán je chytrej není blbej vyzná se, jen jeho projev je jak projev idiota a v tom je problém. Navíc, ta jeho striktně moderovaná diskuze to je čirá cenzura :D člověk očerní maličko Nvidii a potom dodá ale tohle nemá tak špatný ... nezájem Hulán smaže, přece je Nvidie BEST. Dost ale OT.
tento účet již není aktivní.

jimmyjames
guru

Příspěvekod jimmyjames » 03 črc 2007 15:28

maxxz píše:hodně sem si všiml, že to co píšeš je hlavně třeba z článků Hulána.

To tedy určitě není! Snad jediné, co mám hlavně z jeho článků (bo jinak se o to nezajímám) je názor na Appel... Ovšem není to zas tak, že bych ho jen papouškoval... spíše si pročítám důkazy, které předkládá a kterých už napsal dost na to, abych ho mohl brát vážně... Nic ostatní od něj opravdu nemám...beru ho dost s rezervou, často spíše jen pro pobavení (má svůj osobitý styl psaní :lol: )
maxxz píše:Já si myslím, že Hulán je chytrej není blbej vyzná se, jen jeho projev je jak projev idiota a v tom je problém. Navíc, ta jeho striktně moderovaná diskuze to je čirá cenzura :D....

Souhlasím...chytrý určitě je, ale jeho projev...to je fakt strašné. Každopádně Hulán to dělá jen a především pro návštěvnost => peníze. Nezdá se mi, že by někdo mohl být až takhle šíleně namyšlený, egoistický, arogantní....... Striktně moderovaná cenzura v Hulánově podobě, to je dost drsná cenzura :-D

Zpět na „Jaký vybrat notebook“