Ideální notebook pro studenta? Oříšek pro všechny z vás :)

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Ghost
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Ghost » 07 srp 2012 09:55

zivan píše:Vyrobci u nas nenabizeji (pro obycejne spotrebitele) moznost vybrat si konfiguraci noteoboku.

Dell, Fujitsu a HP ponukaju v CR individualne konfiguracie na business notebooky pre vsetkych, Apple viac menej len rozsirenie zakladnych konfiguracii a skladacky ako napr. Goldmax (ti toho za 20k ale vela mat nebudu). Individualne konfiguracie su ale VZDY drahsie ako konfiguracie notebookov vyrabane v 10tkach alebo 100vkach kusov.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

zivan
guru

Příspěvekod zivan » 07 srp 2012 13:29

Jasne, na Dell jsem zapomenul. Ale i tam jsou ceny z konfiguratoru dost jinde, nez hotove konfigurace...nebo alespon byly pred lety. Zmenilo se neco?

Kde to HP a Fujitsu nabizi? Drive jsem videl moznost konfigurace HP v nejakem shopu velkoobchodu, ale i tam to po nejake dobe zmizelo.

Edit:
Problem je i v tom, ze si nekdo zkusi nakonfigurovat notebook treba v USA. Da tam mensi disk, ubere RAM a za stejnou cenu prida displej s lepsim rozlisenim. Celkova cena se nehne a chtel by neco takoveho i tady...zkusi to a divi se treba o tretinu vyssi cene :)
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Ghost
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Ghost » 07 srp 2012 15:24

zivan: co sa tyka online konfiguratoru Dellu neviem, vacsinou mal dost uletene ceny. individualne konfiguracie som tam riesil vzdy mailom cez obchodnikov Dellu alebo resellerov. Ceny su dost zavisle na celkovej hodnote objednavky.

HP Probooky -b a Elitebooky cez TopConfig (v CZ napr. ATC a jeho siet predajcov). Fujitsu Lifebooky a Celsius cez http://webconf.cz.ts.fujitsu.com/FSConf/index.jsf U toho Fujitsu ale akurat viem, ze existuje. nic blizsie k tomu neviem. :)

ad edit: aj v USA su hotove konfiguracie lacnejsie ako individualne prisposobene. navyse trh USA je radovo vacsi ako napr. CR takze sa tam tie individualne obejdnavky oplati prevadzkovat podstatne viac.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

Jan_Svoboda

Příspěvekod Jan_Svoboda » 07 srp 2012 18:07

Tak mě nejde o zvláštní konfiguraci na přání, spíš jsem si myslel, že skutečně existují v CZ notebooky, které jsou skvělé, ale neprodávají se.

Z hlediska konfigurace - jak mic je pro výrobce nákladné vyměnit v notebooku displej za model s vyšším rozlišením? Vlastně je to výměna displeje za displej plus rozdíl ceny displejů. Za takovou věc jsem ochoten si připlatit. A dělá to někdo? Ještě je asi radikální možnost si displej koupit a vyměnit

Rozhodně ale nesouhlasím s tvrzením, že FHD je na 15" moc. Není. Je to akorát. Nebo spíš, že mezi 1366x768pc a 1600x900px už vlastně není rozdíl - obojí je kvazirozlišení, pro které neexistuje žádný nativní zdroj obrazu, všude jen up nebo downsample. To si rovnou mohu vzít tu třináctku, na které by FHD asi bylo už nekoukatelné.

Jak na to tak koukám, asi to vzdám a koupím "mobilní" třináctku.

Zpět na „Jaký vybrat notebook“