Dík za info, budu věřit Alze. Ta WiFi asi bude AR5BWB222 a umí 5Ghz, což kvituju. Kdyby byla varianta bez té nVidie, tak by mi to stačilo, protože u mě se moc neohřeje, spíš bude furt vypnutá. Stejně nechápu proč tam raději nedali 2GB DDR5 místo 4GB DDR3.
To, že je tam připravený mSATA je jenom dobře. Šroubů má zespodu sice dost, ale furt je to lepší, než nějaké umělohmotné západky, které se při rozebírání ulomí.
Dva větráky (jedna heatpipe vede pro CPU + GPU a druhá jen pro GPU), jeden paměťový modul je dostupný zespodu (druhý asi bude ze strany klávesnice) a vedle jsou paměti pro grafiku http://www.notebookcheck.net/fileadmin/ ... 573-24.jpg .
Ještě by mě zajímalo, kolik tam přibude balastu (nepotřebného software) po instalaci systému? Taky uvažuju, že kdybych tam dal rovnou mSATA disk, tak jestli by na něj šly ty osmičky rovnou nainstalovat (z recovery oddílu)?
Notebook s CPU Haswell do 25.000,-Kč
- Chlebovnik
- guru
OldStanda píše:Stejně nechápu proč tam raději nedali 2GB DDR5 místo 4GB DDR3.
Protože DDR3 paměti jsou levnější bez ohledu na velikost.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
To bych neřekl (sice to bude OT), ale před pár dny jsem kupoval grafiku do PC pro dceru a poloviční kapacita DDR5 je "skoro" za stejnou cenu jako dvojnásobek DDR3.
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0BV94W1JK6
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0BV94W1QKO
EDIT:
Tak jsem objednal v Alze ten V5-573G.
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0BV94W1JK6
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0BV94W1QKO
EDIT:
Tak jsem objednal v Alze ten V5-573G.
ACER V5-573G
Blahopřeji k výběru.
Nezapomeňte prosím napsat své postřehy a zkušenosti.
Plánujete rovnou instalovat mSATA SSD, (tento bod mě zajímá nejvíce)?
Děkuji za Vaši odpověď
Nezapomeňte prosím napsat své postřehy a zkušenosti.
Plánujete rovnou instalovat mSATA SSD, (tento bod mě zajímá nejvíce)?
Děkuji za Vaši odpověď
Děkuju Vám Martine a samozřejmě dám vědět, jaké budou mé poznatky.
Pár dnů určitě pojedu bez rozebírání. Koupi mSATA zatím neplánuji, protože mám v PC 2x SSD 120+128GB, kde na jednom mám Win7 a na druhém Win8 + Debian. Ve starém NB mám SSD 32GB a tam vrátím původní disk. Ta 32GB mi na Win8 v PC bude stačit a tím pádem ten jeden větší SSD (128GB) půjde do nového NB místo disku. Já opravdu žádné velké kvanta dat ukládat nepotřebuju. NB ale rozebírat budu.
Na to SSD dám čistou instalaci Win8. Chtělo by to možná rovnou Win8.1, ale to se bojím, že mi do oficiálního vydání neprojde aktivací. Doufám, že s tímto problém nebude, protože by v BIOSu měla být informace (něco jako u Win7 SLIC 2.1) o tom, že se jedná o NB se zakoupenou licencí.
Tak uvidíme, zítra by mi ho měli přivézt.
Edit: Tak jsem si nyní četl http://www.neowin.net/news/need-to-acti ... dows-8-key , že by ty Win8.1 měly jít nainstalovat. Sice ne s klíčem pro Win8 (to už každý musí domyslet jak), ale potom se dá klíč vyměnit za zakoupený a aktivace by měla projít.
Pár dnů určitě pojedu bez rozebírání. Koupi mSATA zatím neplánuji, protože mám v PC 2x SSD 120+128GB, kde na jednom mám Win7 a na druhém Win8 + Debian. Ve starém NB mám SSD 32GB a tam vrátím původní disk. Ta 32GB mi na Win8 v PC bude stačit a tím pádem ten jeden větší SSD (128GB) půjde do nového NB místo disku. Já opravdu žádné velké kvanta dat ukládat nepotřebuju. NB ale rozebírat budu.
Na to SSD dám čistou instalaci Win8. Chtělo by to možná rovnou Win8.1, ale to se bojím, že mi do oficiálního vydání neprojde aktivací. Doufám, že s tímto problém nebude, protože by v BIOSu měla být informace (něco jako u Win7 SLIC 2.1) o tom, že se jedná o NB se zakoupenou licencí.
Tak uvidíme, zítra by mi ho měli přivézt.
Edit: Tak jsem si nyní četl http://www.neowin.net/news/need-to-acti ... dows-8-key , že by ty Win8.1 měly jít nainstalovat. Sice ne s klíčem pro Win8 (to už každý musí domyslet jak), ale potom se dá klíč vyměnit za zakoupený a aktivace by měla projít.
První nástřel:
Jsem spokojený, co jsem očekával, to se splnilo a pro mé využívání to bude slušný strojek. Po rozjetí systému jsem všechen (pro mě nepotřebný) software odinstaloval, hlavně neskutečně rozlezlé McAfee, kde i po odinstalaci zbyla jedna automaticky spuštěná služba SiteAdvisor (z cca třinácti před čistkou). Trochu se divím, proč tam nedali Win8 Pro, ale budiž.
Mám akorát dvě mírné výhrady, po probuzení nejde (neumím) nastavit, aby se automaticky nespouštělo podsvícení klávesnice a LAN kartu nedokážu rozjet rychlostí 1 Gbps. Zkoušel jsem to na dvou různých switchích s několika kabely (i koupenými) a také ručním zadáním rychlosti ve vlastnostech.
Časem dám vědět o případných dalších výhradách a výměně disku za SSD.
Jsem spokojený, co jsem očekával, to se splnilo a pro mé využívání to bude slušný strojek. Po rozjetí systému jsem všechen (pro mě nepotřebný) software odinstaloval, hlavně neskutečně rozlezlé McAfee, kde i po odinstalaci zbyla jedna automaticky spuštěná služba SiteAdvisor (z cca třinácti před čistkou). Trochu se divím, proč tam nedali Win8 Pro, ale budiž.
Mám akorát dvě mírné výhrady, po probuzení nejde (neumím) nastavit, aby se automaticky nespouštělo podsvícení klávesnice a LAN kartu nedokážu rozjet rychlostí 1 Gbps. Zkoušel jsem to na dvou různých switchích s několika kabely (i koupenými) a také ručním zadáním rychlosti ve vlastnostech.
Časem dám vědět o případných dalších výhradách a výměně disku za SSD.
Takže jsem vyměnil HDD za SSD a na rychlosti je to znát. Rovnou jsem nainstaloval české Windows 8.1. Sice jsem si to představoval trochu jednoduše, kde po přečtení (zaručených) návodů mělo dojít k aktivaci přenesením licence + čísla, ale nestalo se tak. Systém jsem nakonec reaktivoval po telefonu.
Edit: U Win8.1 mě potěšila velikost po instalaci, která měla cca 12GB (záloha v Acronisu necelých 5GB). Bude to hodně zmenšeným adresářem WinSxS.
Edit: U Win8.1 mě potěšila velikost po instalaci, která měla cca 12GB (záloha v Acronisu necelých 5GB). Bude to hodně zmenšeným adresářem WinSxS.
Tak jsem se stal také majitelem V5-573G. Nechci zakládat nové téma a mám pár dotazů na majitele, tak to napíšu sem. Jak se přenáší ta licence a pokud bych chtěl nainstalovat čisté Win 8.1, tak jaké číslo licence použiji při instalaci, nebo jak se to potom aktivuje přes telefon? Pamatuji si, že se tam vytukávalo číslo licence, ale na NTB už nic neni.
Dále mám dotaz, jestli se setkal majitel s vypalováním LCD. Včera jsem měl puštěný film přes TV a na monitoru bylo 2h okno Tento počítač. Po skončení do Start, kde mám natavený tmavě hnědý motiv jsem to okno Tento počítač zřetelně viděl ještě asi hodinu. Také je vypálena dost zřetelně už po chvilce ikonka startu z plochy.
Setkal se s tím někdo? Na starém Ntb jsem si ničeho nikdy nevšiml.
Dále mám dotaz, jestli se setkal majitel s vypalováním LCD. Včera jsem měl puštěný film přes TV a na monitoru bylo 2h okno Tento počítač. Po skončení do Start, kde mám natavený tmavě hnědý motiv jsem to okno Tento počítač zřetelně viděl ještě asi hodinu. Také je vypálena dost zřetelně už po chvilce ikonka startu z plochy.
Setkal se s tím někdo? Na starém Ntb jsem si ničeho nikdy nevšiml.
Zpět na „Jaký vybrat notebook“