novy notebook (nahrada desktopu) do 1100€

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
charliex3
občas něco napíše

Příspěvekod charliex3 » 09 čer 2014 14:39

nepíšem sem bludy ale skúsenosti od kamaráta
nie úplne všetky testy na notebookcheck sú do detailov presné..
niektoré hry majú napr. FPS 30 na notebookcheck a v reále môžeš pri tých istých nastaveniach dosiahnuť FPS aj 35-40

je pravda, že náročnejšie hry možno to APU až tak nezvláda ale takých je na svete možno ani nie 5-10

vavroň
guru

Příspěvekod vavroň » 09 čer 2014 14:54

A neříkal ti kamarád příběh o BF3/4? Nebo jej nehraje? V BF totiž na GX modelech je úplně jedno, jestli nastavíš low nebo ultra detaily, pořád to jede na nějakých 35FPS průměr (s dosti velkými výkyvy), což je na tento typ hry dosti málo. Ano, mantle trochu pomůže, ale ani tak to není žádný zázrak. Rozhodně bych vzal něco s intel CPU + nvidia GPU, kde je celkový výkon mnohem vyváženější.
NB: MSI GX660 (stock + i7 840QM & 8GB RAM), MSI GS70 2QE (i7 4710 MQ + GTX 970M)
PC: i7 6900K + MSI GTX 1080..

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 09 čer 2014 14:57

Přesně tak.AMD CPU nekupovat.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

charliex3
občas něco napíše

Příspěvekod charliex3 » 10 čer 2014 14:15

Stále tu rozprávate len o tom aké je AMD slabé apd. ale vôbec nepozeráte aký výkon za akú cenu ponúka... Ovladače po čase opravia a ak je mi dobre známe tak ďalšia verzia Catalystu má zvýšiť výkon a stabilitu v relatívne veľkých rozmeroch :)

Ak chce niečo čisto na hranie pri plných detailoch za rozumný peniaz -> GX model je to, čo hľadá.

Druhá varianta, ak chce hrať dajme tomu aj na viacerých monitoroch, renderovať apd -> GT model.

Osobne by som ani ja nešiel do GX, kým neuvidím tu stabilitu, ktorú AMD sľubuje a hlavne preto lebo nVidia má už viacero vymožeností a hlavne komunitu na hlásenie chýb apd.
No ako som už vyššie spomenul netreba to hneď odpisovať a treba sa pozerať aj na to, čo za aký peniaz ponúka :)

Ghost
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Ghost » 10 čer 2014 14:36

charliex3: Catalyst ovladace sa tykaju GPU. Problem GX verzie nie je vykon GPU ale velmi nizky vykon CPU a ten ti nova verzia Catalyst ovladacov nezdvyhne. Pri sucasnej zvysujucej sa narocnosti novych hier na vykon CPU nema zmysel usetrit cca 100 eur AMD procesorom v GX verzii. Intel CPU + AMD grafika kludne ano, AMD CPU + AMD grafika neodporucam rovnako ako ostatni. Aspon nie dovtedy kym "highendove" quadcore AMD A10 CPU budu mat vykon 2 roky stareho dualcore lowendu Core i3 od Intelu.

doktor27: ked chces pracovny notebook AJ na hry tak treba napisat nejake priklady. Vykonne grafiky sa v business segment davaju len do workstation notebookov, ktore su u teba cez rozpocet. V business segmente do cca 1000 eur najdes maximalne Nvidiu 730M alebo AMD 8750M. Pokial by ti vykonom stacili tak sa za 1000 eur da vybrat celkom slusne. Pokial nie tak ten Asus N550 je celkom slusny kompromis, spominane MSI GX/GT su noteboooky urcene primarne na hry.

Co sa tyka toho Asusu tak Asus ma v BA showroom v River Parku a velky showroom s notebookmi v BA ma na Prievozskej Alza tak mozno aj tam nieco najdes.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

doktor27
občas něco napíše

Příspěvekod doktor27 » 27 čer 2014 15:28

DELL Lattide notebook som nakoniec zavrhol, čo som čítal tak maju problemy s prehrievanim a hlučnosť ventilatora tiež nepoteší.

Aktualne mam možnost kupiť notebook HP ZBOOK za zaujimavu cenu.
O nieco vyssiu ako rozpocet, no mam nejaku rezervu.
Preto sa chcem spytat, ci mate niekto skusenosti s tymto notebookom?
ak ano, doporucili by ste kupu tohto notebooku?

Dakujem,

Zpět na „Jaký vybrat notebook“