HP 6710b nebo R61? - rozhodnuto!

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
CeCo

Příspěvekod CeCo » 28 říj 2007 11:23

V USA je iny obchodny system, ine zaruky, ina kupna sila, ine dane a ina legislativa (pri checkoute si musis pridat DPHcku...).

8510p je navyse business model so "zlavovaciou marzou" urcenou pre velke podniky (v USA su to tie, ktore nie su zahrnute do programu SmartBuy) - ked firma kupi takychto notasov 50, tak jej skrtnu tu marzu (cca 25%) a vyrobca sa tvari, aky je ochotny ist s cenou dole.

V USA su o krok dopredu - par takychto modelov maju ako "SmartBuy" (teda uz bez tej marze), ale tie zas nie su vhodne pre velke korporacie (proste im nieco chyba). U nas je vsak dost slaba kupna sila a takymto SmartBuy systemom by si dost rucali obchodny system (co by v konecnom dosledku znova viedlo k zruseniu SmartBuy)...

C

chroust
píše často

Příspěvekod chroust » 28 říj 2007 14:54

zkracene jsou to proste smejdi ;-)

mel bych jeste dotaz k topconfigu - jakej je rozdil mezi wifi Czech a wifi Europe-Wide ... a pismena IK u wifi?
thx

CeCo

Příspěvekod CeCo » 28 říj 2007 16:35

chroust:
Ee, to je dost jednostranny pohlad. V USA je proste viac vyrobcov a viac zakaznikov = konkurencia...

IK = Intel Kedron (4965), bez IK je to 3945.

Czech a Europe-Wide - tam by nemal byt rozdiel a ked uz tak len v podpore kanalov 12-13. Ale nemam to overene...

C

chroust
píše často

Příspěvekod chroust » 29 říj 2007 17:01

takze po delsi uvaze je ve hre z5 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=50395 IBM R61. jeho vybava je pro me dostacujici a ten displej, mno asi bych to prekous. takze muj dotaz je jasnej, je IBM lepsi volba nez HP (6710b, 8510p bohuzel asi ne)?
kdyby si chtel nekdo rejpnout, proc IBM, kdyz sem predtim psal ze IBM ne, tak je to kuli cene, oproti HP bych cca 11K usetril mno a vymejslim jeste dalsi blbost co bych si poridil, ale to sem nepatri ;-)

edit: tak jsem si vzal R61 pod drobnohled a vypada celkem obstojne, jen bych mel na majitele takovou prosbu, nepripada vam moc tlustej? podle fotek je to docela cvalda
a predpokladam ze tam je 1x1GB ram? takze dokoupit druhou nebude problem

Ghost
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Ghost » 30 říj 2007 08:32

odporucam ist si ho pozriet do niektoreho z lenovo showroomov http://www.pc.ibm.com/cz/findreseller.html#centra
ten R61 z linku ma 1x1GB.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

chroust
píše často

Příspěvekod chroust » 30 říj 2007 09:29

taky me to napadlo, ale do prahy se jen tak nedostanu a u nas na vecnici (Liberec) Show Room neni, napadlo me ze bych obehl skolu, treba bych nejakyho s R61 nasel :-)

edit: tak nakonec se sesla nahoda s nehodou a zitra jedu do Prahy ;-)
kamos jede do CZC tak se cestou stavime i v Lenovo Show Room

edit2: tak jsem dnes byl v Praze a mrknul jsem na R61. Je sice trochu tlustsi, ale nijak zvlast to nevadi, provedeni mi prislo v pohode. Videt ho v realu je uplne neco jinyho nez na fotkach, je to moc pekna masinka a uz se nemuzu dockat az ji budu mit doma!
Diky vsem za rady a postrehy, hlavne CeCo-vi za skvele info o HP, nakonec to vsak vyhral LENOVO IBM R61.
Snad me nesklame a bude mi slouzit mnoho let :wink:

chroust
píše často

Příspěvekod chroust » 11 lis 2007 00:15

tak ho mam doma, dneska jsem si pro nej byl. prvni pocity jsou takove akorat, rekl bych ze to bude hlavne tim, ze sem mel dlouho toho Asuse a bude mi chvili trvat nez si zvyknu ...

Imho nema cenu tu nejak psat co se mi na nem libi, to je dost subjektivni, spis se zamerim na to co se mi moc nelibi.

- display nic moc, barva a jas jsou v pohode, ale vertikalni pozorovaci uhly jsou dost spatne, asi mam smulu a dostal jsem lcd od nejakych bridilu
- je trochu hlucnejsi nez muj starej Asus, cca kazdych 5min se na chvili spustit vetrak, neni to nic hroznyho, ale casem to posteluju speedfanem, esli to pujde, na druhou stranu je krasne studenej (po cca 8provozu)
- co se tyce HW tak uz bych mel jen jednu pripominku -- vyroben byl 13.10.07 a uz nemam LOGO IBM, pouze Lenovo Rseries/Lenovo Thinkpad :cry:

- mnohem horsi je to ale se SW, je predinstalovano mnoho zbytecnych blbosti
- Visty teda zatim nic moc, uvidime jak si povedou dal, ale pocitam ze tak do 14dnu nahodim XP a budu spokojen

Nema cenu tu psat nic extra, uz tady neco o R61 je, kdyby ale nekdo mel nejaky dotaz, ptejte se

Zpět na „Jaký vybrat notebook“