Přeju šťastné rozhodování a pevnou ruku

entropy píše:teď se tu ještě rozhlídnu, jak se tak hledá známej se slevou u Dellu
entropy píše:ahoj, protože můj starý notebook pomalu odchází, uvažuju o novém a šetřím.![]()
po mnoha radách jsem došla k tomuhle:
Fujitsu - Siemens Amilo Xi 2528
17", T8100, 2GB, 250GB, DVD±RW, BT, VHP
(podrobnější specifikace třeba tady: http://cybex.cz/Produkt.aspx?Type=Z&Prh ... FPC-207184 )
cena s daní je v současnosti lehce pod 28.000 Kč
na co to chci - na práci, ale taky zpracování fotek (proto 17" obrazovka... tu mi nevymlouvejte, je to velká těžká kráva a člověk na to snad ani nesežene trochu slušně vypadající tašku, ale tohle už nezměním), a když na tom pro odreagování poběží i nějaké hry ne jako slideshow, taky bude dobře.
![]()
co mě ještě trochu zrazuje je baterka - nenašla jsem možnost sehnat nějakou lepší. nevíte, existuje pro tenhle notebook baterka s větší kapacitou, než jaká je originální? je jasné, že grafika a displej si hodně vezmou, ale přece jenom... dvě hodiny (a to ještě kdoví jestli a jak dlouho) jsou docela málo. můj stařičký travelmate měl výdrž skoro pět hodin a ještě teď ty dvě hodiny na baterku (pořád je tam ta samá... pět a půl roku provozu) zvládá, i s wifi.
taky to pomalé dobíjení za provozu... existuje i adaptér s rychlodobíjením? zase jsem rozmazlená od Acera... ale toho radši už nechci, na tomhle mi den po záruce odešel motherboard a půl roku na to podsvícení displeje...
a jenom taková pitomost, ale zajímá mě... to dálkové ovládání - dá se to použít jenom na to media center, nebo to funguje i trochu univerzálněji (stačí základní věci jako ovládání hlasitosti a dálková náhrada mezerníku...)? nikde jsem se o tom nedočetla... je to drobnost, ale znáte to, vylezte z postele a vypněte muziku, když už skoro spíte![]()
jestli to funguje trochu univerzálně, bude to docela příjemná třešnička na dortu.
tohle Xi 2528 se mi zdá dobré, je to výsledek delšího pátrání... ještě jsem dostala doporučení na nějaké HP (Pavilion dv6690ec), výkonem a cenou docela zajímavé, ale to má zase "jen" 15.4" a taky dost pitomé rozvržení konektorů...
doporučíte ještě něco jiného? shrnutí: chci 17", 2GB ramky, nějakou slušnou grafiku, taky aby to chvíli vydrželo (řekněme dalších 5 let), a kdyby byla šance na větší výdrž na baterku, taky to potěší. cena do těch 28.000 Kč, radši i míň... však než to našetřím, ještě třeba ceny kapku klesnou...![]()
předem díky za tipy a rady.
mivlak píše:darko: tady je třeba, ale vyšší rozlišení než nabízí FS, když je tazatelka fotografka![]()
mám displej WSXGA+ nejsem fotograf, ale je to luxusní![]()
jiný bych už nechtěl, a taky nestál moc
darko píše:ted sem tě jaksi nepochopil : co je tady třeba? a co je tady luxusní.Nepochopil sem tu formulaci(v dobrém).Jestli rozlišení, tak 1440x900 se mi nezdá málo a s výdrží baterie nikdo velký zázraky neudělá.
Zpět na „Jaký vybrat notebook“
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot] a 21 hostů