Notebook do 22 tisic, filmy,hudba + novejsi hry.

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Srby
píše často

Příspěvekod Srby » 08 črc 2009 18:20

No koukam, ze se tady vsichni nejak zastavaj MSI i kdyz ho v predchozich vlaknech kazdy zdrbal :-)(pokud si pamatuji tak se odsuzovalo zahrivani, priserna konstrukce a neustale reklamace). Bohuzel s tim HP jsem nemel co k docineni, ale obecne plati, ze nove radeony se nezahrivaji tak drasticky jako nvidia karty cili bych problem v chlazeni toho HPcka nevidel, ale je to jen ma domnenka- mozna se pletu. Jen teda pro predstavu to mi doporucujete misto HPcka notas od MSI jo? To me asi nemate radi :D

javak810i
guru

Příspěvekod javak810i » 08 črc 2009 20:25

2Roman: Tak ho nechtěj, nikdo ti ho necpe. Ano, paviáni trochu topí, je to kvůli tomu, že je výdech větrání díky velkému kloubu displaye směřováno "do země", ale rozhodně to není nic tragického, najdou se i větší radiátory. S tím plastem, podle mě je kvalitní, vím, že MSI má z části hliníkové šasi, ale to vůbec nic neznamená a v recenzích to ani moc nechválej, spíše naopak. Pokud se mi šasi nezlomí, což se u HP nestane (samo v mezích slušného zacházení) nevidím důvod proč hliník. Hořčíkové, nebo vyrobené z karbonových vláken by bylo něco jiného, ale to už je jiná cenová kategorie. Taky mi osobně nevyhovuje to, že MSI cpe i do 15" modelů numerické bloky, nejen, že je klávesnice ještě o to nepohodlnější, ale po okrajích už není žádné místo kde si "položit ruce". O prohýbání ani nemluvě, zatím jsem neviděl ani jedno MSI, kde by se neprohýbala klávesnice, u HP je to spíš model od modelu, ale ty lepší převládají. Dokonce ani "manažerská" řada EX na tom není lépe, poslední dobou spíš naopak. Proti businnes řadám od HP je to nebe a dudy.

Tziky
guru

Příspěvekod Tziky » 08 črc 2009 20:37

Oběhni obchody a vyzkoušej.... v práci se mi prohýbá i na R61(v jednom místě nad Enterem) a to je jiná třída....... jinak třeba na GT735 jsem to nezaznamenal.......ale je to čistě věc názoru...
MSI GT735

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 08 črc 2009 21:46

javak:
sice nevim jak rada GT (bohuzel jsem nemel tu cest a nevim, jake jsou rozdily proti GX), ale u GX je hlavni problem, ze ten hlinik je jen tenky plech na povrchu, takze je to spise esteticka zalezitost. kdyby byla z hliniku nosna konstrukce, je ten notebook naopak dost pevny (napriklad nove macbooky)

s tim, ze chlazeni v pavilionech za moc nestoji, ale souhlasim...
(ono i ty "herni" MSI drzely ty teploty lepe na uzde,nez paviliony ve "vykonnych" konfiguracich)
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

javak810i
guru

Příspěvekod javak810i » 08 črc 2009 21:55

alfah4ns píše:javak:
sice nevim jak rada GT (bohuzel jsem nemel tu cest a nevim, jake jsou rozdily proti GX), ale u GX je hlavni problem, ze ten hlinik je jen tenky plech na povrchu, takze je to spise esteticka zalezitost. kdyby byla z hliniku nosna konstrukce, je ten notebook naopak dost pevny (napriklad nove macbooky)

s tim, ze chlazeni v pavilionech za moc nestoji, ale souhlasim...
(ono i ty "herni" MSI drzely ty teploty lepe na uzde,nez paviliony ve "vykonnych" konfiguracich)

Já to vým, tak nechápu proč píšeš o hliníkových tělech MSI - já se jich nezastával, btw plně s tebou souhlasím.

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 08 črc 2009 22:00

no ja tak trochu narazel na toto:
"nevidím důvod proč hliník. Hořčíkové, nebo vyrobené z karbonových vláken by bylo něco jiného"
ono je jedno, jetsli je tam hlinikova slitina, horcikova slitina, atd. neni jedno v jakem konstrukcnim provedeni :)
tak nejak jsem to myslel

jsem rad, ze jsme se ale konecne pochopili :)

jinak, jit po vykonu, nenosit to, jdu do nejakeho MSI...

Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

javak810i
guru

Příspěvekod javak810i » 08 črc 2009 22:23

Aho, tak teď když to vidím, tak jsem to nenapsal moc dobře :roll: . Chtěl jsem tím říci asi tohle: lepší kvalitně slícované a pevné třeba i plastové šasi, než hliník u MSI.
Jinak je pravda, že za tu cenu (do 20k) jsem nevidel zadny jiny notas ktery by mel aspon C2D P8400 a 9600m gt s ddr3. Chtel jsem si ho koupit, ale po precteni par recenzi a zjisteni skutecnosti, ze zamrza klavesnice (mozna uz to novy bios spravil) jsem si ho nakonec nekoupil. Ted uz jedine Vaio a Toshiba (Acer nemam moc rad, otec ma Travelmate a krom toho, ze to je komplet z plastu, praskaly tomu klouby víka a po hodine zateze se vari touchpad, se mi jeste Acery dizajnove nelibi. Asus, no libi se mi, ale vadi mi mala vybavenost - absence BT, eSATA, Express card a taky řadí někteří Asus vedle Acera, F-S uz nechci nikdy, tedy aspon, co jsem si vyzkousel par modelu rady Amilo. No a Dell, IBM to je pro me nepripustne, protoze za dvojnasobnou cenu temer nedosahuji takovych vykonu jako stejne vybavene ntbooky jinych znacek).

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 08 črc 2009 22:29

jj, prisetrit si na vaio fw41 je rozhodne zajimave
(btw. ten travelmate bude asi starsi, dnesni vetsinou mivaji nejake ty horcikove vyztuhy, i levna 5730g, mozna by tomu pomohlo prosictit to od prachu)

javak810i
guru

Příspěvekod javak810i » 09 črc 2009 12:54

Tak dnes jsem si konečně udělal čas a asi hodinu si hrál s MSI GX630. Musím říci, že to šasi není tak tragické jako píší v recenzích, víko displaye se třeba vůbec neprohýbá (což se o Sony vaiu a toshibě říct nedá). Povrchová úrava toho hliníku mi ale příjde moc hrubá. Klávesnice je ovšem příšerná, je strašně "natěsnaná" a znatelně se prohýbá. Také kloub víka na mě neudělal dojem, vydává divné zvuky a při otevřené poloze pořádně nedrží.

K tomu TravelMatu, jo, je fakt že je 2roky starý, ale tehdy stál 50k. Jediné, co mu ale musím pochválit je klávesnice. Je opravdu precizní a nikde není ani náznak prohýbání. Vůbec mi příjde, jak jsem teď zkoušel různé počítače, že má Acer jedny z těch lepších klávesnic, ale to je asi tak všechno.

Taky jsem si prohlížel tu Toshibu o které přemýšlím (Satellite P300-225). Je celá z lesklého plastu, což mi nevadí, ale výko displaye se prohýbá na můj vkus až moc (holt plast na 17"). lesklá klávesnice mi nevadí, ani po napsání pár vět se neupatlala, ale celkem dost se prohýbá. Jinak celkově působí ntb solidním dojmem, hlavně má super repro a touchpad.

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 09 črc 2009 13:21

viko se trochu prohybat muze, otazka je, jestli se delaji na LCD duchy nebo ne, treba u me d630 se da to viko trochu prohnout (hl. dole mezi panty), ale lcd to nijak nevadi, gx630x nevim, u gx620x si v recenzi swarm stezoval na to, ze i kdyz je viko docela pevne a neprohyba se, duchy se objevuji pomerne snadno

s prisernou klavesnici na MSI souhlasim, na horsi jsem snad nepsal

jestli te zaujaly toshiby, tak zkus jeste mrknout na satelite pro, maji matne telo, klavesnici, jinak je to vesmes to same

javak810i
guru

Příspěvekod javak810i » 09 črc 2009 14:20

Satellite Pro jsem zkoušel taky, zpracování je o něco lepší, ale do mého cenového limitu není model, který by byl tak vybavený.

Zkusím se podívat na toshibu Qosmio F50-125 pry je na tom se zpracováním lépe než řady Satellite a díky menším rozměrům (15") by mohla mít pevnější výko. Taky 9700m GTS je o chlup výkonější než hd4650, ale nevím, jak je na tom s chlazením.

Tziky
guru

Příspěvekod Tziky » 09 črc 2009 14:27

Zpracování bude ok, jen to ultra upatlatelné provedení......
MSI GT735

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 09 črc 2009 22:45

javak810i píše:2Roman: Tak ho nechtěj, nikdo ti ho necpe. Ano, paviáni trochu topí, je to kvůli tomu, že je výdech větrání díky velkému kloubu displaye směřováno "do země", ale rozhodně to není nic tragického, najdou se i větší radiátory. S tím plastem, podle mě je kvalitní, vím, že MSI má z části hliníkové šasi, ale to vůbec nic neznamená a v recenzích to ani moc nechválej, spíše naopak. Pokud se mi šasi nezlomí, což se u HP nestane (samo v mezích slušného zacházení) nevidím důvod proč hliník. Hořčíkové, nebo vyrobené z karbonových vláken by bylo něco jiného, ale to už je jiná cenová kategorie. Taky mi osobně nevyhovuje to, že MSI cpe i do 15" modelů numerické bloky, nejen, že je klávesnice ještě o to nepohodlnější, ale po okrajích už není žádné místo kde si "položit ruce". O prohýbání ani nemluvě, zatím jsem neviděl ani jedno MSI, kde by se neprohýbala klávesnice, u HP je to spíš model od modelu, ale ty lepší převládají. Dokonce ani "manažerská" řada EX na tom není lépe, poslední dobou spíš naopak. Proti businnes řadám od HP je to nebe a dudy.
Jen jsem napsal porovnání pavilionů a řady GT co mám doma.Nic víc.A jasně ,že zpracování HP Elite co mám taky doma je na lepší úrovni než řada GT od MSI.Ovšem cena je někde úplně jinde,že? Jen bych zdůraznil,že řada GT je od MSI velmi dobrý kompromis at už cenou či výkonem nebo zpracováním.A o to jde především.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

Zpět na „Jaký vybrat notebook“