Kúpa SONY Vaio=posledná strana
Ja si myslím že je to záleží od toho koľko sa notebook bude používať a či budú súčiastky permanentne zaťažené, či fluorescenčné lampy v displeji budú vždy rozsvietené na maximum-to sa samozrejme odrazí na životnosti invertora a v tom prípade už reálne hrozí že do troch rokov skončí alebo sa vysvieti.
Ja si na hocktorom notebooku čo sa mi dostane tá česť s ním pracovať, sadnem niekde do kúta kde je svetla menej a osvetlenie nastavím asi tak na 50%, v prípade že sa na návšteve zdržím do nočných hodín tak ide displej na minimum lebo si šetrím oči
Keď mi ešte išiel tablet (v podpise) tak som zaňho postavil ventilátor na 12 voltov a teplota klesala, preto verím že vyriešiť chladenie nebude problém.
Ako som už uviedol tak pri prenášaní budem manipulovať citlivo s kvalitnou aktovkou-Snáď mu odlepovanie kontaktov od dosky nehrozí...
Doma budem používať externú klávesnicu takže prehýbanie je eliminované...
Preto si myslím že by som vďaka starostlivosti a dôslednej minimalizácii zaťaženia spolu s opotrebením mohol mať šťastie...
To sa však nedá na 100% očakávať, kľudne môže nejaká "maličkosť" odísť na doske a 22 500 Sk je fuč...
Preto si s výberom notebooku nechám poradiť od Vás skúsenejších...
Mám na mysli niečo do 25 000 čo ponúka za tú cenu relatívne dobrú kvalitu a slušný výkon...
BTW: Ten tablet sa držal 6 rokov a potom skonal kvôli konektoru.
Jednoducho prebíjal (nie batériu) a hrial sa jack na 100°, tak som ho rozobral, zaletoval, dva dni bolo všetko O.K a potom sa to začalo opakovať s vyššími teplotami. Koniec bol krutý, v ráno o druhej-prásk ho... Pruh cez displej a už nikdy nenabehol ani indikátor nereaguje na napájanie...
Kto má záujem tak za 30 eur je jeho aj s puzdrom, perom a zdrojom.
Ja si na hocktorom notebooku čo sa mi dostane tá česť s ním pracovať, sadnem niekde do kúta kde je svetla menej a osvetlenie nastavím asi tak na 50%, v prípade že sa na návšteve zdržím do nočných hodín tak ide displej na minimum lebo si šetrím oči

Keď mi ešte išiel tablet (v podpise) tak som zaňho postavil ventilátor na 12 voltov a teplota klesala, preto verím že vyriešiť chladenie nebude problém.
Ako som už uviedol tak pri prenášaní budem manipulovať citlivo s kvalitnou aktovkou-Snáď mu odlepovanie kontaktov od dosky nehrozí...

Doma budem používať externú klávesnicu takže prehýbanie je eliminované...
Preto si myslím že by som vďaka starostlivosti a dôslednej minimalizácii zaťaženia spolu s opotrebením mohol mať šťastie...
To sa však nedá na 100% očakávať, kľudne môže nejaká "maličkosť" odísť na doske a 22 500 Sk je fuč...
Preto si s výberom notebooku nechám poradiť od Vás skúsenejších...
Mám na mysli niečo do 25 000 čo ponúka za tú cenu relatívne dobrú kvalitu a slušný výkon...
BTW: Ten tablet sa držal 6 rokov a potom skonal kvôli konektoru.
Jednoducho prebíjal (nie batériu) a hrial sa jack na 100°, tak som ho rozobral, zaletoval, dva dni bolo všetko O.K a potom sa to začalo opakovať s vyššími teplotami. Koniec bol krutý, v ráno o druhej-prásk ho... Pruh cez displej a už nikdy nenabehol ani indikátor nereaguje na napájanie...
Kto má záujem tak za 30 eur je jeho aj s puzdrom, perom a zdrojom.
Keďže HP Paviliony boli po kvalitatívnej stránke kritizované tak som sa rozhodol pre kúpu SONY Vaio.
http://www.it-online.sk/sony-vaio-vgn-f ... tab-link-1
V popise produktu je uvedené:
Medzi nevýhody notebooku môžeme zaradiť slabší výkon v 3D aplikáciách, horšiu kvalitu reproduktorov a absenciu numerického bloku klávesnice.
Ako je to s tou grafickou kartou? Je ten výkon fakt slabší, alebo to je len subjektívny názor?
Vydrží tento notebook aspoň 5 rokov?
http://www.it-online.sk/sony-vaio-vgn-f ... tab-link-1
V popise produktu je uvedené:
Medzi nevýhody notebooku môžeme zaradiť slabší výkon v 3D aplikáciách, horšiu kvalitu reproduktorov a absenciu numerického bloku klávesnice.
Ako je to s tou grafickou kartou? Je ten výkon fakt slabší, alebo to je len subjektívny názor?
Vydrží tento notebook aspoň 5 rokov?
vydrz 5 let - klidne 5 roku vydrzet muze, taky je vydrzet nemusi. notebooky se proste kazi, je to holt fakt a je to taky stesti na kus, klidne ti muze odejit deska na nejakem high-end modelu renomovaneo vyrobce, a taky klidne muze vydrzet lowendovy notebook za 12tisic...
(pozarucni servis je totiz silene drahy)
(pozarucni servis je totiz silene drahy)
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
No to je pravda, rupne nejaký kondenzátor alebo rezistor a je po notebooku, to isté sa môže stať aj na desktope ale v tom prípade tam stačí vymeniť dosku a nie celý notebook
Ale teší ma aspoň to že je prakticky možné aby sa Vaio dožil 6 rokov.
Beriem na vedomie že teoreticky môže kľudne skončiť o 4 roky skôr.-čo by bol prúser
lebo chcem nech mi aspoň do maturity vydrží 

Ale teší ma aspoň to že je prakticky možné aby sa Vaio dožil 6 rokov.
Beriem na vedomie že teoreticky môže kľudne skončiť o 4 roky skôr.-čo by bol prúser

Tak som si nakonic kúpil, to Vaio...
Je perfektný, presne takýto stroj som hľadal.
Nehreje sa, je tichý, výkonný procesor, výkonná grafika a hlavne to že je pevný, že má kvalitnú, horčíkovú konštrukciu, dúfam že vydrží dlho, aj keď je to dosť relatívny pojem koľko to je dlho...
BTW:Mám ešte jednu otázku:
Keď píšem na notebookovej klávesnici, tak písmená U I O P sú nahradené znakmi napr. / * - +
Uvedené klávesy fungujú len vtedy keď držím tlačidlo Fn
Ako vyriešiť tento problém?
Je perfektný, presne takýto stroj som hľadal.
Nehreje sa, je tichý, výkonný procesor, výkonná grafika a hlavne to že je pevný, že má kvalitnú, horčíkovú konštrukciu, dúfam že vydrží dlho, aj keď je to dosť relatívny pojem koľko to je dlho...
BTW:Mám ešte jednu otázku:
Keď píšem na notebookovej klávesnici, tak písmená U I O P sú nahradené znakmi napr. / * - +
Uvedené klávesy fungujú len vtedy keď držím tlačidlo Fn
Ako vyriešiť tento problém?
Zpět na „Jaký vybrat notebook“