- výrobní linka (ať už nová, popřípadě úprava a přeprogramování původní) stojí mnomomilionové částky, základní desky jsou přitom specifické pro každý notebook a mimo notebooky sdílející stejné šasi, i veškěré ostatní konstrukční díly
- vývoj - opravdu to není o tom jen nakreslit něco a dát do výroby, trvá celé týdny, než se konstrukce složitějšího těla odladí v nějakém MKP programu (Ansys, Pro/Mechanica, ...)
- reálné testy - souvisí s vývojem, co se může chovat "hezky" v MKP programu, který má určité omezení, nemusí ýt stejné i ve skutešnosti
toto vše se MUSÍ zaplatit prodejem toho, co se na tom vyrobí a co se vyvíjelo, čím méně se toho prodá, tím více se to musí projevit ve výsledné ceně, aby to vůbec mělo smysl.
Pokud něčeho prodám pouze desetinu, tyto náklady se ve výsledné ceně projeví 10x.
Jediné, co se dá zanedbat, jsou materiály ve výsledné konstrukci, (tam jsou opravdu minimální rozdíly) a náklady na provoz výrobní haly (od energií, přes osvětlení, vytápění, nájmy, popř. daně z pozemků, které se platí ať už se vyrábí to či ono)
EDIT:
btw. je to tu dost OT
Rada při koupi herního mastodonta
to bangla
notebook nevyhodím, dám ho dál a myslím že i teď to není žádná plečka a udělám tím radost někomu kdo by si ho nikdy nekoupil.
nevím jaké bugy má w90, ale mě něco měnili a teď už jde supr, jediné mínus je, že jsem líný přeinstalovat na 7 a mám tam visty ........
nevím jaké bugy má w90, ale mě něco měnili a teď už jde supr, jediné mínus je, že jsem líný přeinstalovat na 7 a mám tam visty ........
Zpět na „Jaký vybrat notebook“