notebook na hry

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
kastan13

Příspěvekod kastan13 » 13 bře 2011 16:52

Pockej GTX540M to existuje?? Jestli jsi myslel GT540M tak to mi neprijde jako uplně herní grafárna :) No ale ty Asusy by už vypadaly líp ale budou mít furt ten starej design kterej se mi moc nelíbí a vyšplhaj se jak znám české obchodníky na cenu těsně pod 30k, což je nad moje limity. No než prodám starej noťas tak to možná dva týdny potrvá a kdyby přišlo něco třeba s i7-2630QM a HD 5870 do 26000,- tak to beru všema deseti :D

Mulenex

Příspěvekod Mulenex » 13 bře 2011 18:16

Promiň, myslel sem GT540M
ale na to že to neni herní grafárna - jo to máš celkem pravdu. primárně asi na hry určená neni. Ale většinu novejch her zvládá velmi solidně. tady je test:
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeF ... 715.0.html

Nevýhoda HD 5870 je že hrozně žere a špatně se chladí. Takže jestli chceš HD 5870, tak hledáš notebook 17 nebo 18,4 , těžkej jak kráva a za velký prachy. Za 25 tisíc si nemyslim že bys měl šanci něco takovýho sehnat.

A když už notebook velkej, hlasitej a 4 kilovej, proč už si radši rovnou nekoupit desktop? Přece jenom s takovouhle mašinou si asi v posteli moc neužiješ.

kastan13

Příspěvekod kastan13 » 13 bře 2011 18:23

Jj to máš pravdu 17" nechci už jsem to tady psal, ta HD 5870 me zrovna napadla, Nejlepší by byla nějaká HD 69xx, ale s tím se taky loučím, no uvidím, ale nejlepší by bylo kdyby s něčím přišlo MSI mám tu značku celkem rád.

Mulenex

Příspěvekod Mulenex » 13 bře 2011 18:52

no msi je hodně problémová značka, to snad ale víš, tak ti to nemusim řikat.
Myslim že ta GT540 je v tvý cenový kategorii velmi slušná nabídka a že ti to 2-3 roky na hry vydrží, ikdyž třeba na malý detaily. Ono zase silnou grafiku do malýho notebooku nejde, protože to prostě neuchladíš. Proto taky ta G73 má 2 chladící obvody a proto váží 3,79 kila :)

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 13 bře 2011 19:02

Přesně.Když už "herní" notebook,tak od velikosti 17 palců.Chlazení má více místa.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

kastan13

Příspěvekod kastan13 » 13 bře 2011 20:09

Njn ten nádor v Asusech G má svůj význam =D
Hele a o MSI, nedávno si jeden koupila máma a perfekt, přítel ségry má taky MSI a co sem slyšel taky je zpokojenej a kamoš taky MSI chválil. Já mám zas 3 roky starej Acer a v životě už si pokud možno Acer nikdy nekoupim, plasty všude skřípou, display je jak z lepenky a nemůžu se dívat na film aniž bych od větráku neutrpěl popáleniny tak 2. stupně. A vy zas tady Acery chválíte, to samý panuje i o Asusech, myslim že si nevybereš :)

Mulenex

Příspěvekod Mulenex » 13 bře 2011 20:11

Zkus se podívat na tohle, pro mě asi nejžhavější kandidát, sám si totiž chci koupit notebook s SB: http://www.notebookcheck.net/Acer-Aspir ... 839.0.html

14'', 1000 euro, GT540M, i7 čtyřjádro 2ghz. 5 hodin na baterce běžný používání, 2,5 hodiny na plno, 2,2 kila. Jediná vada je 2gb ram, ale má to volnej slot, takže si připlatíš tisícovku a máš 6 gb :) Kámen úrazu může bejt akorát to chlazení a cena v česku. Myslim že to 2 gb ram tam nedali právě kvůli tomu aby to mělo slušný chlazení. Ale pro mě, s inspironem 6400, kterej se mi zahřál asi na 60 stupňů zespoda při hraní 1701 A.D., hry z roku 2006 to i tak bude ledově chladný :)

Mulenex

Příspěvekod Mulenex » 13 bře 2011 20:18

no obecně msi maj asi nejhorší pověst. Ale já sám s tim zkušenosti nemám. Asus taky nemá kdovíjakou pověst, ale politika asusu dycky byla mít co nejvíc různejch modelů, s tim že některý sou prostě skvělý a jiný se v 50 % případů první tejden rozpadnou :)

A s tim že 3letej notebook od aceru je už špatnej - na to si zvykni. Notebooky se teďka dělaj tak aby jakž takž přežili dobu záruky a pak se pomalu rozpadaj. Chlazení je horší než u stolních počítačů, takže komponenty při vyšších teplotách hnijou jak ovoce. vnitřnosti blbě stavěný, s tim že se ti motherboard může dokonce uplně ohnout - četl sem že těžší intel procesory se dávaj běžně na chipsety který tu váhu neutáhnou. A narozdíl od stolního počítače, notebooky se prostě "omlátěj", ať se o ně staráš sebelíp, prostě poškození z běžnýho používání je nevyhnutelný.

kastan13

Příspěvekod kastan13 » 13 bře 2011 20:21

Hele já jsem na rozměry vysazenej, 14" je na mě malý, já chci buď 15", nebo 16". 16" notebook bych možná preferoval, ale moc jich teďka v dobrejch konfiguracích a cenách ven neleze. :) No a 17" je na mě až moc velký, má to bejt přeci přenosnej počítač a ne 4kg gigant jak si psal :D

Mulenex

Příspěvekod Mulenex » 13 bře 2011 20:25

notebooky.idnes.cz:
Druhý model Ideapad Y560p se bude líbit náročnějším uživatelům, opět má totiž čtyřjádrový procesor (2630QM). Grafická karta Radeon 6570 ale není pro hráče zrovna to pravé ořechové, tento notebook vidíme spíše pro práci s videem. 15,6" monitor má standardní rozlišení 1366 × 768, součástí výbavy je 750GB disk a 4 GB paměti. Škoda jen, že paměť zabírá oba dva paměťové sloty (2×2 GB), případné rozšíření se vám prodraží. Doporučená koncová cena činí 25 990 Kč.

docela zajímavá nabídka od lenova. škoda že ještě nejsou herní benchmarky radeon 6570ky.

kastan13

Příspěvekod kastan13 » 13 bře 2011 20:30

No popravdě plasty skřípaly už od začátku a display byl z lepenky taky od začátku a chlazení hřálo taky o stošest. No prostě v 11letech jsem byl rád za nějakej notebook a z Datartu :) jsem si ho nesl hrdě. No a 2,5 roku už si na něj stěžuju. No a před 1,5 rokem jsem hrál jednu hru tak usilovně že se mi z toho "spálil" HDD. Prostě Acer děkuji nechci :D

Mulenex

Příspěvekod Mulenex » 13 bře 2011 20:33

to znám, ten notebook co teď mám sem měl dostat za to že sem se dostal na osmiletej gympl, po půlroce učení se jako hovado sem se dostal na gymply hned 2 a měl sem slíbeno že si můžu teda vybrat notebook. No ale když sem se vrátil ze seznamovacího tábora toho gymplu tak sem už od táty dostal papír se specifikacema, že to přesně pro mě vybrali IT technici u něj v práci a že to už je objednaný. A je to asi ten nejhorší kancelářskej šmejd, těžkej, hnusnej, slabá specifikace a drahej jakej sem mohl dostat :)

kastan13

Příspěvekod kastan13 » 13 bře 2011 20:35

Jo o tom Lenovu jsem četl a HD 6570, je myslím jen přejmenovaná 5730, kterou do Y560tek davaly doteď, takže to je jen Y560tka se SB, jo a sory tenhle model je jen takova plastova komedie a tech stiznosti na ni, kamos má s i7-740QM a po 14 dnech sla na reklamaci :D

kastan13

Příspěvekod kastan13 » 13 bře 2011 20:37

Hej tak to se máš já jsem ho dostal myslim k Vánocům před přijmačkama a za příjmačky jsem pak dostal mobil :D

Mulenex

Příspěvekod Mulenex » 13 bře 2011 20:42

zvláštní, já na tehnle model slyšel samou chválu. No jestli je ta grafika tak špatná tak to asi nestojí za ty prachy. To už je snad lepší Packard Bell, kterej za stejnou cenu prodává skoro stejnej notebook, ale s GT540M.

Zpět na „Jaký vybrat notebook“