Dva notebooky, na kterym si líp zahraju?

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
kohout
občas něco napíše
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kohout » 27 črc 2007 17:22

Ježiš, píšu už po třetí, že nepotřebuju hrát na plný detaily:) Já budu rád, když si zahraju něco novějšího, protože doteď jsem rozjel max. San Andreas s tim, že se mi sekalo, takže asi tak:)

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 27 črc 2007 17:48

ty DX10 hry na tom vážně sotva rozchodíš

Žádná nativní DX10 hra neexistuje. V DX10 by naopak měli být tyto karty konstrukčně velice dobré, takže i dobré vyhlídky. DX9 hra s patchem na DX10 je něco jinhého, tam se nové architektury nevyužije, jako v nativní hře napsané přímo a pouze jen pod DX10.
tento účet již není aktivní.

JN38
občas něco napíše

Příspěvekod JN38 » 27 črc 2007 18:06

to golden: na tomhle notu rozjedes snad kazdou znamou hru na stredni detajly SA mozna na plny ten notas mi dopravi v utery tak jen co sem slysel po foru jinak sem na tom stejne jak ty taky ho budu brat na intr :)

kohout
občas něco napíše
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kohout » 27 črc 2007 20:34

Fakt ho budeš mít? Mohl bys pak napsat menší preview?:)) Co s na tom rozjel atd:))

JN38
občas něco napíše

Příspěvekod JN38 » 27 črc 2007 23:05

jo v poho tak dystak v utery instaluju XP tak sem hodim naky testy a co sem rozjel :P

Galager

Příspěvekod Galager » 29 črc 2007 11:17

Necetl jsem ten thread se vsema komentarema, ale myslim ze kdosi tu mel pravdu, notebook na kterem si opravdu zahrajes zacina nekde na 50k, s tim ze ekvivalentni PC te vyjde asi na 20 - 25k. Pokud by sis koupil stolní PC, 100% doporučuji Intel procík a nVidia Grafiku, o AMD už dávno neplatí že je na hry lepší a ATi je nejztrátovější divize AMD vůbec. Momentálně nejlepší koupě je procesor Q6600 za 6000 korun. Lepší poměr výkon/cena nenajdeš, a ATi momentálně nesahá nVidii ani po paty, co se její už tak staré řady8 týče. Za 25k bys dneska pořídil slušné PC, minimálně s 2GB ram, čyřjádrem, a dobrou grafikou k tomu.

EDIT: A jinak GZ k notasku, at slouzi :)

Rexy

Příspěvekod Rexy » 29 črc 2007 13:56

to Galager

nic ve zlem poradil jsi IMHO dobre ale pro "desktop.cz"

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 29 črc 2007 16:03

Galager: S tou Nvidii s tebou nesouhlasim... nechci zacinat flame ATI vs Nvidia, u Nvidie jedine co je opravdu vykone a neprekonatelne je 8800GTX, Ultra, taky to ale stoji velky prachy... ostatni modely jsou budto srovnatelne nebo i horsi nez ATi shodne modely ;) takze si nevymyslej tvrzeni, ze Ati nesaha Nvidii po paty...
http://www.computerbase.de/artikel/hard ... benchmarks

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 29 črc 2007 16:58

osobně mám ATI a vždycky jsem měl, byl jsem její velkej fanda. Ale po pravdě musíme si všichni konečně uznat, že ATI jsou šmejdi...Alespoň co se ovladačů, sponzoringu her, a výkonu novejch karet, které měli Nvidii vypálit zrak, týká. ATI nejenže má špatné ovladače pod Linuxem, na které nadává i samotný DELL, který notebooky s Ubuntu prodává, ale i pod Windows, kde je hrozlivý Catalyst, který je nenažraný žrout paměti, mimo to novější ovladače bývají bugové, způsobují samorestartovaní GPU, vypínaní LCD u notebooku atd. V dnešní době kraluje grafickým karta Nvidia. ATI nemůže těžit z úspěchů R9700 a Radeonu X1900 nekonečně dlouho. Nvidia nabízí spolehlivé ovladače pod systém linux, tak i windows. Narozdíl od Catalystů, nvidia drivery nepapkají moc ram (teda ta konfigurační utilita), nvidia je sponzorem spousty her, vyladěné ovladače, dobrý výkon karet a už dávno neplatí, že je Nvidia omnoho dražší než ATI, cenově je dostupná. Nechci tady založit flame je mi fuk co si kdo myslí, říkám to jako uživatel ATI i Nvidia (na desktopu) a říkám, že ATI ne! Tedy dokud jim konečně nespadne na hlavu šutr a nezačnou dělat pořádný drivery.

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 29 črc 2007 17:53

maxxz: Tjn, s tema driverama pod linuxem mas recht, ale pod windows si myslim, ze maj v pohode a nikdy sem nemel problem(krom jednoho pripadu, kdy se mi po nainstalovani novejsich nejak vypla podpora pro videa ci co, musel sem to zapnout rucne, coz sem udelal az po preinstalovani vsech kodeku :lol: ) a ze by to papalo moc RAM? Jak koukam u sebe tak 4MB... tolik zere samotnej task manager pres kterej to zjistuju :lol: nerekl bych ze 4MB je moc, to je popravde receno dost malo... vic mi zerou utility co tu mam, jako je HotSync pro muj Palm (6,3MB) nebo WhatPulse (utilitka co pocita kliky mysi a klaves a pak to posila na net - 5,7MB) Dost sem zvedavej jak na tom budou ty nove bestie od Ati s 65nm procesory a ta 2procesorova Ati 2600 me tez zajima. Vykonove si myslim, ze ale ATI rozhodne konkuruje.

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 29 črc 2007 18:57

ještě, že si to jen myslíš, protože kdyby to byla pravda tak bych asi lhal, že ATI teď nesahá Nvidii ani po kotníky a že má High end od ATI problém porazit silnější Mainstream od NV v podobě 8800GTS . A BTW. mě teda nikdy Catalysty nepapkali 4 MB to mi žrala utilita z Omega driveru nějak tak ale Catalyst papká kolem 20 MB. Nový bestie na 65 nm bude jen HD2600 a HD2400 to je škody :D Další High End od ATI v podobě R700 bude na 55 nm ale do toho je ještě daleko. BTW. Ty dvoujádrové grafiky to bych řekl bude splasknutá bublina jako za časů NV 6600 dvoujádrové od Gigabyte, kterou jsem měl.

Nechci bejt Hulán, ale situace kolem ATI začíná bejt naprosto ubohá. Bohužel. Dřív bych nic jiného než ATI nekoupil a teď ? nedoporučil bych jí ani svým nepřátelům :D

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 29 črc 2007 19:43

To me pak ale docela zarazej ty DX10 benchmarky v Call of Juarez, jde sice jen o upgrade do DX10, ale i presto 2600xt ma 2-3x vice FPS nez 8600 GT/GTS.. jestli nejsou uplne smyslene, tak bych rekl ze to s ATI neni az zas tak spatny... a 2400xt prekonava 8500 GT. Tak bud se povedla jen rada 8800 :) nebo jsem jelen... ja teda osobne vlastnim 9800pro :lol: takze tohle se me tyka jen okrajove :D Mam dost velky dojem, ze na netu sem nekde videl porovnani mezi 8800GTX a 2900XT, kde kazda mela jeste sveho brasku ve SLI a Crossfire. A ATI vyhrala (myslim ze slo 3dmark06)... Crossfire ma dobrou podporu pod Vistami.

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 29 črc 2007 19:50

co se týká 3D marku tam je to dost neprůkazný, protože pokaždý je uplacenej od jednoho výrobce navíc 3D mark nehraje nikdo. A pokud jde o RightMark3D 2.0, který testuje i v DX10 tak všechny ATIny dostali na pr*** bohužel. I když je pravda, že mainstream ATI nemá tak špatný ale bohužel díky ovladačům...zatím prostě ne, dokud si ati nezaťuká na hlavu a nezačne dělat pořádně jako dřív.

sibelius

Příspěvekod sibelius » 29 črc 2007 20:01

Crabik píše:sibelius: hlucnost nebyla, jelikoz ten notebook vubec nechladil a teploty sly u grafik nad 100°C pri zatizeni. Alespon takhle se vyjadrovali vsichni, kdo si ho poridili a merili teploty.

Tak nevím kdo to psal a v čem to měřil, ale u mého S96S je teplota při zatížení 85 až 87° a při normální zátěží cca 79°

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 29 črc 2007 20:17

Ja si fakt ale jistej nejsem, je to par dni, bylo to naky forum, s odkazama na ten bench :lol: Myslim, ze se testoval jak 3Dmark ale i Prey a pak neco na co si nevzpomenu, procital sem to pouze zbezne, neco mi rika ze to byli ti Company of Heroes co jsou i v tom benchmarku co sem psal vyse... ale prisahat na to nemuzu. Podle toho ale bych praveze rekl ze Ati zvlada DX10 dobre..

edit: Jeste bych podotkl, ze ten rozdil v tom 3Dmarku byl docela znatelny, takze ikdyz je 3Dmark na dve veci, asi to i tak neco znamena. Proste dle meho bych ATI uplne tak nezatracoval
Naposledy upravil(a) Solitary dne 29 črc 2007 23:04, celkem upraveno 1 x.

Zpět na „Jaký vybrat notebook“