Notebook s integrovanou grafikou
re
Toshiby jsou samozřejmě kvalitnější než nějaké Acery, VBI, Umax... o tom žádná.
Jinak ten Satellite A2OO by měl být v pohodě, protože má integrovanou grf. tak by mohla být taky dobrá výdrž. Ale... http://www.svethardware.cz/art_doc-8913 ... 773B0.html
Jinak ten Satellite A2OO by měl být v pohodě, protože má integrovanou grf. tak by mohla být taky dobrá výdrž. Ale... http://www.svethardware.cz/art_doc-8913 ... 773B0.html
Guf: O té toshibě (konkrétně modelu A200-13R) uvažuju už docela dlouho, jen jsem nevěděla jak je na tom ta baterka, a také jsem četla zdejší recenzi a tam se snad píše něco o měkčí konsrukci, tak jsem si nebyla jistá..
Přečetla jsem ten článek, ale nějak jsem tam nenašla, proč to "ale"....
Takže říkáte, že vbi se vám také vyhnout? Zařadila jsem do užšího výběru Compal FL91, takže jestli vyřadím i ten tak mi zbyde pouze tato toshiba + stále uvažuju o dell inpiron..
Přečetla jsem ten článek, ale nějak jsem tam nenašla, proč to "ale"....
Takže říkáte, že vbi se vám také vyhnout? Zařadila jsem do užšího výběru Compal FL91, takže jestli vyřadím i ten tak mi zbyde pouze tato toshiba + stále uvažuju o dell inpiron..
To Crabik: Chtěl jsem uvést na pravou míru, že pokud zavrhuje Acer a Asus kvůli kvalitě, tak ať do stejného segmentu zařadí i VBI atd...
To Nefertiti: Doporučuji Ti si cvičně nakonfigurovat Inspiron na USA Dell stránkách... a poté napiš konfiguraci s prosbou o cenu na czech_notebook@dell.com a budeš v tom mít jasněji

To Nefertiti: Doporučuji Ti si cvičně nakonfigurovat Inspiron na USA Dell stránkách... a poté napiš konfiguraci s prosbou o cenu na czech_notebook@dell.com a budeš v tom mít jasněji

Dell Latitude XT
maxxz píše:co třeba DELL Latitude D531 s 14,1" displeyem je to celkem elegan v v tom nejlepším konfigu cena přesahuje 30 tis. asi o pár stovek nic extra. Ale v ceně je ta spešl záruka) sic tam není Core2Duo ale Turion ale je to dvoujádro a s 2.0 GHz na jádro dává solidní výkon vzhledem k ceně.
Tak toto by bola asi velka velka chyba. Tiez by som radsej 14.1" kedze tento stroj vlastnim ale je to taky falosny 14.1" notebook kedze sa jedna iba o 14.1" LCD v klasickom tele 15.4" notebooku. Nechapem vsak preco taketo nieco robia ked ten notas je tak isto velky ako ten s 15.4" iba LCD je mensie. Este je aj skaredsia ta 14.1" lebo ma vacsie okraje okolo displeja kedze ten displej je mensi. Inak sa jedna o pohoda stroj, vzhladovo elegantny, lahky, pevny, ma super zaruku a velmi solidnu vydrz na baterie ale nejake tie muchy predsa len ma. Myslim vsak, ze cena je dost seriozna na tuto konfiguraciu.
Dell Latitude D531
AMD Turion X2 TL-60, 2GB RAM, 120 GB HDD 5400, ATI Radeon X1270, WXGA+ 1440x900 TrueLife, Win XP Pro SP2
AMD Turion X2 TL-60, 2GB RAM, 120 GB HDD 5400, ATI Radeon X1270, WXGA+ 1440x900 TrueLife, Win XP Pro SP2
Nefertiti píše:Gulii: Ty máš na mysli inspiron 1520? O tom jsem ani moc neuvažovala, protože myslím, že bych se do cenového limitu asi nevešla..Kdyby náhodou jo, tak by nebylo co řešit..
Zatím jsem uvažovala o inpiron 6400 advanced z promo nabídky..ale zase si říkám jestli má cenu si tento starší model pořizovat
Vis, ja uvazoval presne o tom samem. Ve vyberu sem mel jen 1520 a 6400. 1520 je lakava, ze je nova atp., ale kdyz se podivas proadne, tak ti nic moc navic nenabizi, naopak spis jeste v nekterych smerech ubira.
1520 ma lepsi: procesory s FSB 800 (ale jelikoz procesor je da se rict to nejrychlejsi v pc, tak s nejakym 1.7Ghz FSB 533Mhz to zadna brzda nebude a ostatne si myslim, ze Santa rosa -tzn C2D rada 7xxx je spis marketingovy tah, nez velke vylepseni), dale lepsi wifi - nabizi wireless N (noz nebude v budoucnu k zahozeni, ale nejblizsich 2 letech imho zas tolik clovek nepouzije) lepsi sdilena grafika (ale pro me a jak vidim i pro tebe to padny moc argument neni, kdyz to taky nevyuzijes jako ja)
1520 ma horsi - je vetsi a tezsi a druha vec, coz uz neni tak uplne argument, ze se jedna o novy model a muze se tam vyskytovat par problemu, ktere napr 6400 nema diky tomu, ze uz je dost ozkousena.
Puvodne sem opravdu chtel 1520, ale kdyz sem zjistil, ze navic skoro nic neprinese a priplatil bych dalsic 3-4k, tak to pro me cenu nema.
Jinak rikas, ze HP design spatny. Takze Ti zbyva Toshiba (kde vydrz na baterku co sem vetsinoiu koukal nic moc.. ale necht zhodnoti, kdo ma zkusenost s novyma NB Toshiba), VBI bych nebral, IBM se ti taky nelibi.. takze mi skoro logicky zbyva jen Dell...a s nim imho chybu neudelas.. (Ano jsem trochu Dell positive

Forget the past, the future is now, the present`s gone..
No, tak se mi prozatím výběr zúžil na dva notebooky:
Toshiba A200-13R http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45749
Dell Inspiron 6400 advanced (z promo nabídky) - konkrétní konfiguraci jsem zatím ještě nevymyslela:-)
Abych pravdu řekla tak jazýček vah je výrazně nakloněn k tomu Dellu, ale definitivně rozhodnutá ještě nejsem. Co myslíte? Budu potřebovat ujištění, že bych koupí toho Dellu neprohloupila.
Byla by to pro mě dobrá volba?
Nebo kdybyste měl někdo ještě nějaký jiný nápad...
Toshiba A200-13R http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45749
Dell Inspiron 6400 advanced (z promo nabídky) - konkrétní konfiguraci jsem zatím ještě nevymyslela:-)
Abych pravdu řekla tak jazýček vah je výrazně nakloněn k tomu Dellu, ale definitivně rozhodnutá ještě nejsem. Co myslíte? Budu potřebovat ujištění, že bych koupí toho Dellu neprohloupila.

Nebo kdybyste měl někdo ještě nějaký jiný nápad...
Ta tva Toshiba:
procesor sice vyssi frekvence, ale jen CD a ne C2D, takze vykonove +- stejne. jako napr 1.8 nebo 1.7 u C2D u Dellu. Vetsi disk. kamera primo v NB (u Dellu Ti ji daji navic vedle), mensi vaha a pri srovnatelne kofiguraci odhaduju tak o 4k levnejsi..
Dell nabidne navic: vetsi vydrz (imho i na 6clankovo bat.), lepsi kofiguratelnost, pohotovejsi servis - NBD. Ale urcite tim Dellem neprohloupis.. ale ani Toshibou..
Rozhodnout se musis sama. Ja jak uz jsem psal jdu do Dellu prave kvuli zaruce, vydrzi 6hodin, muzu si nakonfigurovat co chci - hlavne lepsi rozliseni display a v neposledni rade, protoze mam tam moznost velice slusne slevy.
procesor sice vyssi frekvence, ale jen CD a ne C2D, takze vykonove +- stejne. jako napr 1.8 nebo 1.7 u C2D u Dellu. Vetsi disk. kamera primo v NB (u Dellu Ti ji daji navic vedle), mensi vaha a pri srovnatelne kofiguraci odhaduju tak o 4k levnejsi..
Dell nabidne navic: vetsi vydrz (imho i na 6clankovo bat.), lepsi kofiguratelnost, pohotovejsi servis - NBD. Ale urcite tim Dellem neprohloupis.. ale ani Toshibou..
Rozhodnout se musis sama. Ja jak uz jsem psal jdu do Dellu prave kvuli zaruce, vydrzi 6hodin, muzu si nakonfigurovat co chci - hlavne lepsi rozliseni display a v neposledni rade, protoze mam tam moznost velice slusne slevy.
Forget the past, the future is now, the present`s gone..
Clovek tu neni jeden den a jak se to tu rozjede
Nefertiti: Ty si asi Lenovo 3000 N100 nevidela kdyz to hazis do jednoho pytle s HP a rikas tomu cerna hranata krabice... zvlastni ze prevazuje stribrna a na nb neni jedina ostra hrana
http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=2839
ja jen tak, aby mi nekdo o ty moji bestii nesiril bludy...
ad baterie: Mel sem moznost ji potestovat a pri kancelarsky praci, net apod. a max. setreni to zvladne nad 3hodinky... cca 3:15 (je to 6ti clankova)

Nefertiti: Ty si asi Lenovo 3000 N100 nevidela kdyz to hazis do jednoho pytle s HP a rikas tomu cerna hranata krabice... zvlastni ze prevazuje stribrna a na nb neni jedina ostra hrana

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=2839

ad baterie: Mel sem moznost ji potestovat a pri kancelarsky praci, net apod. a max. setreni to zvladne nad 3hodinky... cca 3:15 (je to 6ti clankova)
Solitary: Přiznávám se, že neviděla..vycházím pouze z obrázků otevřeného notebooku
. A prostě se mi holt nelíbí
Jinak stále se rozhoduju - a tento stav, jak se znám, potrvá ještě dlouho..Ale asi půjdu do toho dellu. Říkám si, že přece jen bude asi o něco kvalitnější, můžu si ho sama nakonfigurovat a taky se mi víc líbí..To lesklé víko toshiby vypadá totiž dosti odpudivě
Ale zase na druhou stranu mě u té toshiby láká nižší cena a větší disk
A ten servis u dell je také dosti lákavý, přece jen já jsem v tomhle dosti smolař a byla jsem nucená dát do opravy minimálně každý druhý přístroj co mám...Mimochodem jak je na tom se servisem toshiba?
EDIT: Jo a zapomněla jsem se zeptat..Dá se na ten dell jít podívat? Mají NB někde vystavené? Pracuju teď měsíc v Praze, tak bych toho mohla využít..

Jinak stále se rozhoduju - a tento stav, jak se znám, potrvá ještě dlouho..Ale asi půjdu do toho dellu. Říkám si, že přece jen bude asi o něco kvalitnější, můžu si ho sama nakonfigurovat a taky se mi víc líbí..To lesklé víko toshiby vypadá totiž dosti odpudivě

A ten servis u dell je také dosti lákavý, přece jen já jsem v tomhle dosti smolař a byla jsem nucená dát do opravy minimálně každý druhý přístroj co mám...Mimochodem jak je na tom se servisem toshiba?
EDIT: Jo a zapomněla jsem se zeptat..Dá se na ten dell jít podívat? Mají NB někde vystavené? Pracuju teď měsíc v Praze, tak bych toho mohla využít..
Tomz: Tak zrovna notebook je dobry si nejdriv prohlidnout
aby clovek nekoupil zajice v pytli... uz jen napr. kvuli designu nebo a to hlavne - kvuli zpracovani. Neni to totiz jako objednat si z eshopu grafiku do pc
tu videt fakt nemusis. Taky sem kvuli tomu objel spoustu obchodu abych nasel modely ktere me zajimaly.. v electroworldu sem si osahal par Toshib,Pavilionu a Packard Bellu
a vsechny pusobili dost forove... mekky zpracovani. (ne ze bych o nekterym z tech modelu tenkrat uvazoval) ale zajimali me rozdily mezi tim co sem chtel a ostatnim

Jj, přesně tak..je lepší NB nejdřív vidět, aby člověk věděl do čeho jde..
U mě to má ale ještě jeden důvod..Teď když jsem vnitřně rozhodnutá pro ten dell, tak zase budu řešit dilema jiné, a to jestli si ho mám vzít s matným či lesklým displeyem.
Radši by mi neměli dávat na výběr, jsem fakt hrozná.
Říkám si, že u matného displeye mě nebudou štvát odlesky a jak jsem na začátku řekla, tak se většinou pohybuju v dost osvětleném prostředí. Doma si člověk zatáhne, ale na přednáškách či ve vlaku...Ale zase si říkám jestli ten lesklý není přece jen kvalitnější + hodně sleduju filmy, tak bych to aspoň měla v hezkých barvách. Nechci si pořídit matný a pak nedávat na nekvalitu obrazu, to už bych radši nadávala na odlesky..Tak fakt nevím, nevím..poraďte
U mě to má ale ještě jeden důvod..Teď když jsem vnitřně rozhodnutá pro ten dell, tak zase budu řešit dilema jiné, a to jestli si ho mám vzít s matným či lesklým displeyem.

Říkám si, že u matného displeye mě nebudou štvát odlesky a jak jsem na začátku řekla, tak se většinou pohybuju v dost osvětleném prostředí. Doma si člověk zatáhne, ale na přednáškách či ve vlaku...Ale zase si říkám jestli ten lesklý není přece jen kvalitnější + hodně sleduju filmy, tak bych to aspoň měla v hezkých barvách. Nechci si pořídit matný a pak nedávat na nekvalitu obrazu, to už bych radši nadávala na odlesky..Tak fakt nevím, nevím..poraďte

Zpět na „Jaký vybrat notebook“