14ka okolo 30 tisíc
Až ti dojde, napiš pls první dojmy a po nějakém čase i ty druhé s odstupem
jinak jak jsem psal výše, rozhoduji se mezi HP 6510b a ThinkPad R61, ani u jednoho modelu ale není v nabídce přímo konfigurace, která by mi naprosto vyhovovala, ale skládání modelu na míru vyjde bohužel částečně dráž (inu za služby se platí) ... stále nevím, zda si připlatit za výbavou horší ThinkPad R61, nebo jít za slušnější výbavou HP 6510b ... zatím to vypadá spíše na HP (lepší výbava, rozumnější cena, lehčí) ...
jinak jak jsem psal výše, rozhoduji se mezi HP 6510b a ThinkPad R61, ani u jednoho modelu ale není v nabídce přímo konfigurace, která by mi naprosto vyhovovala, ale skládání modelu na míru vyjde bohužel částečně dráž (inu za služby se platí) ... stále nevím, zda si připlatit za výbavou horší ThinkPad R61, nebo jít za slušnější výbavou HP 6510b ... zatím to vypadá spíše na HP (lepší výbava, rozumnější cena, lehčí) ...
v tomto pripade by som zobral ten HP.. lebo:
1. lenovo islo dole s kvalitou, je sice stale kvalitnejsie ako hp, ale uz to nie je ibm.
2. tie dve 512 ram su ti nanic, aj tak tam musis dat 2GB ram v priebehu pol roka (kvoli viste)
3. ale zase na druhej strane: trackpoint je super vec, mam R61 asi 4 dni a touchpad ani nepouzivam
4. hp je mozno menej kvalitne, ale zato pre business triedu ma DOBRY servis... opravia ti to rychlo..
1. lenovo islo dole s kvalitou, je sice stale kvalitnejsie ako hp, ale uz to nie je ibm.
2. tie dve 512 ram su ti nanic, aj tak tam musis dat 2GB ram v priebehu pol roka (kvoli viste)
3. ale zase na druhej strane: trackpoint je super vec, mam R61 asi 4 dni a touchpad ani nepouzivam
4. hp je mozno menej kvalitne, ale zato pre business triedu ma DOBRY servis... opravia ti to rychlo..
pilgrim píše:v tomto pripade by som zobral ten HP
Zatím u mě také vede
pilgrim píše:.. lebo:
Ano vím, ale ThinkPady jsou stále hodně kvalitní, i když především T-éčková řada ...
pilgrim píše:2. tie dve 512 ram su ti nanic, aj tak tam musis dat 2GB ram v priebehu pol roka (kvoli viste)
Samozřejmě, HP bych možná překousl v konfiguraci v jaké jsem posílal odkaz, ale ten ThinkPad bych si určitě konfiguroval na míru, především 2x512 bych nepřekousl (ale Lenovo vždy osazuje u R61 oba sloty v základu, lolci, koupil bych možná 1x512 (pže mají paměti hrozně předražené), tu bych prodal a ihned koupil za 2200Kč vč. DPH 2*1GB či 1*2GB za cca 3K.
pilgrim píše:3. ale zase na druhej strane: trackpoint je super vec, mam R61 asi 4 dni a touchpad ani nepouzivam
No to je věc, co mi hrozně chybí na 6510b ... nyní tu mám starší nc6400 od HP a ten TrackPoint má, je to skutečně skvělá věc ...
pilgrim píše:4. hp je mozno menej kvalitne, ale zato pre business triedu ma DOBRY servis... opravia ti to rychlo..
Pokud je méně kvalitní, tak oproti Lenovo R už asi jen o velmi málo. Ano, servis HP je dobrý a především velmi dobře dostupný.
Na R61 mi vadí tedy konfigurace, kterou bych nepřekousl a musel si jí upravit dle sebe (nárůst ceny, ale úplná spokojenost). Dále mi u něj vadí umístění konektoru VGA a rozmístění USB konektorů (pouze 3 a to 2 horizontálně vedle sebe a jednou hned vedle konektoru na sluchátka ... tak úzký USB klíč nemám, tedy vždy k dispozici jen 2 USB a jedno by vadilo případné externí myši a jedno možná sluchátkám). Potom také umístění LCD mimo střed mi přijde postavené na hlavu, ale asi by mi nevadilo.
Na HP mi vadí především absence TrackPointu (u businnes třídy a jediné HP 14" za rozumné peníze - nepochopitelné ) a také nová ovládací dotyková tlačítka nad klávesnicí (ovládání zvuku aj.). Podobné krávovinky ať si dávají na Pavilony a jiné rádoby krasotinky, nechápu, proč něco takového dávají k NB k pracovnímu použití - jak je napsáno i v recenzích, není to dostatečně citlivé a občas i použitelné - zlatá "stará" klasická tlačítka.
-
- Moderátor
specifikace
wern_er píše:No každopádně Dell co by mi vyhovoval by vyšel na cca 38K s DPH a to máš i po 10% slevě cca 35K .. a to s tím, že paměti budou 2x512 a bez TrackPointu ... prostě v tom vidím více negativ, než pozitiv ...
napis mi presne ake mas poziadavky, ak by si mal zaujem, skusim ti zistit daky dell v business triede s trackpointom...
aka platforma (napa, santa rosa), core duo alebo core 2 duo, vydrz, HD, ...
tie ceny na strankach dellu si nevsimaj.. maju to tam velmi haluzne
ja co som si nakonfiguroval uplne novy dell vostro 1500, na webe za 56K sk, tak oni mi spravili cenu tusim 38K SK... dost dobra zlava, hm..?
no a ibm/lenovo thinkpady mozem mat so zlavou...
lenze v SR, tak neviem ako by to bolo pre teba dostupne...
Požadavky
Velikost: 14,1", displej matný, 1280x800 (větší rozlišení není potřeba, naopak, NB je na práci, především programování a více by bylo už možná nepříjemné)
Procesor: Santa Rosa Core 2 Duo, nejlépe 2GHz a více (T7300 a víc, překousl bych i T7100)
RAM: 1x1GB RAM (1 modul, druhý chci ihned dokoupit, od prodejců je 2GB předražené až hanba ...)
HDD: stačí asi 5400, min. 120GB
Grafika: Stačí integrovaná Intel (dokonce chci integrovanou, kvůli výdrži)
výstupy: min. 3 USB, Grafika, mikrofon, zvuk. výstup, S-VIDEO
další: čtečka otisku prstů, TrackPoint, DVD-RW, čtečka karet jen plusem ... samozřejmě WIFI, BT, GLAN
šasi: ideální ThinkPad, HP business třída (hranatý, černý, žádné rádoby lesklé krásky a musí to něco vydržet) ... dobrá klávesnice nutností, rozložení vyhovuje opět HP B třída a TP ...
dobré chlazení, neslyšitelné větrání
výdrž: reálné 3 hodiny a více, spíše 4+
hmotnost: nejlépe do 2,5kg, čím méně, tím lépe, NB bude často na cestách (i když třeba kratších) ...
více mě momentálně nenapadá, každopádně NB čistě pracovní, žádná rádoby hračka na všechno programování, internet, běžná práce ...
Jinak dostupnost pro mě z SK? Z Brna to mám kousek, ale chtěl bych CZ verzi SW (ideálně Vista Business - možnost downgrade na XP Pro) i HW (klávesnice) ...
Velikost: 14,1", displej matný, 1280x800 (větší rozlišení není potřeba, naopak, NB je na práci, především programování a více by bylo už možná nepříjemné)
Procesor: Santa Rosa Core 2 Duo, nejlépe 2GHz a více (T7300 a víc, překousl bych i T7100)
RAM: 1x1GB RAM (1 modul, druhý chci ihned dokoupit, od prodejců je 2GB předražené až hanba ...)
HDD: stačí asi 5400, min. 120GB
Grafika: Stačí integrovaná Intel (dokonce chci integrovanou, kvůli výdrži)
výstupy: min. 3 USB, Grafika, mikrofon, zvuk. výstup, S-VIDEO
další: čtečka otisku prstů, TrackPoint, DVD-RW, čtečka karet jen plusem ... samozřejmě WIFI, BT, GLAN
šasi: ideální ThinkPad, HP business třída (hranatý, černý, žádné rádoby lesklé krásky a musí to něco vydržet) ... dobrá klávesnice nutností, rozložení vyhovuje opět HP B třída a TP ...
dobré chlazení, neslyšitelné větrání
výdrž: reálné 3 hodiny a více, spíše 4+
hmotnost: nejlépe do 2,5kg, čím méně, tím lépe, NB bude často na cestách (i když třeba kratších) ...
více mě momentálně nenapadá, každopádně NB čistě pracovní, žádná rádoby hračka na všechno programování, internet, běžná práce ...
Jinak dostupnost pro mě z SK? Z Brna to mám kousek, ale chtěl bych CZ verzi SW (ideálně Vista Business - možnost downgrade na XP Pro) i HW (klávesnice) ...
Zpět na „Jaký vybrat notebook“