Notebook do školy i na hry +-20 000Kč

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Olicek
občas něco napíše
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Olicek » 16 kvě 2008 23:35

Jako timhle vyvojem si asi musi projit kazdy... Chytry clovek si necha poradit, ale hloupi (palicak, CPUfil, GPUfil,... :lol: ) se nepouci z chyb druhych a koupi nabusenou papirovou krabici a kdyz zjisti, ze se mu ta krabice po pul roce rozpadla a servos se na nej vy**** tak pochopi v ktere fazi sveho "ntb vyvoje" se stala chba a priste si (snad) poridi kvalitni ntb s co nejvetsi spotrbou, kvalitou a integrovanou grafarnou...

Bratranec ma asus (C2D T7xxx, 2GB ram, GF 8600 gt...) a jedemu v pohode. Nutno ale podotknout, ze ho ma asi 3 mesice a ze nejvetsi cetovni zazitek booku je cesta vlakem z prahy a do prahy :lol: .

No a co se tyce tech tvych prirovnani tak to celkem sedi... se nekoukas na obal tycinky protoze ji spases hned jak ji koupis, ale zkus ji rok tahat s sebou vyndavat a vracet zpet do kapsy :arrow: obal se ti rozbije a tycinka bude na maderu :wink:

Jinak ja jsem na tom podobne, zacinal jsem u nabusenyho aceru a zkoncil u relativne pomalyho (na hry) lenova TP R61
Budoucnost je něco, kam se každý z nás dostane rychlostí 60-ti minut za hodinu, a to bez rozdílu, kdo to je a co udělá.

Lenovo TP R61 14'

Thorus

Příspěvekod Thorus » 17 kvě 2008 16:00

Musím si to ještě promyslet.
Mužu se zeptat od jaké finanční hranice se dá koupit kvalitní, relativně výkonný notebook? 30 000+ nebo víc?

Camo
guru

Příspěvekod Camo » 17 kvě 2008 16:04

od 30 000 + vidím tu magickou hranici kvalitních booku, které sice nebudou na hraní, ale něco na nich solidně rozjedeš...
XPS 1330 with LED
Camo=kamil2268

Thorus

Příspěvekod Thorus » 17 kvě 2008 16:07

Je třeba Acer kvalitní značka?

Camo
guru

Příspěvekod Camo » 17 kvě 2008 16:10

ta nová řada je kvalitní, ale jsou to velké notebooky spíše na stůl...
XPS 1330 with LED

Camo=kamil2268

Thorus

Příspěvekod Thorus » 17 kvě 2008 17:02

Myslíte, že by mi ten (VBI) Compal FL90.v2 vydržel 3 roky? Jaká je průměrná životnost notebooků?

Camo
guru

Příspěvekod Camo » 17 kvě 2008 17:10

tak VBI 3 roky určitě nevydrží, první chceš kvalitu potom acer a ted "herní" VBI?
XPS 1330 with LED

Camo=kamil2268

kyo
guru

Příspěvekod kyo » 17 kvě 2008 17:24

to je těžký..jak už tady Swarm někde psal, někteří lidé, kteří nemají porovnání, někdy používají k plné spokojenosti úplné šmejdy a jsou s nimi spokojení.
všichni takové známe, jsou to právě majitelé Acerů, levnějších Toshib, MSI, Asusů..

já to kolikrát vidim - po roce ošoupanej lak, z krásnýho in designu je jen hnus, kolikrát praskliny, že bych to mohl brát třeba za roh jednou rukou jako to co mám teď nemyslitelný, klávesnice stojí za prd.. ale nevědí o co přichází tak to berou tak jak to je..

VBI se mi zdá relativně ok. FL90 je velký, těžký, klávesnice nic moc, pevnost sasi nic moc, mekke plasty.. ale myslim ze se s tim zit da. Trochu mě mrzí, že tady v recenzích na notebook.cz jsou pisatele v recenzich kolikrat moc "hodni" i kdyz se staci podivat na jejich nazor tady na boardu a je v podstate diametralne odlisnej. Nebo trochu "mrzi" že například u R61 napíšou do mínusu kvalitu zpracování a u většiny daleko horších ntb za srovnatelnou cenu se to nikde neobjeví. Když jsem tady četl recenzi na Compala tak na mě teda působila líp než třeba na to co mám teď. Chápu - je to taky nároky..

takže recenze nedoporučuju. všude hodně muziky za málo peněz blabla.. tři roky ti to klidně vydrží, otázka je v jakym stavu. ja k tu někdo psal, je to výkonej hardware v papírový krabici. pokavaĎ to ale jen má stát na stole a budeš to přenášet jednou do roka.. tak to zas tak špatnej kup neni.
Lenovo Thinkpad R61 - 1680x1050, C2D T7250, 2GB 667mhz, 250GB Seagate Momentus 7200.3, NVS 140m, XP Professional + 3 year carry-in

Thorus

Příspěvekod Thorus » 17 kvě 2008 17:28

kyo: Právě jsem našel test tohoto notebooku na iDnes, a píšou
"...Druhou výhodou je pevnost, víko je dobře vyztužené a není problém na něj cokoli pokládat. Pevné je i samotné šasi od Compalu, které se neprohýbá ani při příčném kroucení. Klávesnice a plasty okolo ní nevrzají, klouby těžké víko displeje drží velice pevně. Celkově notebook působí robustně a během testování, kdy procestoval v krosně polovinu Čech, nejevil žádné známky mechanických vad."
Tak čemu mám veřit? :)

PS: přenášet ho budu poměrně často: do školy. Ale na 100% si koupím brašnu, takže nevím jak by se měl kde "nakřápnout" nebo poškrábat, když nejkritičtější okamžik bude "z brašny na stul" a "ze stolu do brašny" (jak doma tak v škole samozřejmě)
Naposledy upravil(a) Thorus dne 17 kvě 2008 17:31, celkem upraveno 1 x.

kyo
guru

Příspěvekod kyo » 17 kvě 2008 17:30

no právě a to je kec.. jeden kamarád FL90 má ( i když od nějaký jinýho prodejce takže s jinou značkou ) a jeslti to je pevný šasi, tak to moje je naprosto nezničitelný. a ani jedno neni pravda.

ono je relativně slušný v tý jeho kategorii ( v podstatě low-end, výkon HW hraje druhý housle). je to ale jednokým králem. nadruhou stranu bych mu dal přednost před Asusy, MSI apod.

když ti nikdy nevymluví výkonou grafárnu ( na který ti za půl roku stejně nový hry na slušný detaily nepudou ) tak to ber. jestli ty peníze chceš investovat trochu rozumně, kup za 27tisíc R61 nebo nějakej HPs 8400GS. zahraješ si na tom taky a bude to střední třída.

ed: jako spousta jinejch jsem měl nejdřív zálusk na Vostro s 8600GT. zhruba 2měsíce jsem ale hledal informace na netu a nekonec skončil u tohole a nelituju. hry si taky semtam zahraju, ne že ne.
Lenovo Thinkpad R61 - 1680x1050, C2D T7250, 2GB 667mhz, 250GB Seagate Momentus 7200.3, NVS 140m, XP Professional + 3 year carry-in

swarm
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 17 kvě 2008 17:43

kyo: U recenzí se je potřeba dívat, kdo je psal. R61 jsem chtěl recenzovat, ale tenkrát mi nějak utekla (jen jsem si ji prohlédl v redakci), protože jsem musel vzít něco jinýho (taky zajímavýho). VBI FL90 v2 recenzoval jeden nováček. Já měl kdysi možnost několik dní soužití s FL90 v1 a právě kvůli mým názorům na kvalitu zpracování jsem si vysloužil, jak se z kuloárů proslýchá (;-)), že pánové z Kvazar Micro byli proti, abych FL90 v2 recenzoval já :roll:.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

kyo
guru

Příspěvekod kyo » 17 kvě 2008 17:51

no a to je celkem průser, protože kdokoli kdo zadá na českym internetu "FL90 recenze" najde tohle a s dobrym svědomím to koupí. on ten člověk když když mu to domu přijde nebude zklamanej, většine to stačit bude protože cílová skupina tohohle jsou nějací studenti, ale nedá mu to šanci se trochu zamyslet nad tim jestli to je tak výhodná koupě jak se může podle recenzí i "hodně zábavy za málo peněz" zdát a třeba nějak svůj názor přehodnotit.

pak si myslí že to co má doma je vlastně standard a cílovou skupinou takovýho člověka se i pro přístě stanou stroje typu MSI a ASUS. protože je na takovou laťku prostě zvyklej.

CeCo

Příspěvekod CeCo » 17 kvě 2008 18:25

kyo:
Staznosti smeruj inam. Swarm len dostane NB a ma za ulohu napisat o nom co si mysli. Ci sa jeho myslienky dostanu dalej v recenzii alebo nie ... necham na tvoju predstavivost. Kazdopadne si treba uvedomit, ze recenzie sa daju pisat dvojako - absolutne (t.j. taxativne dobry/zly) alebo relativne (dobry/zly na dany ucel). A vzdy je tam aj nejake to subjektivno, ktore moze mat zasa rozne priciny (prefencia danej znacky, nejaka historia s danou firmou - pozitivna/negativna) a pod.

C

Thorus

Příspěvekod Thorus » 17 kvě 2008 18:32

kyo píše:ed: jako spousta jinejch jsem měl nejdřív zálusk na Vostro s 8600GT. zhruba 2měsíce jsem ale hledal informace na netu a nekonec skončil u tohole a nelituju. hry si taky semtam zahraju, ne že ne.

No právě proto začínám shánět informace už teď, abych měl o prázdninách jasno a nelitoval toho :) Momentálně se tedy rozhoduji mezi http://notebook.cz/clanky/recenze-noteb ... nkPad-R61/ a http://notebook.cz/clanky/recenze-noteb ... ompal-FL90 . Jenže te druhý má zase v 3D Marcích 2x tolik bodů než ten Lenovo... takže kdybych se rozhod pro Lenovo tak bych měl výčitky svědomí, že jsem nekoupil radši levnější, výkonnější za cenu toho, že se k němu budu chovat opatrně :?

PS: všimněte si, že mě zatím směrujete tím správným směrem, protože než jsem vstoupil na tohle fórum, tak jsem byl rozhodnutý pro MSI GX700PX-097CZ .)
Naposledy upravil(a) Thorus dne 17 kvě 2008 18:55, celkem upraveno 1 x.

onne
guru

Příspěvekod onne » 17 kvě 2008 18:49

Tak tady bych se nerozmýšlel ani minutu... Lenovo TP :)
ThinkPad T420

Zpět na „Jaký vybrat notebook“