osobne by som dal X200 prednost pre X300. do X300vke by mi chybal expresscard slot a citacka kariet a hlavne konektor pre dock. napr. mobilny internet sa da do X300 dostat len pomocou zavadzajuceho usb adapteru alebo dost draheho WWAN modulu (WWAN modul pre X200/X301 stoji 3x menej). X300vky navyse dost predrazuje SSD.JakHam píše:Chtěl bych vás jen poprosit s konečným výběrem jeslit X200/X200s nebo X300. Nějak nevím nevím...
Malý, lehký, cestovatelský a pracovitý
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
edit: Jde mi hlavne o pouzitelnost v praxi a to si nejsem jist zda by me stacil pouze trackpoint. Je pravda ze ho pouzivat vice nez touchpad, ale nevim, uz ta nemoznost pouzit ho me trosku frustruje . Dalsi vec je vydrz na baterce... Tu by meli mit oba prilizne stejnou, kolem sesti hodin. Mobilni internet tedka nepotrebuji, nevim jak do budoucna, ale nyni jsem temer vsude na wifi.
Co ctu recenze tak slysim jen a jen chvalu na X300, popripadne X301. Dokonce jsem nekde cetl ze to je jeden z nejlepsich TP, pomerne zavadejici... Na X200 jsem recenzi cetl jen jednu, jine jsem nenasel.
Zaver... X300 mi prijde pouzitelnejsi na "bezne" pouzivani prijatelnejsi. X200 jako takova nouzovka( +/- = EEE). Vas nazor?
Co ctu recenze tak slysim jen a jen chvalu na X300, popripadne X301. Dokonce jsem nekde cetl ze to je jeden z nejlepsich TP, pomerne zavadejici... Na X200 jsem recenzi cetl jen jednu, jine jsem nenasel.
Zaver... X300 mi prijde pouzitelnejsi na "bezne" pouzivani prijatelnejsi. X200 jako takova nouzovka( +/- = EEE). Vas nazor?
Lenovo ThinkPad X230 IPS
Lenovo ThinkPad T500 - rip
neviem, mne osobne na T61 touchpad len zavadza a mam ho permanentne vypnuty takze k tomu sa vyjadrit neviem. vzhladom na to, ze (zbytocny) touchpad bol vypusteny koli pouzitiu full size klavesnice z T serie tak to ako problem nevidim. ked ti chyba dotykove ukazovatko tak si kup tablet X200. ked uz dotykove ovladanie tak poriadne.
osobne ma nenapada nic co by sa dalo robit na X300 a nedalo sa robit na X200 - to skor naopak. jedina rozdielova vec z mojho pohladu je WXGA+ rozlisenie a to je zial len problem u nas dostupnych konfiguracii. priplatok 20-25tisic na X301 za vyssie rozlisenie, SSD a touchpad sa mi zda moc vela.
odkazy na recenzie v anglictine a nemcine najdes tu http://www.notebookcheck.net/Lenovo.1380.0.html na X200 ich je tam dost.
osobne ma nenapada nic co by sa dalo robit na X300 a nedalo sa robit na X200 - to skor naopak. jedina rozdielova vec z mojho pohladu je WXGA+ rozlisenie a to je zial len problem u nas dostupnych konfiguracii. priplatok 20-25tisic na X301 za vyssie rozlisenie, SSD a touchpad sa mi zda moc vela.
odkazy na recenzie v anglictine a nemcine najdes tu http://www.notebookcheck.net/Lenovo.1380.0.html na X200 ich je tam dost.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
JakHam píše: X200 jako takova nouzovka( +/- = EEE). Vas nazor?
...hehe - a já se bál, že se tu dnes vůbec nepobavim. Myslim, že takové srovnání je úplně mimo. Uvědom si, že klávesnice má X200 i X300 stejnou. V konfiguracích pro ČR dokonce platí, že X200 má větší pixely, takže se na to bude líp koukat z běžný vzdálenosti. X200 má navíc podstatně lepší výbavu. Z hlediska ergonomie vlastně vyjde X200 lépe.
X300 je pěkná, ale na můj vkus moc omezená.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
X301 je predrazena. Konecny vyber teda volim mezi X200s a X300... rozdil v cene je to bezvyznamny.
X300- vetsi rozliseni, touchpad, SSD, mechanika... vyssi hmotnost, "prej" moc mekke panty, vyssi vaha
X200s- mensi vaha, mensi dispej, klasicky disk, lepsi vybava portu, moznost dokovani, MENSI rozliseni, nema touchpad...
Kazdy ma neco, myslim ze vyber je asi dosti individualni...
X300- vetsi rozliseni, touchpad, SSD, mechanika... vyssi hmotnost, "prej" moc mekke panty, vyssi vaha
X200s- mensi vaha, mensi dispej, klasicky disk, lepsi vybava portu, moznost dokovani, MENSI rozliseni, nema touchpad...
Kazdy ma neco, myslim ze vyber je asi dosti individualni...
Lenovo ThinkPad X230 IPS
Never recenzim a bez se na nej nekam podivat, hlavne na ten "displej". Idealne srovnej s nejlevnejsim Acerem/Asusem apod a uvidis co je to za neuveritelnou hruzu. Ohledne kvality doporucuju zkusenosti lidi na http://forum.thinkpads.com/viewforum.php?f=43 Ackoli se jedna o forum lidi kteri maji radi ThinkPady, casto to konci tim ze doporuci radeji jinou znacku Stale mi z toho vychazi jako lepsi reseni X200s WXGA+ dovezene treba z UK. X300 13.3" uz je moc velky a ma docela male rozliseni na tu uhlopricku a predevsim cenu.JakHam píše:Co ctu recenze tak slysim jen a jen chvalu na X300, popripadne X301. Dokonce jsem nekde cetl ze to je jeden z nejlepsich TP, pomerne zavadejici...
to dwg: To urcite ne. S T500 jsem spokojenej a vyhovuje mi vykon, hlavne grafickym... Potrebuju jen k tomu nejakej "ultra-light"... Kterej bude pouzivanej na sluzebni cesty a pritelkyne na studia.
Ja jsem pro X200, ale pritelkyne trva na mechanice, tak nevim jak se dohodnem... Zamlouva se mi ale mnohem vice x200, kvuli vybave jako express card a ctecka...
Jednam tedka s Lenovem zda by pro nasi firmu neudelal nejakou nabidku ntbs + Pro me dovezt X200 s 1440*900, uvidime jak to dopadne.
Nejlepsi bude postavit pritelkyni pred hotovou vec... "mechanika proste neni a hotovo."
Ja jsem pro X200, ale pritelkyne trva na mechanice, tak nevim jak se dohodnem... Zamlouva se mi ale mnohem vice x200, kvuli vybave jako express card a ctecka...
Jednam tedka s Lenovem zda by pro nasi firmu neudelal nejakou nabidku ntbs + Pro me dovezt X200 s 1440*900, uvidime jak to dopadne.
Nejlepsi bude postavit pritelkyni pred hotovou vec... "mechanika proste neni a hotovo."
Lenovo ThinkPad X230 IPS
-
- píše často
-
- píše často
-
To X300 také.. Na co někdo potřebuje mít mechaniku s sebou pro každý případ? Já jí použiji tak jednou do měsíce maximálně..
Ano. podle me to je take zbytecnost, co se vyuzije opravdu jednou za cas. Avysvetli to moji pritelkyni Co proste musi koukat kazdou volnou chvilku na Friends nebo Red Dwarf .
No budu se to snazim hnat na X200. Jen se bojim aby to pro me nebylo v necem omezujici, az takto maly ntb... Preci jen neni touchpad, mechaniku vem cert, ale take neni. A nevim jak je na tom rozliseni 1280*xxx. Uvidim jak to doadne s lenovem, zda mi budou ochotni privest s vyssim rozlisenim.
No budu se to snazim hnat na X200. Jen se bojim aby to pro me nebylo v necem omezujici, az takto maly ntb... Preci jen neni touchpad, mechaniku vem cert, ale take neni. A nevim jak je na tom rozliseni 1280*xxx. Uvidim jak to doadne s lenovem, zda mi budou ochotni privest s vyssim rozlisenim.
Lenovo ThinkPad X230 IPS
Zpět na „Jaký vybrat notebook“