MSI vs HP

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Patto.SK

Příspěvekod Patto.SK » 25 led 2009 05:05

Akoze v prvom rade ja na nikoho nenadvam, pretoze ako si povedal je to moja volba a vy ste mi len radili, takze neviem preco by som mal na niekoho nadavat. Akurat skoda ze skoro vzdy boli pripomienky iba take, ze MSI aj HP je nanic a malo odovedi bolo takych, ktore by mi poradili vo vybere konkretne medzi tymito dvoma "srotovskymi" notebookmi. Cize ako to vidim, tak si budem musiet vybrat sam.

Takze ja to vidim tak, ze je zbytocne viest tuto temu dalej, pretoze az priliz vela ludi tu je zameranych na nesmiernu KVALITU a servis a neviem co aj keby neviem kolko penazi do toho mali vrazit.

Gogo
guru

Příspěvekod Gogo » 25 led 2009 05:35

Damiane,Pato,oba pochopte že po měsíci užívání nikdo nemůže zjistit jaká je kvalita kterého notebooku,to že se dá otevřít víko a svítí displej není ještě záruka kvality a žádné testy nenahradí dlohodobé užívání.
Damiane,býváš arogantní dost často a nevykládej mě zas že nevím o čem mluvím,stojíš si pevně za svým názorem,ale ostatním právo na vlastní názor upíráš...
Pato,z tebe se tady za pár dnů stal snad nejchytřejší studentík v Evropě,už jen ta gramatika by chtěla zlepšit,ale jak už bylo řečeno choď do sekce MSI a sbírej zkušenosti,protože tady na fóru není snad ani jeden majitel tohoto notesu.Tvoje otázky jsou pak zbytečné

Pato,kdyby tady meli všichni MSI a Paviliony určitě by ses dočkal víc doporučení,jenže majitelé Pavilionů jsou rádi že jim to vůbec jde,takže radeji nedoporučují nic,no a majitelé MSI se zas urážejí a mají "chytré řeči" o něčěm co vlastně taky ani nedrželi v ruce,takže klidně si kup cokoliv podle vlastního uvážení,necituj každou kravinu co tě napadne,stejně nemáš čím argumentovat ve prospěch čehokoliv,protože jsi v životě notebook neměl...kup si co chceš a užívej si,hlavně už vynech ty moudra
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno

Chlebovnik
guru

Příspěvekod Chlebovnik » 25 led 2009 06:14

Patto.SK píše:Takze ja to vidim tak, ze je zbytocne viest tuto temu dalej, pretoze az priliz vela ludi tu je zameranych na nesmiernu KVALITU a servis a neviem co aj keby neviem kolko penazi do toho mali vrazit.

Promiň, ale s tímhle názorem se prostě nemůžu ztotožnit. Kvalitní notebooky již dávno nejsou výsadou bohatých. HP Compaqy, R-kové ThinkPady, Tecry - všechny se dají pořídit kolem nebo lehce přes 20k.

Ty si prostě jen potřebuješ nějak ospravedlnit svou volbu multimediálního notesu. Chceš výkon a vše ostatní jde stranou. Hltáš tady Damianovi příspěvky a příspěvky dalších, kteří ti po měsíci používání doporučují MSI.

Ale nakonec je to tvoje volba a tvoje peníze...
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

Patto.SK

Příspěvekod Patto.SK » 25 led 2009 12:09

uz som chcel ukoncit tu nezmyselnu hadku, ale niektore veci ma akoze fakt dost dostali.

to Gogo: odkial mas, ze po mesiaci sa to zistovalo? A vôbec neviem odkial beries, ze som nazval ten notebook kvalitnym.
No a s tym nejchytřejším studentíkom v Evropě :lol: :lol: dakujem ti za titul, ale ja si nemyslim, ze som najmudrejsi studentik v Europe :lol: :lol: Neviem co mas s gramatikou, pretoze ja nikde nevidim, aby som pisal gramaticky zle. Takze rad by som vedel co myslis pod tou gramatikou. Ak myslis interpunkciu, tak tu nepouzivam bohuzial.
ale jak už bylo řečeno choď do sekce MSI a sbírej zkušenosti,protože tady na fóru není snad ani jeden majitel tohoto notesu

Ak myslis ten notebook MSI, tak to potom si dost mimo by som povedal
protože jsi v životě notebook neměl

A toto si skadial dostal????

Ako tak pozeram, tak len ja mudre reci nemam - ty ich mas este viac. Takze titul najmudrejsieho studentika v Europe by som velmi rad prenechal tebe, aj ked neviem ci si student.

Promiň, ale s tímhle názorem se prostě nemůžu ztotožnit. Kvalitní notebooky již dávno nejsou výsadou bohatých. HP Compaqy, R-kové ThinkPady, Tecry - všechny se dají pořídit kolem nebo lehce přes 20k.

a ja vravim, ze sa nedaju zohnat? Ibaze pri takychto notebookoch okrem tej kvality tam asi nic ineho nenajdes + ten hnusny dizajn, aky je napr. pri IBM. Mozes si ho vylozit za sklo a jasat, ze aky mam kvalitny notebook a robit sa majster sveta.

Gogo
guru

Příspěvekod Gogo » 25 led 2009 15:13

takže se opravuju,nejsi nejchytřejší student v evropě,ale člověk který potřebuje upoutat za každou cenu.Inteligencí sice moc nevynikáš,ale arogance s ironií ti jdou skvěle. Nemyslím že se najde ještě někdo,kdo by byl ochoten ztrácet s tebou čas,takže už to tady uzavři a věnuj se raději nějakému infantilnímu blogu na který se dokonale hodíš.Mou osobu laskavě ze svých invektiv vynech,já jsem se ti jen snažil poradit,nechodil jsem za tebou slintat a tahat rozumy

Michal.Maniak
píše často

Příspěvekod Michal.Maniak » 25 led 2009 15:23

Patto.SK: Pokud se můžete obejít bez počítače dešlí dobu, kupte co chcete...MSI, Acer...cokoliv.
Pokud jej skutečně potřebujete, zvolte značku s vyšší kvalitou a servisem. Ono u výběru notebooku nejde vážně brát jen poměr cena/výkon jako u stolního PC - u notebooku je při dnešních procesorech a pamětech výkon až někde vzadu.
Q6600, 4GB RAM, 8800GT, Windows Vista x64 a Ubuntu 8.10 x64 + EEE901, Windows XP Home 32

Patto.SK

Příspěvekod Patto.SK » 25 led 2009 16:22

Gogo píše:takže se opravuju,nejsi nejchytřejší student v evropě,ale člověk který potřebuje upoutat za každou cenu.Inteligencí sice moc nevynikáš,ale arogance s ironií ti jdou skvěle. Nemyslím že se najde ještě někdo,kdo by byl ochoten ztrácet s tebou čas,takže už to tady uzavři a věnuj se raději nějakému infantilnímu blogu na který se dokonale hodíš.Mou osobu laskavě ze svých invektiv vynech,já jsem se ti jen snažil poradit,nechodil jsem za tebou slintat a tahat rozumy

neviem ako ma sudis, ked ma nepoznas, ale ja nepotrebujem uputat pozornost za kazdu cenu. Ja som tu napisal preto, lebo som chcel poradit ohladom kupy aj ked nie najkvalitnejsieho notebooku, ale zato cenovo dostupneho na moje pomery + nieco vykonnejsie, ibaze niektore odpovede som dostal iba ako vysmech, ze naco si mam kupovat takyto notebook len preto, ze je to MSI alebo HP, aj ked nevedia aky je konkretny model. Nehovorim, ze vsetky odpovede su take. Niektore mi pomohli.
Takze uz niesom namudrejsi studentik v Europe :D ale uz inteligenciou nevynikam. Tak aby bolo jasne Gogo: Neviem ako ty, ale ja osobne sa branim, ked mi niekto napise na moju osobu urazky a nepokladam to za aroganciu a ironiu.
To ze nie je dôvod pokracovat v tejto teme som pisal uz davnejsie, ale kedze stale tu vidim niejake temy na moju osobu, tak mi to neda odpisat proste.
Neviem okadial mas, ze sa hodim na blogy (asi z toho, ze sa vela rozpisujem), ale ja som blogy nikdy nepisal a ani sa nikdy nechystam.
A dakujem za tvoje "rady", ktore mi veeeeeelmi pomohli. Akurat prvu odpoved si mi dobre poradil s tym HP Compaq, to musim uznat, ibaze tolko penazi nemam.

Som zvedavy, za ake slovicka ma teraz chytis a zacnes mi tu zase vypisovat neviem co.

Michal: ano viem sa obist bez pocitaca aj dlhsiu dobu (30 dni). Keby bol pre mna PC nesmierne dôlezity a strata co len na jeden den by mi robila problemy, tak by som nevahal a fakt si kupil nieco kvalitne aj na ukor viac penazi.

Gogo
guru

Příspěvekod Gogo » 25 led 2009 16:45

no,vidím že tě to evidentně baví,proto se ti omlouvám za všechno co te nedejbože urazilo a když ses vlastně rozhodl o koupi už předtím jak jsi sem napsal,nemá další a vlastně ani ta předchozí diskuze hlubší smysl,takže to můžem uzavřít :?

Patto.SK

Příspěvekod Patto.SK » 25 led 2009 16:58

Nuz mna to ani velmi nebavi, ibaze ked si mi tu pisal taketo veci, tak mi nedalo nereagovat na to.
O kupe som sa este nerozhodol, pretoze teraz nemam casu na kupu notebooku, budem ho riesit az po skuskach (na tyzden), ale uz som si vyhliadol nieco.
Ano ako vravis, nema to zmysel velmi, kedze ja som chcel poradit hlavne medzi tymito dvoma NB, ale skoro stale dostavam odpovede, ze si nemam kupit ani jeden z nich.

Tziky
guru

Příspěvekod Tziky » 28 led 2009 18:23

Koukám, že je složité odpovědět na jasně položenou otázku, který NTB je lepší, když byly jasně řečeny požadavky, zase se to svede na to že tahle značka je na... a tahle je super, a ideálně je to slyšet od lidí kteří si přečtou příspěvky na fóru a pak tomu ohromě rozumí, přestože s tím NTB nepřišli do styku, je požadován NTB s výkonou GK a doporučení zní, kup si DELL nebo Lenovo za cca 20tis????? Kde mají výkonou GK????že by HD 3470??? nebo 9300M??? Jo, to jsou děla, opravdu objektivní odpovědi vyjadřující averzi vůči ostatním značkám, NIC VÍC NIC MÍŇ.

Jinak za 30tis Sk možná bych ještě přihodil a volil třeba GT735 nebo GT720, je to trochu dražší ale pro REJPALY mají i dobré zpracování (světe div se někdo má MSIčko a je s ním spokojenej) :D
MSI GT735

Michal.Maniak
píše často

Příspěvekod Michal.Maniak » 28 led 2009 18:32

Ano někdo má MSI a je s ním spokojený...a spousta lidí, co MSI měla, už by ho nikdy nekoupila (viz topicy co se týčí přímo různých MSI-problémů)
Ale více něž kde jinde se u MSi vyskytuje syndrom spokojenosti typu "jsem s ním naprosto spokojenej, jen hodně topí, má naprásklý kryt a nejde kamerka", (pro ty, co by tvrdili, že to není pravda, stačí prolézt zdejší MSI-topicy, takovách tvrzení je tam spousta)je zkrátka vidět, že velká část lidí, co užívá tyhle notebooky jsou extrémně nenároční a ke štěstí jim vlastně stačí, když se nb zapne a ve stabilizované poloze na stole +- funguje.
S tím razením je to myslím tak, že nikdo nechce doporučit notebook, který má špatný servis, celkově slabší provedení šasí a spoustu drobnějších problémů (já vím, stačí jen občas vytáhnout baterku a přeflashovat BIOS - proboha, vždyť to není normální, aby pro normální funkčnost uživatel řešil nějaké flashování biosu!)...
Proč? Když existují za pěknou cenu solidní notebooky a když už chci něco multimediálního, tak je tu například Toshiba, jejíž uživatelé se nemusí v nich šťourat, aby vůbec normálně fungovaly...
Edit: Nelze si nevšimnout, že MSI doporučují v 99% víceméně jen jejich majitelé, ideálně ti, co ho mají 4 měsíce (přitom hodnotit provedení notebooku lze střízlivě až tak po půl roce, roce)
Q6600, 4GB RAM, 8800GT, Windows Vista x64 a Ubuntu 8.10 x64 + EEE901, Windows XP Home 32

Tziky
guru

Příspěvekod Tziky » 28 led 2009 18:47

Nevím že by MSI nějak zvláště topily, možná starší modelové řady, stejně tak zpracování, já měl tři roky Acer aspire 3023WLMi, spousta lidí na něj nadávala, já ho prodával před půl rokem jako novej, po dením nošením, hraní her a přetaktovávání karty, i když si koupím NTB za sto. tis. tak to neznamená že vydrží, většinou je to akorát ukázka toho jak se k němu původní majitel choval. Takže ať si koupím Dell za 50tis. nebo Lenovo a budu s ním zacházet jako hovado, tak je jedno kolik mě stál a z čeho je šasi, protože se zničí tak jako tak. Mimochodem moje MSI NENÍ plast, neprohýbá se víko a ani netopí, ale ty to jistě víš,protože si s ním přišel do styku a máš zkušenosti,že?? Jen pro to že staré řady nebyly doladěné, nebudu nikoho dezinformovat, až si to ověříš sám v praxi, zjištíš že jsi úplně mimo.
MSI GT735

Michal.Maniak
píše často

Příspěvekod Michal.Maniak » 28 led 2009 18:58

Ano, jak bylo zmíněno v jednom MSI topicu, notebook se přece musí zavírat a otvírat velmi opatrně - a když tak člověk nedělá, tak je prase a nesmí se divit, že mu notebook praskne.
Ano, jak jsem hloupý a sypu si popel na hlavu. MSI přináší obrovský výkon pro chudé studenty lačnící po hraní GTA 4 v nativním rozlišení a 10fps. Lenovo a DELL jsou jen předražené šmejdy pro ty, co jsou hloupí a nevidí ten úžasný výkon (nezapomenout na chladící podložku!) v provedení Microstar International :cry:

Tziky
guru

Příspěvekod Tziky » 28 led 2009 19:10

S tebou nemá vúbec význam ztrácet čas, jsi jistě dost starý a rukama ti prošla jistě řada NTB které jsi dlouho používal a můšeš tady plácat nesmysly, aktualizuj si znalosti a flashni bios, aby jsi byl v obraze, pak si jdi osahat nějaké MSI do obchodu a pak mel kraviny, Ok????
MSI GT735

globe

Příspěvekod globe » 28 led 2009 19:15

Já si ho osahával víc jak v obchodě, přímo tohlo a nedoporučuji ho nikomu.

Když si koupíš notebook za 100 000 Kč, má alespoň pořádný servis, když nevydrží...

Elektorinka je zrádná a složitá věc, pokazit se může skutečně cokoliv.

Na "předražené" ThinkPady se můžeš třeba postavit a ono se zase tak moc nestane. Záruka proti náhodnému poškození to jistí...

Ověřil jsem si v praxi, že MSI si nikdy nekoupím.
Naposledy upravil(a) globe dne 28 led 2009 19:20, celkem upraveno 1 x.

Zpět na „Jaký vybrat notebook“