POradte prosim note za 50k
lenovor60 píše:co se tyce HP ti si vzaly cas na to .. tak ocekavam ze neco poslou v pondeli pak to sem zase nahodim co se tyce lenova tak me to trocha zklamalo ...
Ta paní na Lenovu to spíše popletla nebo nepochopila (?). Měla dát varianty konfigurací 6 x T400/T500 nebo, už cenou asi hraniční, W500. ThinkPady bych nezatracoval, ač nabídka Dellu bývá, co se týče hlavně možnosti ovlivnit výslednou konfiguraci, jedna vůbec z nejzajímavějších.
Jinak 1920 x 1200 je na 15" display relativně dost velké rozlišení, už to tady mimochodem padlo, skousne to každý potencionální uživatel, který dostane takový notebook?
No pokud si vsimnes, co nabizi Lenovo za 46 000Kc - bez dockiny, se zarukou Carry-in -ktera je u lidi, kteri potrebuji notas k praci proste mizerna, tak s Wckem se je nesmysl pocitat.
To Tcko za 46000Kc ma snad krome GK vse horsi, nez nabizi Dell. Lenovo moc vyhod pri objednavce vice kusu evidentne nedava. Jsem zvedavej, co na to HP, jestli se potvrdi CeCova slova. Pokud bude cena podobna, vzal by Dell, ktery se mi zda povedenejsi, pokud clovek neinstaluje dellacke utility.
To Tcko za 46000Kc ma snad krome GK vse horsi, nez nabizi Dell. Lenovo moc vyhod pri objednavce vice kusu evidentne nedava. Jsem zvedavej, co na to HP, jestli se potvrdi CeCova slova. Pokud bude cena podobna, vzal by Dell, ktery se mi zda povedenejsi, pokud clovek neinstaluje dellacke utility.
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012
Nenamítám...
Ovšem nabídka Lenova, která je tady uvedena, vlastně ani nabídkou, dle zde zmíněných požadavků/potřeb, není. Je to guláš takřka všeho, co mají, do 6 kusů. Myslím, že to (dotaz) nepochopili nebo slevu na 6 kusů prostě nedají, pak smůla.
W jsem udal jako "hraniční" - pokud by mu na to nedali slevu při 6 kusech, nevyšlo by to, toho jsem si vědom, navíc při dnešních vysokých cenách ThinkPadů... Uznávám, "W" je mimo, Dell by výrazně vyhrál, zvláště pokud do cca 42 tisíc s DPH. To je slušné.
Já jsem přehlédl, co vlastně oni budoucí uživatelé skutečně potřebují, zdali vysoké rozlišení, tím pádem asi více pracovní a pohodlný 15" display nebo jim stačí 14"? Ono 1920 x 1200 je fakt pro někoho, kdo to nevyužije, dost titěrné, moc by nepoděkoval...
Ovšem nabídka Lenova, která je tady uvedena, vlastně ani nabídkou, dle zde zmíněných požadavků/potřeb, není. Je to guláš takřka všeho, co mají, do 6 kusů. Myslím, že to (dotaz) nepochopili nebo slevu na 6 kusů prostě nedají, pak smůla.
W jsem udal jako "hraniční" - pokud by mu na to nedali slevu při 6 kusech, nevyšlo by to, toho jsem si vědom, navíc při dnešních vysokých cenách ThinkPadů... Uznávám, "W" je mimo, Dell by výrazně vyhrál, zvláště pokud do cca 42 tisíc s DPH. To je slušné.
Já jsem přehlédl, co vlastně oni budoucí uživatelé skutečně potřebují, zdali vysoké rozlišení, tím pádem asi více pracovní a pohodlný 15" display nebo jim stačí 14"? Ono 1920 x 1200 je fakt pro někoho, kdo to nevyužije, dost titěrné, moc by nepoděkoval...
Jj, WUXGA muze byt titerne, to uznavam. Ale pak je lepsi vzit WXGA+ , protoze i WSXGA+ se zda male, kdyz nekdo nevezme WUXGA. LEDkovej displej Dellu bude mit lepsi kontrast, vyssi svitivost a casem se hlavne nebude snizovat. WSXGA+ neni nic moc na dennim svetle - ma mensi svitivost, nez ty nejhorsi WXGA panely... Skoda, ze nedelaji aspon double-lamp, coz by zajistovalo svitivost aspon 300cd.
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Z 15,4" (15,6; 16,0) modelů mě moc nenapadá, co by u Aceru mělo dvě lampy.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
No mně přijde na 15" WXGA+ (LED) výborné.
Vyšší rozlišení těžko snáším, ono, až na výšku, mi stačí i běžné WXGA (na 14" stejně akorát), jsem nenáročný, a zjišťuji, že to není problém (při běžném používání jako office, internet atp.) ani pro spoustu mých známých. U CADu atp. význam WSXGA+ a vyššího chápu. Proto mě, asi nejen, zajímá, zdali oni uživatelé mají tyto potřeby. Jako nějakému manažerovi, který hodně cestuje, pracuje s notebookem každý den, oči jsou unavené, by při běžné práci vysoké rozlišení psychicky zničilo...
Vyšší rozlišení těžko snáším, ono, až na výšku, mi stačí i běžné WXGA (na 14" stejně akorát), jsem nenáročný, a zjišťuji, že to není problém (při běžném používání jako office, internet atp.) ani pro spoustu mých známých. U CADu atp. význam WSXGA+ a vyššího chápu. Proto mě, asi nejen, zajímá, zdali oni uživatelé mají tyto potřeby. Jako nějakému manažerovi, který hodně cestuje, pracuje s notebookem každý den, oči jsou unavené, by při běžné práci vysoké rozlišení psychicky zničilo...
Michal27 píše:Jj, WUXGA muze byt titerne, to uznavam. Ale pak je lepsi vzit WXGA+ , protoze i WSXGA+ se zda male, kdyz nekdo nevezme WUXGA. LEDkovej displej Dellu bude mit lepsi kontrast, vyssi svitivost a casem se hlavne nebude snizovat. WSXGA+ neni nic moc na dennim svetle - ma mensi svitivost, nez ty nejhorsi WXGA panely... Skoda, ze nedelaji aspon double-lamp, coz by zajistovalo svitivost aspon 300cd.
Jen poznámka E serie nemá WSXGA+ rozlišení u 15", LED je jen WSXGA a WUXGA je 2 lampa. Jinak WSXGA+ je u 15" dost málo (proto jsem taky do něj nešel).
Wirus: Spravne je to tak, ze E6500 ma WXGA, WXGA+ a WUXGA.
Kazdopadne pokud clovek nedela vylozene s grafikou, tak mi prijde WXGA+ (tedy 1440x900) idealni. WXGA je uz malo a omezuje to napr. pri prohlizeni internetu a WSXGA+ uz na hrane prijemnosti memu oku.
Ale my zatim nevime, co presne tedy chce, tak bych zatim nespekuloval.
Kazdopadne u Dellu beru jako vyhodu displeju, ze se daji pouzit venku. ThinkPad T ma jen bezny jednolampovy displej, zadna LED ci 2CCFL technologie v nabidce bohuzel neni. A navic beru jeste jako plus zaruku u Dellu na 0 vadnych subpixelu - osobne jsem to vyuzil a zaplatpanbuh to funguje a bez problemu mi vymenili parkrat panel, nez jsem byl spokojen.
Kazdopadne pokud clovek nedela vylozene s grafikou, tak mi prijde WXGA+ (tedy 1440x900) idealni. WXGA je uz malo a omezuje to napr. pri prohlizeni internetu a WSXGA+ uz na hrane prijemnosti memu oku.
Ale my zatim nevime, co presne tedy chce, tak bych zatim nespekuloval.
Kazdopadne u Dellu beru jako vyhodu displeju, ze se daji pouzit venku. ThinkPad T ma jen bezny jednolampovy displej, zadna LED ci 2CCFL technologie v nabidce bohuzel neni. A navic beru jeste jako plus zaruku u Dellu na 0 vadnych subpixelu - osobne jsem to vyuzil a zaplatpanbuh to funguje a bez problemu mi vymenili parkrat panel, nez jsem byl spokojen.
Zpět na „Jaký vybrat notebook“