ten novy asus g55 ma teploty az k 80°C ... a tyto levne varianty prijdou nejdrive v pulce zari
ja jsem cekat nechtel a koupil g74 s teplotami okolo 60°C a po pretaktovani grafiky dostanu stejny vykon jako ta levna g55 a jeste mam vetsi displej
zalezi na tobe jestli chces cekat a nebo ne ... nebo jestli chces novejsi technologie ci vetsi nebo mensi displej
jinak asus g74 ma taky podsvicenou klavesnici
Lenovo Y580 vs. ASUS G74SX-TZ195V
Větší displej nemusí být vždy výhoda. Už je to zase docela velká plachta při přenášení, nebo snaze vejít se do malého prostoru mezi řadami sedadel v autobuse. Každopádně všechny ASUS G v tomhle "Stealth" designu mají podstatně lepší chlazení, než jakákoliv konkurence, a jelikož nesaje spodem, nevadí mu ani ležet na posteli..
Hm..odhoď předsudky za hlavu.MSI řada GT je naprosto kvalitní.A jinak na co výkonnější GK od AMD,když to totálně zabijí ovladače a polofunkční Enduro.Jan_Svoboda píše:Jelikož jsem měl Y580 v ruce, tak sem pošlu pár úvah.
Chlazení považuji za dobré - relativně tiché, herní zátěž uchladí. V případě plné nálože grafiky a procesoru tam bylo už 95°C, což je mocmoc. Ale takové zátěž moc nehrozí. Průměrně jsem naměřil 85°C na procesoru a 80°C na grafice, což je ještě únosné. U disku to bylo horší, teplory lezly k 50°C, což jim rozhodně nesvědčí. Na druhou stranu, záruku přežijí, a takovýhle noteboook už bude za 3 roky "topící, pomalý, bez výdrže na baterku"...
Jinak je to slušná, rychlý patnáctka s nádherým designem a pevností, hliník je prostě pěkný. Podsvícená klávesnice, malý cachovací SSD disk (asi bych ho raději viděl jako samostatný), slušný výkon. Co rozhodně nepochválím je lesklý displej, ale co už.
V novém topicu zde řeším jiné dilema, ale zvažoval jsem i náhradu desktopu za toto. Zvažoval jsem Y580, kde mě štval lesklý displej, ASUS G55VW, kde se bojím výdechů chlazení v zádu - to už bych nemohl mít notebook opřený o stehna - a MSI GT60, kde mám dlouholeté předsudky ohledně kvality MSI. ASUS i MSI mají matný displej, ASUS má pozici pro druhý disk a dokonalé chlazení, všechny mají podsvícenou klávesnici, Lenovo má hlupý clickpad.. MSI má ne zrovna hezký design a horší kvalitu šasi (vycházím ze starších MSI s HD5870M)
Štve mě, že nikde není ani vidu, ani slechu po Radeonech lepších jak 7670M. 7870M se může postavit GTX660M a ještě jí uteče, plus narozdíl od nVidie skutečně umí SSAA vyhlazování. HD7970M má brutální, dvojnásobný výkon, za příplatek jen 200 dolarů (8 000 korun), bohužel jediný notebook, ve kterém je dostupná, je pětikilový Alienware M17x. Trh ovládaí GeForcky, a nejsilnější za tvé peníze je opravdu GTX660M.. Osobně bych volil ten ASUS, a klidně bych si na něj i připlatil, kdybych věděl, že ty výdechy vzádu mě nebudou nikterak vadit.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
- Chlebovnik
- guru
[sarcasm]Ano, na používání ve vlaku je 17" 4,5 kg vážící notebook jako stvořený.[/sarcasm]
Bože, to jsou pindy.
Bože, to jsou pindy.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
Zpět na „Jaký vybrat notebook“