Dva notebooky, na kterym si líp zahraju?

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
alkaba
občas něco napíše

Příspěvekod alkaba » 29 črc 2007 20:23

sibelius píše:
Crabik píše:sibelius: hlucnost nebyla, jelikoz ten notebook vubec nechladil a teploty sly u grafik nad 100°C pri zatizeni. Alespon takhle se vyjadrovali vsichni, kdo si ho poridili a merili teploty.

Tak nevím kdo to psal a v čem to měřil, ale u mého S96S je teplota při zatížení 85 až 87° a při normální zátěží cca 79°

2 Crabik:
Ja psal ze ta teplota pri zatizeni byla DO 100 stupnu!! Asi neumite cist... :roll: Ale tohle se vztahovalo jen na me, protoze mi technici jaksi zapomneli dat teplovodivou pastu na cip grafiky... :evil: (prasata)
Po naneseni pasty mam teploty do 85stupnu pri zatezi, kolem 70 stupnu bez zateze.
Ted kdyz jedu na baterky a mam zaple sporeni baterky (grafarna se podtaktuje) tak mam teplotu 66stupnu ve 2Dmodu.

Doufam ze uz tu dal nidko nebude rozsirovat informaci ze grafika ve vsech S96S ma pri zatezi nad 100stupnu
HP Mini 5101 - Intel Atom N280 1,66GHz, Intel GMA 950 + Modded driver, HD display, 250GB HDD, 2GB RAM, Windows 7 Professional, 4 + 6 cell battery

Galager

Příspěvekod Galager » 30 črc 2007 20:48

No taky nechci rozpoutávat bouřlivou debatu takže stroze. ATi karty sem nikdy nepodporoval a žádná kterou sem měl nebyla tak dobrá jako nVidia. Co se ceny týče, samozřejmě že mám 2x 8800GTX. Od svého PC vyžaduji maximální výkon. A ten mi ATi nikdy poskytnout nemůže. nVidia a Intel jsou a budou vždy na vrcholu a budou mít vždy nejlepší zboží. nějaké 2900XT na který si lux neškrtá, co se hlasitosti týče, a výkonově nesahají ani na 50% 8800GTX. a mimoto se mi příčí podporovat společnost která ukradla nápad od nvidie, místo jejich debilního nápadu master-slave karty ukradli a špatně okopírovali SLi a přejmenovali si to na Crossfire.

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 30 črc 2007 20:58

pozor ! Souhlasim s těma výkonama HD2900XT ale Crossfire je technologie kterou vymyslela ATI a NV ji okopírovala ;) první funkční koncept měla Nvidia ale první plány měla ATI a NV je ukradla a potom ATI ukradla NV to , že se zbavila Master a Slave karty.

Ale tak kradení technologii to už není žádná novinka.
tento účet již není aktivní.

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 30 črc 2007 21:54

Ze momentalne je Intel a Nvidia na vrcholu bych souhlasil, ale rozhodne tomu tak dycky nebylo, to se stalo az v posledni dobe... Videl ste nekdo Paycheck? :) Jak se kradou a vylepsuji technologie? :) Galager pro priste si ale zjistuj fakta, spousta lidi ma oblibenou znacku, to je v pohode, ale nemeli by to tak slepe obhajovat... v jedny diskuzi pod 2600XTX sem videl cloveka, kterej tam delal ramena (na prvni pohled zarytej Nvidiar) a mluvilo se tam o tom ze to je podstatne vykonejsi nez 8600 GT/GTS a on porad opakoval, ze Ati je plna kecu jak prekona 8800 a pritom jen 8600, nejak nedokazal pochopit ze 2600 ma konkurovat 8600 a ne 8800... to rikam jen protoze fanaticky obhajovani je spatne, áno? :D

Galager

Příspěvekod Galager » 31 črc 2007 17:30

No jasny, ono to asi tak vyznelo, ale nvidia proste nemohla ukrast plany atiny ktera se zbavila master-slave planu az po tom co nv vydala karty s 'ukradeným' konceptem že ? :) Ja ATi nemam rad od doby co strašně kecá a mlží. (přiběhl za mnou kámoš že ati dává možnost svým zákazníkům zdarma ke stažení plný hry jako HL2 apod. Vím že sem se na to tenkrát koukal a zjistil že se jedná jen o nějaké dema, service packy a volně šiřitelné plné verze her, ke všemu pěkně starých. A co mě dorazilo:
http://radekhulan.cz/item/amd-ati-zase-lidem-lze . Člověk co to píše to občas přehání, ale ve většině případů má prostě pravdu. Nechybí mnoho aby člověk začal říkat ATině 'svinstvo'. Ale jsem pro svobodu názoru a kvality. Každý nechť se zařídí podle svého.

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 31 črc 2007 20:10

HL2 bylo/je ale opravdu pro ATInare dodano ke stazeni zdarma... resp. HL2DM (musis mit vlastni steam pres ktery to stahnes-mam steam s klicem na HL1 = nemoznost hrat normalne HL2DM, ted uz mohu) a jeste HL2 Lost Coast (takova predvadeci mapa novych grafickych technologii-urcite sam znas) sam sem si to stahoval a v pohode hral :) spis tu (bez urazky) mlzis ty... jestli nadavas na Ati, tak mozna na tu novou radu, protoze tou si moc fandu neziskala, ale na stare ATIny Nvidia proste nemela... moje 9800pro konkuruje 5.rade Nvidii a ta v 5. nema kartu ktera by ji prekonala. Kvalitnejsi zobrazeni obrazu a AA/AF ATIn nemusim snad zminovat... nevim jak je to ted u te nove rady(tam sem slysel, ze zas ATi ma podelany drivery), ale u tech starsich to byla znama vec, ze ATI to mela lepsi.. ukazovali se i rozdilove screeny a i tam to slo lehce poznat

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 31 črc 2007 20:19

Galager: Koncept Master a Slave karty vzniknul až když se tlačilo na ATI, že svoje řešení neuskutečnila a NV tén navrch ukradla. Potom se zjistilo, že je to nevýhodné a udělali prostě můstek na kartách jako NV (Jinak NV to sprostě okopírovala a přizpůsobila sobě a ATI na tom vydělala, protože alespoň zjistila, že cesta Master a Slave karty nikam nevede :D ). Ale to nic nemění na tom, že první kdo stím nápadem přišel byla ATI. A to že majitelé ATI si mohli stáhnout zadarmo HL2 DM je pravda a každej s NV co nemá klíč k žádný source hře to nemůže takže Pšššt . Radek hulán je blbec (doufám, že mě nezažaluje)vůbec ho sem netahej. Jelikož jeho názor všichni jste degeni a já jsem král cokoliv má ATI je špatný cokoliv udělá AMD je špatný. Přesto v dobách kdy naprosto vedla ATI jí používal ale pořád jí pomlouval, když se nepovedla řada GeForce 5xxx tak to nic je to přece NV když se něco nepovede ATI tak to paněcku honem honem napsat miliony článků a očernovat, přitom technologicky je R600 daleko vyspělejší než G80 nebo jak to je u tý nový řady.

Souhlasím, že ale Díky Stavům ovladačů jak pod Win tak pod Tuxe bych tentokrát dal přednost NV ač ATI miluju.

Crabik
guru

Příspěvekod Crabik » 31 črc 2007 20:36

alkaba píše:
sibelius píše:
Crabik píše:sibelius: hlucnost nebyla, jelikoz ten notebook vubec nechladil a teploty sly u grafik nad 100°C pri zatizeni. Alespon takhle se vyjadrovali vsichni, kdo si ho poridili a merili teploty.

Tak nevím kdo to psal a v čem to měřil, ale u mého S96S je teplota při zatížení 85 až 87° a při normální zátěží cca 79°

2 Crabik:
Ja psal ze ta teplota pri zatizeni byla DO 100 stupnu!! Asi neumite cist... :roll: Ale tohle se vztahovalo jen na me, protoze mi technici jaksi zapomneli dat teplovodivou pastu na cip grafiky... :evil: (prasata)
Po naneseni pasty mam teploty do 85stupnu pri zatezi, kolem 70 stupnu bez zateze.
Ted kdyz jedu na baterky a mam zaple sporeni baterky (grafarna se podtaktuje) tak mam teplotu 66stupnu ve 2Dmodu.

Doufam ze uz tu dal nidko nebude rozsirovat informaci ze grafika ve vsech S96S ma pri zatezi nad 100stupnu

Kdybys to nevytrhaval z kontextu, reagoval jen na me prispevky a precetl si to cele, tak to tam vsechno je.
Cili jediny, kdo tu neco rozsiruje, jsi ty. :roll:
VBI Compal EL80 (15,4", 1280x800 • T7200 2,0GHz • 2GB RAM • GF go7600 256MB • 250GB, 5400ot. • Wifi, Bluetooth • Windows 7)

NEODPOVÍDÁM NA DOTAZY V SOUKROMÉ POŠTĚ

Galager

Příspěvekod Galager » 31 črc 2007 21:07

maxxz píše: NV tén navrch ukradla. Potom se zjistilo, že je to nevýhodné a udělali prostě můstek na kartách jako NV (Jinak NV to sprostě okopírovala a přizpůsobila sobě a ATI na tom vydělala, protože alespoň zjistila, že cesta Master a Slave karty nikam nevede :D ).

Odkud máš tu informaci že nvidie kopčila ? nvidie vydala první, takže mám právo si myslet že právě atina ukradla nvidii návrh sli řešení. A i kdyby ne, jsou to stejně docela pitomci, protože měli to 'jejich řešení' vydat hned, a ne teda čekat jestli ze 'slave-master' něco bude. Tak jako tak to nebyl moc dobrej krok a koncovýmu BFU bude uplně jedno jak to bylo. SLi bylo první, tečka. No nevim no, asi přestanu 'mlžit'.

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 31 črc 2007 21:08

Maxxz: netusis kdy a co bude zac geforce 8900? jestli vubec bude... pac co vim tak si Nvidia svou architekturou karty(plosneho spoje) dost znemoznila expanzi soucastek - laicky : nema uz misto na desce ... takze strop je 320bitova sbernice a 780MB ram, nebo se pletu? Mozna to strop neni, ale myslim ze s tim problem maji.

Ty drivery se treba casem vychytaj a nakonec to bude vsechno uplne jinak... a verim ze to tak bude, ikdyz to mozna bude trvat. Na driverech se ocividne pracuje(Ati na to nekasle), protoze se kazdou chvili vyda nova verze... ani nemrknu a ted koukam jsem o dve verze pozadu, mam 7.5 a ke stazeni je 7.7 :) jdu tahat... ikdyz me to asi bude k nicemu :lol:

Edit:
A i kdyby ne, jsou to stejně docela pitomci, protože měli to 'jejich řešení' vydat hned, a ne teda čekat jestli ze 'slave-master' něco bude.

Tak k tomuhle nemam co dodat... Nvidiar jak vysitej s klapkama na ocich, ktery nepripusti ze Ati byla lepsi, *to ze ted neni je dle meho jen docasny stav...(jen muj nazor, nikomu nenutim)*

Edit: K tematu SLI vs. Crossfire staci projet wikipedii a par otazek se tam zodpovi...

alkaba
občas něco napíše

Příspěvekod alkaba » 31 črc 2007 21:42

Uplne prvni, kdo prisel se systemem zapojeni vice grafik byla firma 3dfx, ktera byla po par letech odkoupena nvidii (pokud se teda nemylim) :)
HP Mini 5101 - Intel Atom N280 1,66GHz, Intel GMA 950 + Modded driver, HD display, 250GB HDD, 2GB RAM, Windows 7 Professional, 4 + 6 cell battery

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 31 črc 2007 21:53

Alkaba: Ano :) staci si procist tu wikipedii, ja to udelal... ale nechci tu hazet rozumy, napsal sem to do sveho prispevku, ale pak zas smazal a nechal jen neprimy odkaz na wikipedii. Jeste abych prikladal zelezo do tohohle ohne :) ale neodolam si rypnout (kdyz uz si to nakousl), ze driv nez Nvidia vydala SLI pod svym stitem, tak ATI uz pracovala s technologii vyuzivani 2 a vice GPU (AMR - Ati multi rendering - ale stale to bylo az po 3Dfx) :) pod jmenem Crossfire se to pro bezne uzivatele pocitacu vydalo az po Nvidiarske SLI... asi o rok pozdeji. To nic nemeni na faktu, ze Ati vynalezala, kdezto Nvidie pouze zkoupila bankrotujici 3dfx a jeho technologie ;) vsechno najdete na wikipedii...

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 31 črc 2007 22:28

Jo dokonce snad 3Dfx měla první dvě karty opravdu funkčně zapojené snad PCI to bylo. Ale Nvidia tento projekt snad neoživila a pokračovala i po koupi 3Dfx ve svém, až po té co ATI navrhnula multi gpu řešení, tak potom NV začala tlačit na pilu a možná díky 3dfx kdo ví se objevilo SLI. ATI potom nechtěla zůstat jen na papírech a vydala crossfire. Základem bylo, že ATI něco vymyslela a opičáci z NV to hned viděli a udělali.

Je pravda, že ATI neměla vypouštet svoje kecy ven, potom by možná vyšel první crossfire kdo ví, každopádně technologie jsou tu obě a obě fungují. Ne-li, že potom co se ATI zbavila konceptu master,slave karet, tak začínal crossfire celkem "dávat" co já vim, občas podával o 50% větší výkon, než konkurenční řešení, ale to bude taky bych řekl dost o vyladěnosti driveru.

Solitary:
Na driverech se ocividne pracuje(Ati na to nekasle), protoze se kazdou chvili vyda nova verze

Vtipné je to, že 7.6 verze degradovala výkon HD2900 ještě víc než 7.5 :D takže zase nemůžeme mluvit o velkém úspěchu z pohledu ovladačů a opravdu je to hodně tristní... zvláště na linuxu, kde NV má suprově vyladěné ovladače a my s ATI jen podepisujeme petice a je nám to k prdu... A na Woknech se ovladačům taky extra nedaří, navíc je dle mě naprosto k ničemu Catalyst centr, lepší byli control panel, který tušim v nových verzích už nejsou ...

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 01 srp 2007 12:46

maxxz: Hh :) tak smula no.. ale vime prd proc ten vykon klesl, nemuselo to byt nejakou chybou v driverech... ted jsou uz ale 7.7 a brzo bude urcite 7.8. Jinak me CCC nevadi, naopak mi dost vyhovuje... je tam moznost nastavit opravdu hodne veci.

Zpět na „Jaký vybrat notebook“