HP Compaq 6510b, alternativa bez OS?

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
CeCo

Příspěvekod CeCo » 13 srp 2007 16:11

stastik_p:
To je dan za to, ze sa to sklada v Europe - vyssie naklady, kazda suciastka musi byt RoHS atd.

C

StrikerCZE
občas něco napíše

Příspěvekod StrikerCZE » 13 srp 2007 18:21

Kdyz uz se to tady zvrhlo v diskuzi ohledne legalnosti OS:

Je legalni koupit si ntb uz s predinstalovanym OS (kontretne Vista Business), potom si cisty Visty sehnat nekde na internetu a preinstalovat... Jsem az extremne citlivy na cistotu OS a pri pomysleni ze hned po prvnim pusteni tam budu mit naistalovanou trial verzi snad kazde kraviny me ubiji :D

Rexy

Příspěvekod Rexy » 13 srp 2007 18:34

to StrikerCZE

Je legalni koupit si ntb uz s predinstalovanym OS (kontretne Vista Business), potom si cisty Visty sehnat nekde na internetu a preinstalovat...

kdyz uz mluvis o 'zvrhnuti' tak se zeptam - ta citace to je tvoje tvrzeni nebo dotaz jestli je tenhle zpusob legalni?

Dodatek:
Jestli je to dotaz tak ja myslim ze to legal neni a pri upgrade to (asi) spatne dopadne - pokud neznas nejakou fintu... :)

StrikerCZE
občas něco napíše

Příspěvekod StrikerCZE » 13 srp 2007 18:56

Sakra zapomel sem otaznik, tak teda opravuju - je to dotaz... Vim ze vetsine lidi vyhovuje koupit notebook, zapnout a pouzivat ale ja bych si raci dal tu praci a OS si nainstaloval sam

StrikerCZE
občas něco napíše

Příspěvekod StrikerCZE » 18 srp 2007 23:59

Tak ntb uz mam doma (HP 6715b), Vista Business se naistalovala po prvnim pusteni, bohuzel podle ocekavani se zaroven naistalovala spousta dalsi haveti jako trialka anriviru, stare ovladace a spousta utilitek od HP ktery nechcu pouzivat (nerikam ze jsou spatne, ale maji sve mouchy)... Po dokonceni cele instalace a konfigurace OS se system zazalohoval na specialni partition a vybidl me take v vytvoreni zalohy na 2DVD - ty jsem si sice pro jistotu vypalil ale doufam ze je nebudu nikdy potrebovat :).

Tak ted k problemu: Chtel jsem cistou instalaci Visty takze jsem si na netu sehnal rip dvdcka z ceske krabicove verze Visty, pri instalaci jsem zadal Product Key, tim se mi spravne urcilo ze mam verzi Business, cela instalace probehla v poradku ale pri pokusu o aktivaci mi to napsalo ze Product Key je neplatny a ze mi zbyvaji 3 dny do vyprseni zkouseci doby... Pri pokusu o aktivaci mi to nabizi 3 moznosti:
- aktivace pomoci telefoniho systemu
- koupit novy product key
- zadat jiny product key
...samozrejme ze 2. a 3. moznost pro me nema vyznam takze zbyva ta prvni. Predtim nez tam zavolam tak se ale radsi zeptam na vase zkusenosti s timto (doufam ze nejsem prvni) protoze bych nerad abych neco nespackal a za 5 minut tady nebyla FBI ze mam nelegalni OS :wink:

Nebudu si na nic hrat a priznam se ze tohle je muj prvni legalni OS takze s tim moc zkusenosti nemam, takze budu vdecny za kazdou radu

Zpět na „Jaký vybrat notebook“