Zdravim,
jiz nejakou dobu si vybiram notebooka. Procitam obcas toto forum. Na zacatku meho vyberu jsem si byl jisty ze chci urcite matny displej, protoze jsem mel zafixovane ze leskle jsou proste zrcadla. Notebook si urcite budu porizovat od znacky dell, kvuli pomerne znacne sleve kterou u nich mam. Puvodne jsem byl rozhodnuty pro Latitude D830, ale vzhledem k tomu ze v posledni dobe zacinam cist a slyset spise vice negativ na matny displej a pozitiv na leskly (u lepsich znacek typu dell), tak zacinam vahat jestli nebude lepsi koupit si XPS 1530, ktere mi zas tolik nevyhovuje parametry. Notebook si porizuji na programovani jinde nez na PC, na internet, vyjimecne nejakou hru pokud pujde pustit, ale kvuli tomu si notebook neporizuju, a na pomerne caste koukani na videa, kvuli kteremu zacinam premyslet spise nad tim lesklym. Rozliseni ktere chci pouzit je bud WSXGA nebo WUXGA (ne tedy ty nekvalitni WXGA). Co nevim je jestli je matny displej pro prehravani videa (coz je pro me docela podstatna vec, coz nekteri lide si myslim nepochopi ) tak nekvalitni a s tak spatnym barevnym podanim, ze ma cenu ho vymenit za to ze budu mit XPS 1530 u ktereho se mi vubec nelibi vzhled klavesnice (i kdyz bych si na to asi zvykl), 9cl baterka co cumi z tela ven, coz pri prenosu si myslim by mohlo docela prekazet, i kdyz je diky tomu pri psani hezky nakloneny, a mensi vydrz na baterku a nemoznost si do toho dat 2. hdd misto mechaniky, kterou nemam nejak v planu pouzivat, kdyz ji nepouzivam ani na PC, max na instalace. Tak poradte - matny nebo leskly? Aneb D830 vs. XPS 1530 A abych predesel odpovedem typu ze na video je televize nebo poradnej velkej displej - jasny, ale me de o video co si muzu vzit mimo PC
Dell - leskly vs. matny displej
lesklý displej má živější barvy. to neznamená že věrnější.
dá se na obou dělat úplně to samé, jde jen o odlesky. a matný displej je v tomhle komfortnější. konkrětni zkušenosti s Dellama ale nemám.
dá se na obou dělat úplně to samé, jde jen o odlesky. a matný displej je v tomhle komfortnější. konkrětni zkušenosti s Dellama ale nemám.
Lenovo Thinkpad R61 - 1680x1050, C2D T7250, 2GB 667mhz, 250GB Seagate Momentus 7200.3, NVS 140m, XP Professional + 3 year carry-in
Zase s odleskama u matnyho displeje jedna vlastnost horsi - svetlo se pres nej jakoby "rozplacne" a je tam pak svetlej flek i kdyz se natoci od zdroje svetla, leskly displej sice pri primym zdroji svetla je asi nekoukatelny, ale staci ho jenom pootocit od zdroje.
Ja mam momentalne zkusenost s HP 6510b (fyi matny) - video se mi na nem moc nelibi, je takove zasedle, je mozne ze to je ale slabsi svetelnosti, u ktere jsem hodnoty nenasel. U toho Dellu D830 by to mela byt teoreticky 220nit, obcas tam pry namontuji i nejaky co ma ohodne min, ale staci to vyreklamovat a vymeni.
Ja mam momentalne zkusenost s HP 6510b (fyi matny) - video se mi na nem moc nelibi, je takove zasedle, je mozne ze to je ale slabsi svetelnosti, u ktere jsem hodnoty nenasel. U toho Dellu D830 by to mela byt teoreticky 220nit, obcas tam pry namontuji i nejaky co ma ohodne min, ale staci to vyreklamovat a vymeni.
ahoj, mam D630, taky by mel mit 220nit, takze by to mohlo byt podobne.
barvy fakt nic moc, jako, da se to, ale buhvi-co to neni. ve srovnani s lesklymi jej hodnotim jako horsi. nicmene abych jen nekritizoval, da se s tim pomerne slusen pracovat i za denniho svetla i pri stazenem jasu. to se mi pak vsichni divi, proc to mam takove tmave...ale je na to videt...a pak se zase divi, proc se to jeste nevybilo, kdyz to ma grafiku...asi tak...
takze vse ma sve pro i proti, na takove home pouzivani spise ten leskly, filmy pri ztlumenem svetle vypadaji daleko lepe...ale zase na nejake to tahani po venku - matny.
i kdyz u WSXGA+ to muze byt trochu jine, mozna lepsi, nevim. ja mel matny jako jednu z podminek, kterou jsem si urcil.
nebo me napada, kdyby to nemusel byt dell, vetsina lidi s TP R61 a WSXGA+ matnym ty displeje pomerne chvali a notebooky to jsou kvalitni.
barvy fakt nic moc, jako, da se to, ale buhvi-co to neni. ve srovnani s lesklymi jej hodnotim jako horsi. nicmene abych jen nekritizoval, da se s tim pomerne slusen pracovat i za denniho svetla i pri stazenem jasu. to se mi pak vsichni divi, proc to mam takove tmave...ale je na to videt...a pak se zase divi, proc se to jeste nevybilo, kdyz to ma grafiku...asi tak...
takze vse ma sve pro i proti, na takove home pouzivani spise ten leskly, filmy pri ztlumenem svetle vypadaji daleko lepe...ale zase na nejake to tahani po venku - matny.
i kdyz u WSXGA+ to muze byt trochu jine, mozna lepsi, nevim. ja mel matny jako jednu z podminek, kterou jsem si urcil.
nebo me napada, kdyby to nemusel byt dell, vetsina lidi s TP R61 a WSXGA+ matnym ty displeje pomerne chvali a notebooky to jsou kvalitni.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
-
- guru
To se musí zkusit, jinak si na to těžko uděláš svůj osobní názor. Abych řekl pravdu, mně osobně je to jedno. Notebook stejně venku nepoužívám a v místnosti je to většinou OK. Co je opravdu problém, jsou pozorovací úhly. To je tragedie.
HP 8710p - C2D T7200 2.0GHz, NVIDIA Quadro 320M 256MB DDR3, 4 GB DDR2, HDD 250 GB SATAII 5400ot., 17" WXGA+ 1440x900, Windows 7 Professional x64.
mám možnost porovnat matný Dell Inspiron 6400, matný HP 6510b a leský HP 530
barvy má nejlepší 530 - krásně sytý, živý, moc hezky se na ně kouká. prakticky to samý I6400, ale není lesklý a barvy sou trochu bledší - přesto ok.
6510b mi z toho vychází jako jasnej průser - jako by přes celej displej byl šedej filtr, na filmy to vážně není, na fotky taky ne...prostě barvy vážně špatný
edit: - jinak na I6400 a 6510b se dá koukat skoro všude, 530 je často jako zrcadlo
barvy má nejlepší 530 - krásně sytý, živý, moc hezky se na ně kouká. prakticky to samý I6400, ale není lesklý a barvy sou trochu bledší - přesto ok.
6510b mi z toho vychází jako jasnej průser - jako by přes celej displej byl šedej filtr, na filmy to vážně není, na fotky taky ne...prostě barvy vážně špatný
edit: - jinak na I6400 a 6510b se dá koukat skoro všude, 530 je často jako zrcadlo
Apple Macbook White
ok, diky za nazory
2 vojtab : thx, jestli je rozdil I6400 a 6510b fakt takovej vyznamnej, tak to je dobry, ja sem se prave bal, aby ten displej pak nedopadl jako na 6510b. A to by D830 mela mit kvalitnejsi displej nez I6400 (alespon si myslim, 6400 je starej book u nizsi tridy).
jinak displej na vostru 1500 sem videl zrovna v rozliseni WSXGA+, prisel mi fakt peknej, jenom to vostro mi moc nevyhovuje parametrama (cumejici 9cl baterka, nizsi vydrz, nevim jestli moznost mit 2. hdd a moc se mi nelibi vzhledove), ale to je stejne jedno, kdyz ho uz prodavat nebudou... treba ale vyjde jeste v blizky dobe jako prekvapeni novej model a zmenim vyber
2 vojtab : thx, jestli je rozdil I6400 a 6510b fakt takovej vyznamnej, tak to je dobry, ja sem se prave bal, aby ten displej pak nedopadl jako na 6510b. A to by D830 mela mit kvalitnejsi displej nez I6400 (alespon si myslim, 6400 je starej book u nizsi tridy).
jinak displej na vostru 1500 sem videl zrovna v rozliseni WSXGA+, prisel mi fakt peknej, jenom to vostro mi moc nevyhovuje parametrama (cumejici 9cl baterka, nizsi vydrz, nevim jestli moznost mit 2. hdd a moc se mi nelibi vzhledove), ale to je stejne jedno, kdyz ho uz prodavat nebudou... treba ale vyjde jeste v blizky dobe jako prekvapeni novej model a zmenim vyber
-
- Moderátor
-
- Moderátor
Zpět na „Jaký vybrat notebook“