Obracim se na mistni komunitu s pomoci o radu pri vyberu vhodneho subntb, pripadne mozna jeste 14'' ntb.
Rad bych dobre prenosne zarizeni, takze me v prvni rade "tizi" hmotnost
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Melo by to byt tak do tech 2.00kg (idealne vcetne adapteru), jak se casto uvadi v materialech (ac skutecnost muze byt o par (deka)gramu jina). Samozrejme mene je lepe
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Rozmerove zatim tihnu k 13.3'' modelum, ale jsem ochoten zvazit i 12.x'' nebo naopak 14.x'' /u tehle kategorie ale pocitam pujde dost nahoru vaha, skoro jako u 15.4'' mainstreamu,ze?/. Mensi drobkove pod 12'' uz asi akceptovatelny nebudou - na prenaseni fajn, ale rad bych to pak doma pichnul na dock a pouzival s externim monitorem a klavesnici jako komplet desktop replacement.
Co bych ale opravdu moc rad, to je LED podsviceni.
Ad grafika - nejsem pevne rozhodnut ani pro dedikovanou, ani pro integrovanou. Jsou mi znamy vyhody i nevyhody obou, ale toto kriterium opravdu nehraje takovou roli. Sice prahnu po maximalni "pohodlne" vydrzi (nechci resit externi nebo vycuhujici baterii), ale oslovil me treba Dell XPS M1330 a v nem obsazena 8400GS vypada zajimave i na ukor vydrze. A nevim jak bude dlouho nasazeni Pumy nebo konkurencniho konceptu do praxe. Myslite, ze ma cenu na to pripadne pockat? Zatim planuju nakupovat nekdy okolo 10-11/2008
Rad bych neco s dock portem, ale jak jsem zatim koukal, tak to vypada spatne - ani M1330 ani X300 jim nevladnou. Da se to sice poresit univerzalnim dockem, ale nativni by byl opravdu velkou vyhodou.
Procesor-platforma - v tehle kategorii asi jasne Centrino a C2D, od AMD jsem nic nevidel, ale klidne bych si pockal (viz. to o Pume vyse)
RAM - 2GB a volny slot nebo rovnou 4GB (zalezi i na cenovych rozdilech), ale asi rovnou ty 4GB osazene od vyrobce, at nejsou problemy.
Disk - na tom prilis nesejde, budu ho chtit nahradit dokoupenym SSD a tak puvodni HDD asi poputuje do ext. boxu. 7k2 rpm by bylo vyhodou, ale proc priplacet ..
Konektivita - klasicky WiFi (a)/b/g, n-draft muze byt, nemusi. Ale rad bych BT. Eth beru jako samozrejmost 10/100 staci. Dial-up kdyz bude, ale obejdu se bez nej.
Opticka mechanika - tady moc nevim. Radeji bych slot-in jako ma M1330, ale ta zase neumi 8cm media
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
Rozhrani - nejake to USB (dve by mohly stacit), TV-out, VGA out (je fuk jestli D-Sub nebo DVI).
Bodlo by FW (digi kamera v planu), nejaka ctecka karet (SD staci) a docela bych rad PCMCIA/Express (kvuli tuneru-ale to kdyztak obstara USB)
OS - mam v planu osadit Linux, takze nejake postrehy, ktery ze subntb s nim ma nejmensi problemy. Jako dual tam budou asi i Windows, ale to snad prekousnu i Visty.
Krome dvou vyse zminenych se do uzsiho vyberu dostala jeste Toshiba R500, ktera by se mohla dat za urcitych okolnosti sehnat za prijatelnou cenu. Ale i tak patri spis k tem drazsim. Nemam zatim presne urceny cenovy strop, protoze ten bude zaviset i na aktualnich nabidkach. Coz je dalsi vec, kterou resim. Za necele tri tydny odletam na dva roky do Australie. Nakup tady uz asi zrealizovat nestihnu a ani jsem to prilis neplanoval. Jednak jsem chtel cely nakup jeste jednou zrevidovat podle podminek, ktere zjistim az na miste (cetnost skoly a prace, vzdalenosti, vyuziti ntb na cestach nebo jestli bude vetsinu casu lezet doma).
S tim pak souvisi i otazka nakupu - jestli treba u Dellu poridit M1330 pod rukou z tamniho eBaye (nekdy s NBD, vetsinou bez) nebo radeji vyuzit oficialni zastoupeni. V tomhle ohledu bych totiz jeste potreboval nejake strucne shrnuti stran mezinarodne uplatnitelnych zaruk - zatim to jasne vede Dell. Ale jde mi o to, ze se za ty dva roky nejspis vratim do CR, takze abych to byl schopen zarucne servisovat i tady. Jak je na tom treba Lenovo?
Diky vsem mym pozadavkum to zcela jasne bude muset byt nejaky kompromisni prurez vsim, ale snad se nejakeho rozumneho doberu/em
Predbezne jsem tady zaostril na Lenovo X300 (zaujal me i IdeaPad U110), XPS M1330 nebo prave Toshiba R500 (mozna i ta tabletova verze-M700?).
Na druhou stranu se mi zalibily i EEE a klony (HP 2133, MSI Wind). Je to sice jina liga, ale zase se k tomu clovek muze za tretinovou nebo i petinovou cenu nez vyse zminene modely chovat trochu jinak ...
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Mel jsem v planu zvazit i MSI, ale mistni forum me dost odradilo. Naproti tomu BenQ se zda byt docela zajimavym prekvapenim. Bude to tak ale i u tohohle segmentu? Sony nemam moc rad obecne a i u ntb se mi zda, ze je relativne predrazene, proti stejne vybavene konkurenci.
Vim, je to trochu delsi soupis pozadavku a postrehu, ale snad vas to neodradi a prihodite nejake tipy a rady k dobru. Predem diky. Derek