Do 30000, výkon, grafika - na úpravu fotek
-
- občas něco napíše
Do 30000, výkon, grafika - na úpravu fotek
Už se dva dny plácám s výběrem NB a nemůžu se zorientovat... Poradíte?
- 30000 kč s DPH
- min 3 GB ram a 512 grafika (nebaví mě spát po každém kliku při spuštění více programů)
- kvalitní širokoúhlý displej - primárně na úpravu fotek v PS, větší rozlišení než 1280 x 800
- rozumná značka (Toshiba, IBM, Sony, a ještě...?)
- váha ani baterka není příliš rozhodující
Díky všem odborníkům!
- 30000 kč s DPH
- min 3 GB ram a 512 grafika (nebaví mě spát po každém kliku při spuštění více programů)
- kvalitní širokoúhlý displej - primárně na úpravu fotek v PS, větší rozlišení než 1280 x 800
- rozumná značka (Toshiba, IBM, Sony, a ještě...?)
- váha ani baterka není příliš rozhodující
Díky všem odborníkům!
- 512MB grafika ti nijak nepomůže při spouštění více programů...
- kvalitní displej na notebooku neexistuje => dokoupit kvalitní LCD
- rozumná značka, no je jich více, ale je to hodně o osobních sympatiích k té dané značce... jo a IBM už notesy nevyrábí, je to Lenovo![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
- rozumná značka, no je jich více, ale je to hodně o osobních sympatiích k té dané značce... jo a IBM už notesy nevyrábí, je to Lenovo
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
DELL VOSTRO 1500
T7250 - 2,5 GB - WD3200BJKT - UltraSharp™ WSXGA+ TrueLife™ - 8600M GT - XP SP3 & Vista Business - 9 cell - VX Nano
+ external WD3200BEVT
T7250 - 2,5 GB - WD3200BJKT - UltraSharp™ WSXGA+ TrueLife™ - 8600M GT - XP SP3 & Vista Business - 9 cell - VX Nano
+ external WD3200BEVT
-
- občas něco napíše
mivlak píše:- 512MB grafika ti nijak nepomůže při spouštění více programů...
- rozumná značka, no je jich více, ale je to hodně o osobních sympatiích k té dané značce... jo a IBM už notesy nevyrábí, je to Lenovo
- jaká je smysluplná grafická karta na úpravu fotek? Má výkon karty vliv? Když na svém pravěkém nb spustím konverzi RAW fotky v plném rozlišení do TIFFu, tak čekám čtvrt hoďky
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
- mluvil jsem s jedním prodejcem a dozvěděl jsem se, že lenovo kdysi koupilo IBM sekci NB, nyní lze ještě koupit IBM-lenovo, které jsou pořád kvalitnější co se konstrukce týče, než čisté Lenovo... (?)
-
- občas něco napíše
blbost, Lenovo je stejně kvalitní jako IBM, koneckonců Lenovo notebooky s nápisem IBM nějakou dobu vyrábělo.
Grafická karta na to žádný vliv nemá, snad jen integrovanou bych nedoporučoval ale to hlavně co se týče možností napojední na externí monitor apod. To Quadro NVS140 s WSXGA displejem v R61 je na grafiku v notebooku optimální. Nic lepšího do 30 tisíc neseženeš.
Grafická karta na to žádný vliv nemá, snad jen integrovanou bych nedoporučoval ale to hlavně co se týče možností napojední na externí monitor apod. To Quadro NVS140 s WSXGA displejem v R61 je na grafiku v notebooku optimální. Nic lepšího do 30 tisíc neseženeš.
Lenovo Thinkpad R61 - 1680x1050, C2D T7250, 2GB 667mhz, 250GB Seagate Momentus 7200.3, NVS 140m, XP Professional + 3 year carry-in
-
- občas něco napíše
co říkáte na grafiku v tomto od sonyho? http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=57434
Buellrider
Buellrider: O tom notebooku si muzes precist tadyhle http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... hp?t=12315 a jinak prehled vykonu grafickych karet mas zde http://www.notebookcheck.net/Mobile-Gra ... 844.0.html
Lenovo T500, PS3, Samsung Wave
Myslim, ze na to co hledam se muzu klidne zeptat v tomhle tematu... hledam taky notebook, ktery by mel byt hlavne na upravu fotek ve formatu RAW a TIFF (jedna fotka ma cca 12MB/50MB) + strih videa jen nemam zatim stanovenou maximalni cenu... chci aby mi vicemene nahradil stolni PC... takze by mel mit dost RAM i HDD, velmi slusnou grafiku a displej... koukal jsem treba na tenhle ( http://notebook.cz/clanky/recenze-noteb ... e-6920g-hd ) ...jen se mi zda ma dost veci ktery mi jsou k nicemu... budu rad za kazdou radu, protoze tyhle problematice vubec nehovim... predem diky... D.
jakykoliv vykonny business notebook nebo workstation s digitalnim vystupem a externi monitor, ty v notasech maji mizernou kvalitu (6-bitove TN displeje jen).
jinak ale slusnejsi byvaji dvoulampove sony x-black, pak ruzne s vysokym rozlisenim WSXGA+ a vice....no porad nic moc ve srovnani i s obycejnym TN z nejake prodejny typu datart...
jestli to myslis vazne s grafikou a fotkama, jakozto asi jo, notebookovy displej te hodne zklame.
mrkni po HP 8510p s wsxga+, ma i HDMI, takze digi vystup na ext.monitor a slusny vykon, stoji cca 35 s dani..
jinak ale slusnejsi byvaji dvoulampove sony x-black, pak ruzne s vysokym rozlisenim WSXGA+ a vice....no porad nic moc ve srovnani i s obycejnym TN z nejake prodejny typu datart...
jestli to myslis vazne s grafikou a fotkama, jakozto asi jo, notebookovy displej te hodne zklame.
mrkni po HP 8510p s wsxga+, ma i HDMI, takze digi vystup na ext.monitor a slusny vykon, stoji cca 35 s dani..
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Zpět na „Jaký vybrat notebook“