Ztracim se ve vyberu lenova. Lenovo ma tolik modelu, ze si nedokazu vybrat ten pravy. Pomohl by mi nekdo najit lenovo s temito parametry:
processor: 2.5 Ghz 6MB L2 cache
ram: 2GB DDR3
displej: 15" WSXGA+ nebo 15" SXGA+
disk: 250GB 7k2 RPM (není podminkou)
vga: 256MB/128MB - na starší hry (unreal tournament) a na filmy
dále: cam, wifi, touch + track, cd/dvd vypalovacka, ctecka na otisky (neni nutnosti)
A cena by se mela pohybovat kolem 25k CZ.... processor, ram, displej - co jsem uvedl by melo byt minimum pokud je to mozne.
Pak jsem se chtel zeptat, jak je to s temi otackami toho disku. samozrejme cim vic otacek tim by melo byt rychlejsi cteni a zapisovani. Nepletu se? Jak moc je to poznat pri bezne praci nebo sledovani filmu. Staci integrovana grafika na filmy, aby za neco staly?
Jaký model Lenova?
Re: Jaký model Lenova?
pc_tomik píše: Lenovo
processor: 2.5 Ghz 6MB L2 cache
ram: 2GB DDR3
disk: 250GB 7k2 RPM (není podminkou)
vga: 256MB/128MB - na starší hry (unreal tournament) a na filmy
A cena by se mela pohybovat kolem 25k CZ
tohle nejde dohronady (bud pridej aspon 10k nebo slev z cpu/ddr3)
pc_tomik píše:Pak jsem se chtel zeptat, jak je to s temi otackami toho disku. samozrejme cim vic otacek tim by melo byt rychlejsi cteni a zapisovani. Nepletu se? Jak moc je to poznat pri bezne praci nebo sledovani filmu.
jo cim vic otacek tim rychlejc (pak treba hustova dela divy)
z vlastni zkusenosti je rozdil mezi 4200 a 5400ot jde poznat akorat tak pri nacitani widli a nacitani her, rozdil mezi 5400 a 7200 bude podobny (=tezko pozorovatelny)
pc_tomik píše:Staci integrovana grafika na filmy, aby za neco staly?
definuj pojem "filmy" pokud myslis dvd, divx, ... urcite trochu problem nastava u hd filmu kde to chce grafiku s jejich podporou nebo extra silny procesor (filmu zatim moc neni)
integrovany grafiky co zvladaj hd: intel GMA 4500HD(dela se i verze bez hd), amd/ati hd3200, nvidia 8200 a pak vsechny novejsi dedikovany zvladaj hd taky
"Zkusili jste to vypnout a zapnout?"
Pokuď vybíráte ntb podívejte se na Lenovo R61i, když se Vám nelíbí zeptejte s na jiném fóru!
Pokuď vybíráte ntb podívejte se na Lenovo R61i, když se Vám nelíbí zeptejte s na jiném fóru!
-
- Moderátor
ddr3 maj nizsi napeti takze teoreticky nizsi spotreba (test na tohle sem jeste nevidel)
dal vyssi takt ale zaroven horsi latence coz v kombinaci s pomalou fsb sbernici (pro vyuziti 1066MHz na pametich je treba fsb na 1600mhz aktualne v ntb se pozivaj fsb 800 a 1066) nevede k vetsimu vykonu a vyssi cenu
cili poradne vyuziti ddr3 prijde az procesory nehalem a u amd s am3 a odvozeninou pro ntb
dal vyssi takt ale zaroven horsi latence coz v kombinaci s pomalou fsb sbernici (pro vyuziti 1066MHz na pametich je treba fsb na 1600mhz aktualne v ntb se pozivaj fsb 800 a 1066) nevede k vetsimu vykonu a vyssi cenu
cili poradne vyuziti ddr3 prijde az procesory nehalem a u amd s am3 a odvozeninou pro ntb
"Zkusili jste to vypnout a zapnout?"
-
- Moderátor
Pouceni pro priste.
Je tenhle modle propracovanejsi nez model Z60t co se tyce konstrukce? Na googlu jsem nasel nejaky obrazky te konstrukce Z60t a to co jsem uvidel, se mi snad jenom zdalo. Link
Ujistete me prosim, ze to takhle neni i s radou R500.
Je tenhle modle propracovanejsi nez model Z60t co se tyce konstrukce? Na googlu jsem nasel nejaky obrazky te konstrukce Z60t a to co jsem uvidel, se mi snad jenom zdalo. Link
Ujistete me prosim, ze to takhle neni i s radou R500.
Zpět na „Jaký vybrat notebook“