Zdravím, prosím o pomoc s výběrem notebooku.
Budu ho používat hlavně na práci a přístup na net na přednáškách, filmy na cesty vlakem, občas nějaká práce doma - nepotřebuju nic extra výkonného, hrát na něm nic nového nebudu (pravda, kdyby rozjel takového Stalkera CS tak se zlobit nebudu, ale v žádném případě to není jedna z priorit) a bez HD videa taky přežiju, takže to nejnáročnější co na něm asi budu pouštět bude Photoshop.
Důležitější než výkon je pro mě mobilita, tedy výdrž baterky, i když vím že v této cenové relaci si nemůžu moc vyskakovat... proto by asi byla lepší integrovaná grafika, nevím.
Co se týče ostatních věcí - paměť 2GB či víc, disk co největší, minimálně 160GB, kamera a podobné serepetičky mě nezajímají, důležitě je zpracování, aby moc netopil, nerozbíjel se (Acery mají v mém okolí příšernou pověst...)
Zatím jsem na netu viděl jen booky s displayem 15.4", ale pokud by se to slušně projevilo na velikosti, váze a spotřebě tak nejspíš přežiju i s menším...
Kdosi mi doporučil tyhle kousky, kdyžtak by se hodilo i nějaké info o osobních zkušenostech... v notesech se nevyznám, nikdy jsem žádný nepoužíval:
HP COMPAQ 6735s http://www.alza.cz/hp-compaq-6735s-d97840.htm nebo 6720s http://www.alza.cz/hp-compaq-6720s-p-dc ... d96924.htm - Athlon64 X2 Dual-Core QL-60 vs Pentium Dual-Core Mobile T2410, nemám tušení co je lepší
a ještě ASUS X59SL-AP270CB STUDENT http://www.alza.cz/asus-x59sl-d98873.htm , ale prý nemá dobrou výdrž...
Díky.
"studentský" notebook do 15000 kč s DPH
-
- Moderátor
Tak asi vezmu buď HP COMPAQ 6735s, nebo HP COMPAQ 6735b - ale netuším čím se ty dva liší.
Na netu jsem vyčetl jen že 6735s nemá WiFi (to je nutnost - co bych musel přikoupit?).
Zadruhé nevím jakou mají výdrž - alza uvádí u 6735b výdrž 4,3 hodiny a u toho druhého typu pro jistotu nepíše nic, jinde jsem našel že 3,5 hodiny... ale předpoklám že to jsou čísla hodně přestřelená, máte někdo nějaké osobní zkušenosti?
Pějete na něj chválu, tak ho asi někdo máte doma...
A za třetí - jaké je display? O tom nikde nic nevyčtu, ale kdosi mi říkal že nic moc...
Na netu jsem vyčetl jen že 6735s nemá WiFi (to je nutnost - co bych musel přikoupit?).
Zadruhé nevím jakou mají výdrž - alza uvádí u 6735b výdrž 4,3 hodiny a u toho druhého typu pro jistotu nepíše nic, jinde jsem našel že 3,5 hodiny... ale předpoklám že to jsou čísla hodně přestřelená, máte někdo nějaké osobní zkušenosti?
Pějete na něj chválu, tak ho asi někdo máte doma...
A za třetí - jaké je display? O tom nikde nic nevyčtu, ale kdosi mi říkal že nic moc...
-
- píše často
pro bl@cksool: Jestli si čet co tazatel od notebooku požaduje, tak tam bylo, že chce kvalitní zpracování a aby moc netopil. Proč tedy doporučuješ nějakej asus, kterej se tomu hp v kvalitě nemůže rovnat? Nehledě na to že ten asus má dedikovanou grafickou kartu, která bude topit o hodně více než v tom hp...
Toshiba Satellite A210-19J + 1GB RAM + Windows 7 Professional
IBM ThinkPad T42
IBM ThinkPad T42
Zpět na „Jaký vybrat notebook“