NB hlavne do prace ale i trosku zabava do 25 K
-
- občas něco napíše
- Kontaktovat uživatele:
NB hlavne do prace ale i trosku zabava do 25 K
Zdravim.
Procet sem tu toho za poslednich 14 dni uz dost, ale v rozhodovani mi to nepomohlo, tak zkusim zalozit svoje vlakno a zeptat se na konkretni stroje.
Jak uz sem psal pocitac budu vyuzivat hlavne v praci: office, email, prezentace, trosku nejaka diagnostika (kancelar 70% - teren 30%), plus doma na odreagovani, tzn serialy, starsi hry (hlavne CS 1,6), zpracovani fotek (photoshop, ACDSee) a samozrejme internet
Hlavni problem vidim v grafice, ale ted sem se docet, ze integrovana by snad mela i na to cs 1,6 stacit. CS Source uz ne?! A nejake novejsi 3D hry? Mam ted desktop peknou sunku, tak vysoke detaily rozhodne nepotrebuju.
Displej bych radsi 13,3, max 14" vic uz mi neprijde jako notebook...?!
Mymi favority jsou:
Dell - XPS 1330 - neni to uz moc stary model? ale nejvic se mi libi
Vostro 1310
Toshiba - U400 Pro verze (je to ta mene leskla?)
M 800 (laka me nova platforma, odrazuje bila barva)
IBM - ThinkPad SL300
ThinkPad R61
Asus - F6V - lakava vybava jinak asi nic moc?!
Snad jen jeste dodam, ze diky za rady, komentare, pripominky a HP-Compaq nevim proc ale nelibi se mi
Procet sem tu toho za poslednich 14 dni uz dost, ale v rozhodovani mi to nepomohlo, tak zkusim zalozit svoje vlakno a zeptat se na konkretni stroje.
Jak uz sem psal pocitac budu vyuzivat hlavne v praci: office, email, prezentace, trosku nejaka diagnostika (kancelar 70% - teren 30%), plus doma na odreagovani, tzn serialy, starsi hry (hlavne CS 1,6), zpracovani fotek (photoshop, ACDSee) a samozrejme internet
Hlavni problem vidim v grafice, ale ted sem se docet, ze integrovana by snad mela i na to cs 1,6 stacit. CS Source uz ne?! A nejake novejsi 3D hry? Mam ted desktop peknou sunku, tak vysoke detaily rozhodne nepotrebuju.
Displej bych radsi 13,3, max 14" vic uz mi neprijde jako notebook...?!
Mymi favority jsou:
Dell - XPS 1330 - neni to uz moc stary model? ale nejvic se mi libi
Vostro 1310
Toshiba - U400 Pro verze (je to ta mene leskla?)
M 800 (laka me nova platforma, odrazuje bila barva)
IBM - ThinkPad SL300
ThinkPad R61
Asus - F6V - lakava vybava jinak asi nic moc?!
Snad jen jeste dodam, ze diky za rady, komentare, pripominky a HP-Compaq nevim proc ale nelibi se mi
Co R400 ? http://lenovo.mironet.cz/lenovo-tp-r400 ... b+dp87391/
sice jen x3100 ale měl sem to v ruce a dost dobrý...
nejkvalitnejsi z nich je R61 (vyztuzene telo i viko displeje, vodeodolna klavesnice, dokovani, atd..)
integrovana x3100 na CS 1.6 skutecne staci, plno starsich her utahne, s novejsima bude ale problem, procti si par vlaken tady na foru, plno lidi pise co spustili na jake int.grafice, ja nedokazu az tak moc rict, pac int.grafiku nemam a hry az moc nehraju (mam ji kvuli 3D programum)
dobrou volbou by taky bylo HP 6530b, dobre sasi, int.grafika intel 4500, ktera je o neco vykonnejsi nex x3100 + je to cele postavene na nove rade procesoru
popr. muzes mrknout na dell.cz, latitude d630 by melo mit nejakou akci a mohl by ses vejit i s tou grafikou quadro 135m (=8400gs), kdyby ta integrovana nestacila... ale pocitej s tim, ze dedikovana grafika vice topi...
nebo pohledej jeste nejaky kousek s novou ati HD3200, je to momentalne nejsilnejsi int.grafika, temer na urovni dedikovane 8400gs, akorat si ted nevzpominam na zadny 13-14 palcovy pekny kouske, ktery by ji mel....
takze zaverem, radim 6530b, r61, d630...vsechny jsou to vklidu notebooky... pokud by ses rozhodl pro d630, tak silne zvaz, jetsli te grafiky treba... ja ti doporucuju, pokud neni nutna, nebrtat a jid do te nejake integrovane...
integrovana x3100 na CS 1.6 skutecne staci, plno starsich her utahne, s novejsima bude ale problem, procti si par vlaken tady na foru, plno lidi pise co spustili na jake int.grafice, ja nedokazu az tak moc rict, pac int.grafiku nemam a hry az moc nehraju (mam ji kvuli 3D programum)
dobrou volbou by taky bylo HP 6530b, dobre sasi, int.grafika intel 4500, ktera je o neco vykonnejsi nex x3100 + je to cele postavene na nove rade procesoru
popr. muzes mrknout na dell.cz, latitude d630 by melo mit nejakou akci a mohl by ses vejit i s tou grafikou quadro 135m (=8400gs), kdyby ta integrovana nestacila... ale pocitej s tim, ze dedikovana grafika vice topi...
nebo pohledej jeste nejaky kousek s novou ati HD3200, je to momentalne nejsilnejsi int.grafika, temer na urovni dedikovane 8400gs, akorat si ted nevzpominam na zadny 13-14 palcovy pekny kouske, ktery by ji mel....
takze zaverem, radim 6530b, r61, d630...vsechny jsou to vklidu notebooky... pokud by ses rozhodl pro d630, tak silne zvaz, jetsli te grafiky treba... ja ti doporucuju, pokud neni nutna, nebrtat a jid do te nejake integrovane...
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
jooowar píše:Co R400 ? http://lenovo.mironet.cz/lenovo-tp-r400 ... b+dp87391/
Na Mironetu mají popis R400 docela dobře "dojachaný". Je to, dle nich, takový hybrid mezi R61 a R400 . Někde se jim vloudila chyba/-y.
R400 má (mj.) X4500 HD a DDR3 paměti...
Edit: Vlastně tam k R400 nejspíše omylem okopírovali/vložili parametry R61 s T8100 na 2,1 Ghz.
-
- občas něco napíše
- Kontaktovat uživatele:
HP?!
Ve firme par hpcek mame, ma oh i pritelkyne, alep roste mi nejak nesedi, asi jen predsudek
Kdyz koukam na Czechcomputer na ty HP 6530b, tak maji tri ruzne modely. Predpokladam, ze v procesoru 2400 nebo 2260 moc velkej rozdil nebude, tak je tam rozdil jen ve velikosti disku a displeji. Tento model http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=59591 ma WXGA+ oproti druhym dvou s pouze WXGA, a rozliseni 1440 x 900 oproti 1280 x 800. Ma nekdo zkusenosti s tema ruznyma rozlisenima?
latitude d630 kdyz trosku dovybavim (notak s jednou giga RAM, 80 diskem atd je na prd:(), tak sem razem na 35 K to uz je vazne moc...
Ta R400 me nejak nenadchla, ale spatna nebude...
Este jednoho kandidata bych mel LENOVO TP SL300
Kdyz koukam na Czechcomputer na ty HP 6530b, tak maji tri ruzne modely. Predpokladam, ze v procesoru 2400 nebo 2260 moc velkej rozdil nebude, tak je tam rozdil jen ve velikosti disku a displeji. Tento model http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=59591 ma WXGA+ oproti druhym dvou s pouze WXGA, a rozliseni 1440 x 900 oproti 1280 x 800. Ma nekdo zkusenosti s tema ruznyma rozlisenima?
latitude d630 kdyz trosku dovybavim (notak s jednou giga RAM, 80 diskem atd je na prd:(), tak sem razem na 35 K to uz je vazne moc...
Ta R400 me nejak nenadchla, ale spatna nebude...
Este jednoho kandidata bych mel LENOVO TP SL300
co se tyka d630:
"smart value promo: ESSENTIAL, Dell Latitude™ D630 - 17690 Kč
Genuine Windows Vista® Business/CD T7250/2GB RAM/120GB HD/DVDRW Nabídka platí do 29.10.2008"
kdyz trochu sjedes dolu, uvidis to tam
ted me sice nenajel konfigurator, kdyz jsem se dival, ale nevadi, zavolej si normalne do dellu a nech si udelat cenu
jinak wxga+ na 14-ce je ok (da se s tim uplne vklidu pracovat, pokud teda nemas nejake problemy s ocima, nevahal bych), pixely dokonce o neco vetsi nez wsgxa+ na 15.4 uhlopricce.
sl300 je nize nez r61 nebo d630
(r61 14w ma vyztuzene telo i viko, d630 ma cely spodek slitinovy a povrch vika taky)
"smart value promo: ESSENTIAL, Dell Latitude™ D630 - 17690 Kč
Genuine Windows Vista® Business/CD T7250/2GB RAM/120GB HD/DVDRW Nabídka platí do 29.10.2008"
kdyz trochu sjedes dolu, uvidis to tam
ted me sice nenajel konfigurator, kdyz jsem se dival, ale nevadi, zavolej si normalne do dellu a nech si udelat cenu
jinak wxga+ na 14-ce je ok (da se s tim uplne vklidu pracovat, pokud teda nemas nejake problemy s ocima, nevahal bych), pixely dokonce o neco vetsi nez wsgxa+ na 15.4 uhlopricce.
sl300 je nize nez r61 nebo d630
(r61 14w ma vyztuzene telo i viko, d630 ma cely spodek slitinovy a povrch vika taky)
kazdy velky byk byl jednou tele
-
- občas něco napíše
- Kontaktovat uživatele:
D 630
To si mi nasadil dobryho brouka do hlavy!!!!
Taky se mi nepodarilo nikam dal se tam proklikat, tak jim zkusim zejtra zavolat. Kdyby bylo mozny ho aspon castecne prekonfigurovat radosti bych byl uplne bez sebe
Spis sem chtel jen 13,3 palce, ale tenhle vypada opravdu pekne.
Neporadil bys mi prosim este jak je to s tema procesorama?! Ftom intelackym znaceni sem celkem ztracenej...mam radsi chtit lepsi procak nebo treba vic ramek, kdyz to bdue mozny?
dam zejtra vedet co sem se dovedel.
Taky se mi nepodarilo nikam dal se tam proklikat, tak jim zkusim zejtra zavolat. Kdyby bylo mozny ho aspon castecne prekonfigurovat radosti bych byl uplne bez sebe
Spis sem chtel jen 13,3 palce, ale tenhle vypada opravdu pekne.
Neporadil bys mi prosim este jak je to s tema procesorama?! Ftom intelackym znaceni sem celkem ztracenej...mam radsi chtit lepsi procak nebo treba vic ramek, kdyz to bdue mozny?
dam zejtra vedet co sem se dovedel.
-
- občas něco napíše
- Kontaktovat uživatele:
telefonat do dellu
Tak sem volal do Dellu. Moc me nepotesili, ale neco sem se dovedel. Ta D630 se prodava jen prez web za tu cenu a me uz se ted nedari ji najit, ten prodejce dokonce rikal, ze by se mohla nechat nejak castecne dokonfigurovat. Kde hledate na jejich strankach ty slevy a akce?! Nedari se mi tam nic najit A co se tyce ceny, tak sem dostal pristup na stranky dell Premier, ale o moc levnejsi tam booky nejsou, tak porad nevim co koupit. Cas uz me docela tlaci...
Este jednou se ptam. Jak je to s tema procesorama?! Ma se o to nejak viraznejc zajimat nebo ty Core 2 Duo jsou si vykonovep odobny?
Este jednou se ptam. Jak je to s tema procesorama?! Ma se o to nejak viraznejc zajimat nebo ty Core 2 Duo jsou si vykonovep odobny?
tie akcie na business notebooky del oznacuje ako smart value a byvaju tu http://www1.euro.dell.com/content/topic ... l=cs&s=pad ale teraz tam nic nevidim
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
-
- občas něco napíše
- Kontaktovat uživatele:
smart value
A jak casto nejake akce mivaj predstavu nemas? JA jestl ito mam kontrolovat kazdej den nebo staci jednou za tejden treba A s tim D 630 to je nejaka zahada, este pred dvema dny tam bylo psano, ze akce plati do konce rijna a najednou nic
-
- občas něco napíše
- Kontaktovat uživatele:
smart value
Na telefonu vedeli houby, co je za akce, rikali, ze to plati jen pro web objednavky Takze hadam prez mail bych se o moc vic nedovedel
Celkem me uz tlaci cas, nejakej stroj bych potreboval. MOC sem DELLa chtel i sem jim hral na city, ze by to byl prvni do firmy a mohli by si udelat dobry jmeno, ale ten typek co se mnou mluvil na to moc neslysel...dostal sem jen pristup na stranky dell.premier a tam sem ani zadny XPSo nenasel Asi nakonec koupim to Lenovo R61 a bude...stejne sem dobytek, porad nekde neco vylejvam, tak spon budu mit odolnou klavesnici )
zatim cuz a dik za rady
Celkem me uz tlaci cas, nejakej stroj bych potreboval. MOC sem DELLa chtel i sem jim hral na city, ze by to byl prvni do firmy a mohli by si udelat dobry jmeno, ale ten typek co se mnou mluvil na to moc neslysel...dostal sem jen pristup na stranky dell.premier a tam sem ani zadny XPSo nenasel Asi nakonec koupim to Lenovo R61 a bude...stejne sem dobytek, porad nekde neco vylejvam, tak spon budu mit odolnou klavesnici )
zatim cuz a dik za rady
-
- občas něco napíše
- Kontaktovat uživatele:
Smart Value
Docela me teda v Delli stvou, neodpovidaj na mail, smart value stale zadna, ackoli jiny zeme tam maj dost z ceho vybirat... nevim proc, me ale to XPSo stejne porad hodne laka drzte mi palce:)
-
- občas něco napíše
- Kontaktovat uživatele:
XPSko uz se na me smeje
Fcera mi prisel DELL XPSm1330 a sem uplne mco spokojenej! Je peknej, jen lituju, ze sem si neobjednal ten cervenej, ale cerna je fajn:) Ted se du vrhnout na downgrade, protoze na Višty nějak nemám nervi...možná časem Další postřehu už budu tedy psát dyžtak do tématu k XPSům.
Zpět na „Jaký vybrat notebook“