Zdravím, asi to pro Vás nebude atraktivní dotaz, ale snad se toho někdo ujme. Sháním notebook pro rodiče (55let), který vlastně nikdy PC pořádně neobsluhovali a viděli jen z rychlíku. Matka má sice takové vize, že se s ním bude učit pracovat, ale stejně to nakonec skončí jen u prohlížení internetu a takového základního ošahávání windows a nějakých jednoduchých prográmků (word, slovník, ....), občas nějaké hry, když dorazí malé vnučky.
Požadavky:
-hlavně spolehlivost a stabilita (nemyslím mechanickou)
-wifi
-integrovaný mikrofon (kvůli skype) a repro
-XP nebo bez OS
Předem děkuju za nějaké vyzkoušené tipy.
notebook pro rodiče
alfah4ns píše:nejdulezitejsi vec - rozpocet?
No rozpočet jsem si dal do 15t., ale nakonec si říkám, jestli to vzhledem k plánovanému využití není zbytečně moc. Takže 15t. je strop, ale radši bych se vešel do 12t. Důležitá je ta spolehlivost a abych tak řekl "blbuvzdornost"(čímž nechci urazit svoje rodiče) - tzn. stabilita SW,HW.
Ten HP COMPAQ 6735s by mohl být OK, cena vypadá slušně, s instalací XP si snad poradím. Hodně diskutovaná je výdrž baterky a hlučnost. To první není problém, to druhý snad taky ne - nebude se nad tím sedět několik hodin každý den.
Co porovnání oproti 6730s ? Jestli jsem to dobře postřehl, tak rozdíl je pouze v použitém procesoru Intel. Má cenu to řešit ?
Co porovnání oproti 6730s ? Jestli jsem to dobře postřehl, tak rozdíl je pouze v použitém procesoru Intel. Má cenu to řešit ?
ak je to urcene pre rodicov, kupoval by som radsej s predinstalovanym os... neviem ako to je zo zarukou, ked sa kupuje ntb bez OS, ale asi sa vztahuje len na hardwareove chyby...
a instalacia XP-ciek na notebooky niekedy nie je taka jednoducha... napr. uz iba kvoli specialnym ovladacom, ktore je potrebne zaviest cez disketovu mechaniku pocas instalacie XP. Ak uz s tym mas skusenosti tak potom ok, inac by som vazne radsej odporucil ntb aj s OS...
porovnanie s 6730s - v tomto pripade je to podla mna jedno, a skor by som sa priklonil na stranu toho AMD - ak ide o nizku cenu a nenarocne pouzitie, tak by mal stacit
a instalacia XP-ciek na notebooky niekedy nie je taka jednoducha... napr. uz iba kvoli specialnym ovladacom, ktore je potrebne zaviest cez disketovu mechaniku pocas instalacie XP. Ak uz s tym mas skusenosti tak potom ok, inac by som vazne radsej odporucil ntb aj s OS...
porovnanie s 6730s - v tomto pripade je to podla mna jedno, a skor by som sa priklonil na stranu toho AMD - ak ide o nizku cenu a nenarocne pouzitie, tak by mal stacit
Tak ještě se to trochu zamotalo. Zkoušel jsem rodiče nasměrovat na stolní PC (větší displej, full klávesnice, "servisovatelnost+upgradeovatelnost", nižší cena).
Jenže táta se díval u známého, který má prý Acera 7720, že displej i klávesnice jsou v poho a že na stolní nemají místo.
Jenže koukám, on ten Acer je 17" a tudíž i full klávesnice.
Už jsem skoro objednával ten HP 6735 - myslím, že by byl OK, ale teď možná bude 15" málo, potom co viděli ten 17". U toho 17" je super hlavně ta num. klávesnice.
Můžete mi někdo doporučit nějaký 17" notebook, abych měl připravenou alternativu k tomu HP 6735.
Děkuju za trpělivost.
Jenže táta se díval u známého, který má prý Acera 7720, že displej i klávesnice jsou v poho a že na stolní nemají místo.
Jenže koukám, on ten Acer je 17" a tudíž i full klávesnice.
Už jsem skoro objednával ten HP 6735 - myslím, že by byl OK, ale teď možná bude 15" málo, potom co viděli ten 17". U toho 17" je super hlavně ta num. klávesnice.
Můžete mi někdo doporučit nějaký 17" notebook, abych měl připravenou alternativu k tomu HP 6735.
Děkuju za trpělivost.
Zpět na „Jaký vybrat notebook“