Lenovo ThinkPad SL500 VS. Toshiba Satellite A350-13A

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
3Doom
občas něco napíše

Lenovo ThinkPad SL500 VS. Toshiba Satellite A350-13A

Příspěvekod 3Doom » 16 bře 2009 22:13

Zdravim
Řešim takové menší dilema. Plánuju nákup nového nb. Požaduji hlavně spolehlivost. Nic co se mi rozpadne v ruce. Zároveň i výkon. Když srovnávám Lenovo ThinkPad SL500 VS. Toshiba Satellite A350-13A. Lenovo s perfektním zpracováním co se týče kvality. Toshiba je obsahově o něco lepší. Zase co mám známého v pc průmyslu neni s Toshibami skoro žádný problém ohledně vadných kousků atd. Jediné co mi u Toshibi vadí je horší síťovka, ATIna a klobásové provedení ( jen se dotknu přístroje a na tom naleštěném povrchu je to hnedka vidět). Zase nevím zda tento výkon využiju. Když se občas zahraju ,pracuji s CADem, photoshopem atd. a často koukám na filmy. Poraďte co by jste si vybrali a důvody proč. Doufám že mi to pak pomůže s rozhodnutím. Když ani s jedním nesohlasíte napište mi který by jste si vybrali tak do těch 25-26K. Zájem jevím max o značky Lenovo Hp nebo Toshiba. :wink:

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 17 bře 2009 00:20

za 25-26 bys od lenova mozna sehnal uz i thinkpad R500, ten ma zpracovani o tridu vyse nez sl500, vykonove na tom jsou cca na stejne urovni (vcetne graficke karty)

od toshiby by byla za podobnou cenu skvela volba tecra s10

oba dva zminovane maji rozliseni 1680x1050, coz je dela na CADy idealni, u photoshopu taky lepsi displej uvitas (wsxga+ mivaji sice o neco nizsi jas, no maji lepsi barevne podani a lepsi pozorovaci uhly)

samozrejme, externimu displeji se to nevyrovna (jen 6-bit TN displej)
pokud mas nejaky kvalitny externi displej, hovori to vice pro thinkpad (ma displayport, redukce na hdmi nebo dvi stoji par korun)

vykonove je s10 i r500 podobna, oba maji vyztuzene sasi (sl500 poradne vyztuhy jeste nema), tecra ma delsi zaruku, R500 zase digitalni vystup primo na notebooku (u s 10 jen pres dokovaci stanici), bude mit taky mozna o neco delsi vydrz (thinkpady maji lepsi management spotreby nez toshiba), kazdopadne neudelal bys chybu ani s jednim, prave naopak
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

Zpět na „Jaký vybrat notebook“