výběr notebooku na VŠ, spíše DTR(asi)

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
hyena
píše často
Příspěvky: 123
Registrován: 01 kvě 2009 10:59

Příspěvekod hyena » 03 čer 2009 11:32

eště sem se chtěl zeptat, když tam píšou

Instalovaný operační systém Originální Windows Vista® Business s vlastní instalací downgradu na systém Windows XP Professional

tak to znamená to, že při spouštění si budu moc vybrat v jakém OS chci pracovat?

alfah4ns
guru
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 03 čer 2009 12:22

znamena to, ze tam bude jeden system predinstalovany a druhy budes mit na DVD s tim, ze tim muzes nahradit ten predinstalovany system
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

hyena
píše často
Příspěvky: 123
Registrován: 01 kvě 2009 10:59

Příspěvekod hyena » 03 čer 2009 12:34

alfah4ns píše:znamena to, ze tam bude jeden system predinstalovany a druhy budes mit na DVD s tim, ze tim muzes nahradit ten predinstalovany system


a oba najednou tam mit nejde?

Coram.Judice
píše často
Příspěvky: 104
Registrován: 16 led 2009 17:35
Bydliště: Brno

Příspěvekod Coram.Judice » 03 čer 2009 12:34

jde, ale proč? Není v tom žádná výhoda.

edit:
Pokud bys,ale downgradoval tu Vistu na XP, tak ne, protože by se de facto jednalo o ten jeden a samý systém co se licenční politiky týče. Koupíš ho s Vistama a můžeš udělat downgrade na XP, ale neznamená to, že budeš moct používat i Vistu, tu bys potom musel dokoupit samostatně. V ceně tedy máš 2 systémy, ale použít můžeš jen jeden.
DELL Latitude C400

kovy
píše často
Příspěvky: 261
Registrován: 02 čer 2009 19:24

Příspěvekod kovy » 03 čer 2009 12:40

nebo si koupit apple macbook:)

alfah4ns
guru
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 03 čer 2009 12:41

presne jak pise coram.
nahodit oba dva by bylo vlastne poruseni licncniho ujednani, ty totiz zaplatis za jeden OS, ale s tim, ze ho muzes nahradit tim xp a vistu smazat (muzes si udelat zalohu a pak se treba nekdy k te viste vratit)
kazdy velky byk byl jednou tele

Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

hyena
píše často
Příspěvky: 123
Registrován: 01 kvě 2009 10:59

Příspěvekod hyena » 03 čer 2009 12:45

aha, aha.. no jasně no..ale teoreticky by to šlo ne?

alfah4ns
guru
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 03 čer 2009 12:46

kazdy velky byk byl jednou tele

Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

hyena
píše často
Příspěvky: 123
Registrován: 01 kvě 2009 10:59

Příspěvekod hyena » 03 čer 2009 12:53

dobře, dobře díky, teď už jen počkat na peníze, či slevu a pak si ho koupím:)

hyena
píše často
Příspěvky: 123
Registrován: 01 kvě 2009 10:59

Příspěvekod hyena » 08 čer 2009 18:30

ještě, když jsem to tak prohlížel, tak mě napadlo, jestli ten display Dreamcolor má každej 8730w, nebo jen některý?

alfah4ns
guru
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 08 čer 2009 18:43

ne, davaji se obyc. wxga+, wsxga+, wuxga a wuxga RGB LED (dreamcolor)
nejlevnejsi 8730w s tim panelem stoji cca neco pres 60k s dani.
kazdy velky byk byl jednou tele

Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

hyena
píše často
Příspěvky: 123
Registrován: 01 kvě 2009 10:59

Příspěvekod hyena » 08 čer 2009 18:45

alfah4ns píše:ne, davaji se obyc. wxga+, wsxga+, wuxga a wuxga RGB LED (dreamcolor)
nejlevnejsi 8730w s tim panelem stoji cca neco pres 60k s dani.


jojo, to sem si myslel.. se ptám proto, že sem si konečně přečetl, co je na obrázku produktu vedle toho " kolečka" :D

hyena
píše často
Příspěvky: 123
Registrován: 01 kvě 2009 10:59

Příspěvekod hyena » 08 čer 2009 22:27

ale numerickou klavesnici má doufám každý, nezáleží to na konfigu a obrázku, že?

alfah4ns
guru
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 08 čer 2009 22:30

hyena:
jj

btw.
necituj posledni prispevek
a neposilej vice prispevku za sebou (pouzij "upravit")
diky
kazdy velky byk byl jednou tele

Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

hyena
píše často
Příspěvky: 123
Registrován: 01 kvě 2009 10:59

Příspěvekod hyena » 08 čer 2009 22:36

no s tou citací jsem netušil, že to vadí. a další příspěvek jsem dal proto, aby si někdo(spíš ty) všiml, že tam je ještě jedna otázka..ale dobře, pro příště..:)


Zpět na „Jaký vybrat notebook“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CCBot a 64 hostů