Potřebuji poradit s výběrem vhodného notebooku na VŠ. Notebook potřebuji hlavně na programování, na náročné výpočty a simulace v Matlabu. Cenově do 40 000Kč, odolnost při přenášení, pevné šasi, grafika Nvidia, velikost do 15,4 s větším rozlišením, výdrž na baterie kolem 3 až 4 hodin. Zatím nemám konkrétní představu o značce, nyní vlastním Asus, který se začíná rozpadat, takže ten spíše ne.
Děkuji za radu.
výkonný ntb do 40 000Kč
- Chlebovnik
- guru
ThinkPad T500: http://notebooky-forum.notebook.cz/post ... ly&t=19639
HP 8530w: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=60166
Nebo by sis mohl zkusit nakonfigurovat Dell Precision M4400 a nechat si od nich udělat nabídku (napsat jim mail atd.) popř. jim zavolat. Obvykle se dá ukecat okolo 20% slevy.
HP 8530w: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=60166
Nebo by sis mohl zkusit nakonfigurovat Dell Precision M4400 a nechat si od nich udělat nabídku (napsat jim mail atd.) popř. jim zavolat. Obvykle se dá ukecat okolo 20% slevy.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
Kdyz nebudes trvat na te nvidii, tak bych zacal T500 s Radeonem 3650
Edit: Pozde, ale zase mam spravne odkaz

Edit: Pozde, ale zase mam spravne odkaz

HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Ono hlavne Precision i HPcko daji tu vydrz jen diky velkokapacitni baterii. HP ma 8mi clanek a do Dellu bys musel nacpat 9ti clanek. ThinkPad bude nejtissi a bude mit nejnizsi spotrebu (za cenu nizsiho vykonu, ktery ATI poskytuje). Dell bude mit nejlepsi displej (moznost WUXGA 2xCCFL, WUXGA RGB LED, WXGA+ LED). HP bude nejhlasitejsi, ale vyonostne na tom bude jako Dell, pri stejnem konfigu. Pokud je to hlavne na 3D apliakce,tak bych nebral ThinkPada, ale certifikovanou pracovni stanici. Ono i kar¨ta mnohem slabsi (NVS160M) ma v mnohych profi aplikacich podobny, ne-li vyssi vykon, nez to ATI.
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012
Michal27 píše:Pokud je to hlavne na 3D apliakce,tak bych nebral ThinkPada, ale certifikovanou pracovni stanici. Ono i kar¨ta mnohem slabsi (NVS160M) ma v mnohych profi aplikacich podobny, ne-li vyssi vykon, nez to ATI.
NVS 160M nie je certifikovana grafika a vykon bude rovnaky ako 9300M GS. to co pises sa da povedat o FX 370M.
Naposledy upravil(a) Ghost dne 31 kvě 2009 14:36, celkem upraveno 1 x.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
Bohuzel to tak nejni... Neni certifikovana, to je pravda, ale vykon v profi aplikacich se blizi, nekde rovna HD3650. Ne, ze bych to na vlastni kuzi nekdy zkousel, protoze ja mam grafiku pouze kvuli jednomu programu... Ale pokusim se dohledat nejaky testiky...
michal27: ci kupis nvs alebo geforce je v notebooku uplne jedno. lepsiu HW podporu OpenGL ma len Quadro FX rada u Nvidie a FireGL rada u ATI.
Vlada5: Nvidia grafika je hore zmienena predpokladam koli podpore CUDA v Matlabe alebo koli niecomu inemu?
Vlada5: Nvidia grafika je hore zmienena predpokladam koli podpore CUDA v Matlabe alebo koli niecomu inemu?
Naposledy upravil(a) Ghost dne 31 kvě 2009 14:54, celkem upraveno 1 x.
Ja vychazim z tohoto...
http://www.nvidia.com/object/quadro_nvs ... k_fbs.html
Ono NVS ma byt optimalizovana prevazne pro 2D a FX pro 3D graficke aplikace... Jadro a vsechno je stejne jako u 9300GS, ale napr. ve ViewPerf apod programech je NVS silnejsi ... Otazka jestli to neni pametma, procesorem atd..
http://www.nvidia.com/object/quadro_nvs ... k_fbs.html
Ono NVS ma byt optimalizovana prevazne pro 2D a FX pro 3D graficke aplikace... Jadro a vsechno je stejne jako u 9300GS, ale napr. ve ViewPerf apod programech je NVS silnejsi ... Otazka jestli to neni pametma, procesorem atd..
okrem Application Compatibility Testing najdes vsetko aj v geforce rade (aj na grafikach 8. serie). porovnaj si to s Features&Benefits pre Quadro FX. ked najdes rozdiely medzi geforce a nvs tak to bude skor tymi pamatami a procesorom a novsimi ovladacmi. urcite ale nenajdes, ze by bola nvs 160m silnejsia ako o triedu vyssia grafika od ati pokial comp s ati nema vyrazne slabsie cpu.
inak sme tu s tou diskou OT lebo autor temy notebook na 3D nepotrebuje. grafiku ak tak na GPGPU a tam je to o pocte jadier a vypoctovej sile a o podpore technologii ako CUDA alebo OpenCL. pre CUDA od Nvidie viem, ze je podpora do Matlabu, o OpenCL alebo niecom co by vedelo vyuzit ATI grafiku zatial neviem. CUDA mu pojde aj na Geforce, lepsiu akceleraciu OpenGL asi nepotrebuje...
inak sme tu s tou diskou OT lebo autor temy notebook na 3D nepotrebuje. grafiku ak tak na GPGPU a tam je to o pocte jadier a vypoctovej sile a o podpore technologii ako CUDA alebo OpenCL. pre CUDA od Nvidie viem, ze je podpora do Matlabu, o OpenCL alebo niecom co by vedelo vyuzit ATI grafiku zatial neviem. CUDA mu pojde aj na Geforce, lepsiu akceleraciu OpenGL asi nepotrebuje...
HP 8530w da s nVidia a WUXGA displejom tak 3-3,5 hodiny pri pouzitelnom jase. Ale celkovo to bude pri kancelarskej praci; pri narocnych vypoctoch sa s 3-4h vydrzou mozes rozlucit na vsetkych NB.
Ad vyber - nech sa autor rozhodne, aky vykon potrebuje - graficky ci procesorovy (resp. nech si to zisti) a da vediet. Lebo zatial sa tu hadaju Michal27 a Ghost.
C
Ad vyber - nech sa autor rozhodne, aky vykon potrebuje - graficky ci procesorovy (resp. nech si to zisti) a da vediet. Lebo zatial sa tu hadaju Michal27 a Ghost.
C
Jj.. Ghost ma pravdu.. Testy byly ovlivnene pameti a pouzitym procesorem.. (kombinace P8400 + HD3650 vs. T9600 s NVS160M). Takze v tom pripade doporucim nejake Quadro FX. Pokud to nema byt primarne na hry, tak vykonostni prinos v profi aplikacich bude nezanedbatelny.
Cili HP8530w, Precision M4400... Ovsem cena 40 000Kc je dost na hrane. U Precisionu s 9ti clankem by to mohlo byt tech 5hodin vydrze. (spis bych pocital 4.5).. U HP jak psal CeCo..ma o clanek min...
Nechal bych si kazdopadne poslat nabidku na Precisiona a pak to porovnal s ostatnima notasama, co se bezne prodavaji. A nezapomen pricist 3roky NBD v zakladu.
Cili HP8530w, Precision M4400... Ovsem cena 40 000Kc je dost na hrane. U Precisionu s 9ti clankem by to mohlo byt tech 5hodin vydrze. (spis bych pocital 4.5).. U HP jak psal CeCo..ma o clanek min...
Nechal bych si kazdopadne poslat nabidku na Precisiona a pak to porovnal s ostatnima notasama, co se bezne prodavaji. A nezapomen pricist 3roky NBD v zakladu.
Zpět na „Jaký vybrat notebook“