Notebook pro fotografa
Notebook pro fotografa
Potreboval bych pomoct s vyberem notebooku pro upravu fotek. Fotim digitalni zrcadlovkou, fotky maji cca 4 MB, upravuji ve PS CS2. Asi nejvetsi duraz bych kladl na kvalitu displeje, ale jeste vetsi duraz musim (bohuzel) klast na max. cenu a to je v mem pripade 25000 vc. DPH. Poradite?
Zhruba takhle "kvalitni" (treti obrazek zhora) je displej HP notebooku v cene 35000 Kc. Pokud chces normalni displej tak dnes uz jedine ThinkPad T60 15" SXGA+.
Naposledy upravil(a) Puppy dne 27 úno 2007 23:31, celkem upraveno 1 x.
Je to pomerne snadne, zadna. Vetsina vyrobcu bere notebook jako herni konzoli, takze kvalita displeje je to posledni co ho zajima (a situace se rok od roku zhorsuje). Budto externi LCD monitor nebo T60 za cca 58000 Kc ktery ma jako jediny IPS panel. V nouzi se zkusit podivat na nejaky nejdrazsi model HP ci Sony, kde nejsou az tak priserne displeje (byt z hlediska barevneho podani budou asi stejne neprijatelne).
V tehle cene je to opravdu loterie. Asi takovy, ktery nema az tak hnusny displej. Kazdopadne bych doporucoval si ho pred koupi prohlednout (odhaduji ze pak tu castku prece jen zvysis, az to uvidis
). Vzhledem k tomu, ze mi pro dany ucel prijde cokoli pod 1400x1050 nepouzitelne jsem nasel jen tenhle Asus i kdyz tam jeste + OS. V pripade ze se spokojis jen s 1280x800 pak urcite neco 14" aby se na to dalo jeste koukat.

Řeším stejný problém a na základě neexistence kvalitních displejů na NB jsem se rozhodl raději pro externí LCD. Vím, že to neřeší úpravu fotek při cestování a není to mobilní řešení, ale když už člověk se pachtí za krásnými záběry, měl by je upravovat na kvalitním monitoru. Rovnou se chci zeptat ostatních, jestli při takovéto kombinaci se musí vybírat NB s DVI výstupem ? (a těch není moc, spíše výjimky). Díky.
Pupy: Už dříve jsem se někde ptal na tuhle věc, ale nikdo neodpověděl. Pokud NB nemá DVI výstup, vyřeší se to použitím dokovací stanice, která DVI výstup má? Předpokládal jsem, že když digitální signál neleze ze samotného NB, dokovací stanice už nic kvalitativního navíc nevytvoří a nepošle digitální signál dál na periferní zařízení (LCD monitor). Takže zůstáváme stále u analogu. Nebo se pletu?
Jirous:
Dokina sluzi viacmenej len ako rozbocovac portov, cize ak GRAFICKA KARTA notebooku DVI nepodporuje, tak ti DVI port nebude fungovat
Potom zalezi od vyrobcu, ci do notasu implementuje DVI alebo nie - napr. HP nc6320 (Intel GMA 950) DVI jednak nema vyvedene, jednak nepodporuje (cize dockina ti nepomoze), ale napr. nc6400 (GMA950, X1300) ci HP nc8430 (X1600) DVI podporuju (cez dockinu), ale priamo na notebooku DVI nie je.
C
Dokina sluzi viacmenej len ako rozbocovac portov, cize ak GRAFICKA KARTA notebooku DVI nepodporuje, tak ti DVI port nebude fungovat
Potom zalezi od vyrobcu, ci do notasu implementuje DVI alebo nie - napr. HP nc6320 (Intel GMA 950) DVI jednak nema vyvedene, jednak nepodporuje (cize dockina ti nepomoze), ale napr. nc6400 (GMA950, X1300) ci HP nc8430 (X1600) DVI podporuju (cez dockinu), ale priamo na notebooku DVI nie je.
C
Nie.
Modelov je x 1000 a to si nikto nebude pamatat, ktory model DVI ma a ktory nie.
Rozbocovanie cez dockinu je taktiez vecou konkretneho modelu - vid vyssie.
DVI priamo na notebooku mozno budu poznat niektore vyhladavace podla parametrov (pozri rozne e-shopy); ale s tym rozbocovanim chces prilis vela... To ti zistim jedine za uplatu, moj cas je cenny
C
Modelov je x 1000 a to si nikto nebude pamatat, ktory model DVI ma a ktory nie.
Rozbocovanie cez dockinu je taktiez vecou konkretneho modelu - vid vyssie.
DVI priamo na notebooku mozno budu poznat niektore vyhladavace podla parametrov (pozri rozne e-shopy); ale s tym rozbocovanim chces prilis vela... To ti zistim jedine za uplatu, moj cas je cenny

C
Zpět na „Jaký vybrat notebook“